Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 162
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Аз лично много се притеснявам да оглеждам жилища, в които се живее и почти съм сигурна, че и да са идеални за мен, няма да пристъпя към покупка, понеже не мога да се отпусна и да си разгледам всичко както си трябва, да надникна навсякъде.

# 181
Има ли смисъл да се чака време, докато се изнесеш в другото жилище или може и докато се живее да се пусне за продан -- 3стаен,
Само едната стая е разчистена (легло и шкаф има). Мислех поетапно да снимам така и другите стаи, но все ще се стигне до оглед и... а моментът май отминава за продажба.
Изобщо не се притеснявай! Пускай го!
Нашето жилище го продадохме именно, защото живеехме в него! Всички, които дойдоха на огледи, го харесаха, защото имаше уют. За снимките бях разчистила лични вещи и изглеждаше много подредено и спретнато. Купувачът поиска да изпразним апартамента и като го видя празен след сделката, не се изкефи много на голи стени и настилки, но все пак имаше представа как може да го подреди и напълни с мебели.
Като знам какви коптори се продават с вещи от 60 години, не виждам какво те притеснява. Хората ще идват на оглед, а не да правят снимки за списание Наш дом Simple Smile.

# 182
Ние сме ходили на огледи където се живее и не бяхме очаровани, лично на мен не ми беше приятно, защото се притеснявах без причина. Единия път бяхме в Малинова долина и там бяха едни сладури студенти, много притеснени и оттегчени, и леко ядосани, явно собственика често им водеше посетители за оглед. Втория път беше във Витоша - покани ни един млад собственик беше, разглеждаме, виждам завеса, която приличаше да е пред прозорец, да ама изведнъж завесата се дърпа и отзад едно рошаво момиче, което не беше особено адекватно и във възторг, в първия момент се стреснах. Това се оказа ниша с легло и той много държеше да я покаже тази ниша. И в двата случая аз изпитвах дискомфорт и неудобство, заради това не ми допадат подобни огледи на населени апартаменти. Ако ги няма хората, да, но инак не бих се навила.

# 183
По наблюдения от предишни години - до средата на декември, ако има огледи - има, след това всички (и клиенти, и брокери) запразняват до края на януари следващата година. Т.е. огледи няма.
Та моят съвет е - подреди и почисти неразчистените стаи и пускай обява. Ще видиш има ли интерес към имота и какви са реакциите на клиентите. И да няма сделка в рамките на месец - не е драма, след Нова година ще имаш време да изнесеш и останалия багаж и да продължиш.

# 184
  • Варна
Божее, последното нещо, за което ми пука по време на оглед, е дали има вещи и хора в имота. Не съм там, за да им гледам четките за зъби в банята или цвета на перденцата в спалнята. Други неща са ми важни и нямам никакви проблеми с това да си представя кое - как, ако купя.

# 185
Аз не говоря за вещи, а за наличие на хора, които с поведението си показват, че и на тях не им е приятно, малко е различно.

# 186
  • Варна
Не съм попадала на такива хора. Повечето продавачи даже се радват, че има интерес. Все пак очакват шест цифрички от мен, няма какво да ми се цупят. Напротив.

# 187
Наемателите не се радват явно.

# 188
  • Варна
А, наематели... Тяхното настроение пък изобщо не би ме развълнувало. Нищо не зависи от тях. Първата ми квартира беше апартамент, обявен за продажба. Знаех още като го наемам, че има обява и че ще трябва да осигурявам достъп за огледи. Затова и наемът ми беше по-нисък.

# 189
Ако хората живеят в имота и купувачът има желание да прескочи брокера, това става малко по-лесно Simple Smile.

# 190
Да, за наематели иде реч. Не зависи нищо от тях, ама пък им се нарушава спокойствието все пак. Нямам идея, просто споделих лични впечатления.

# 191
Колкото и да е нелогично, и аз веднъж бяха на оглед, където собственикът беше много начумерен. Не че е голяма драма. Съветът ми е да си максимално любезен и жилището да е чисто, нещата ти да са максимално прибрани, леглото с ковертюра, да няма разхвърляни гъби, кърпи, легени и парцали. Друг случай където съм била на оглед, в жилището беше голям хаос и претрупано, и това ми създаде много лошо впечатление, може би не съм могла да му преценя потенциала. Знам, че трябва да се абстрахираш и да гледаш отвъд моментното състояние, но все пак.. като влезеш в едно уютно и подредено жилище е много по-приятно. А да, също веднъж по време на оглед хората пържеха нещо на котлона Grinning

Иначе помните ли Софи Сентър? Вчера ми попаднаха обяви и всъщност забелязах, че разпределенията са доста добри. Ето например
https://m.imot.bg/details/1c166870086035514
Жалко, че се намира на толкова кофти локация..

# 192
  • Варна
....
А да, също веднъж по време на оглед хората пържеха нещо на котлона Grinning
....
Идеално! Тъкмо ще видиш дали аспираторът работи добре. Grinning

# 193
Иначе помните ли Софи Сентър? Вчера ми попаднаха обяви и всъщност забелязах, че разпределенията са доста добри. Ето например
https://m.imot.bg/details/1c166870086035514
Жалко, че се намира на толкова кофти локация..
Искат 75% аванс и обявената цена е без ДДС, защото можело данъчен креди да се ползва... Явно търсят клиенти с куфарчета. Че и прогнозна цена при вземане на акт 16 писали,  като нищо ще си я платиш и нея след "актуализация на договора".

А ако се гледат снимките, то локацията е на някоя полянка във въсоката част на Витоша Joy

# 194
По принцип коментирах разпределението.

Иначе все пак - снимките са на парк Възраждане, който е сравнително близо. За цената пише "Цената на имота е 156 956 евро без ДДС или 188 347 евро с ДДС.". Има 3 схеми на плащане доколкото виждам.

Общи условия

Активация на акаунт