Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 127
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Колкото до споделяне с близки и познати,аз съм за такова.Знам случаи в,които съсед на познат  споделя,че продава имот.Познатия казва на търсещ приятел и така се стига до изгодна сделка и  двете страни доволни.
Така е, и аз имам такъв пример - баща ми тази година търсеше да купи, около 5-6 месеца абсолютно никакъв резултат, накрая кварталния магазин влезе в ролята на брокер. Продавачката незнайно по какъв начин е разбрала, че той търси, и един ден като отива да пазарува, тя му казва, че еди къде си еди кой си продава. И така за 5 дена имаше сделка, а оферата така и не стигна до обява.

Има и такива примери, но аз не съм така. Обичам да работя над нещо "на тъмно" и когато съм готов да покажа резултат. Ако не се получи, не показвам нищо и все едно нищо не е било. Иначе все се намира някой да дава акъл, да те убеждава в едно, второ, трето. Ако не дава акъл пък ще пита "кво стана, докъде стигна", и така нататък. Досадни са ми тия неща, и ми пречат да се фокусирам.

# 541
Някой, мисля че slashy одобряваше първи етаж с градинка. Тази обява (зелена) ми се появи във филтъра и се сетих за вас.

https://m.imot.bg/details/1c166056892125200

А на слатинския апартамент му личи че е панел по остатъците от усвоената тераса, сума панелни кухни съм видял с това усвояване.

# 542
Ами Пако, и този има кусури Grinning но между панелката в Слатина 75 кв.м. за 180к и ново строителство на Черковна 81 кв.м. за същите пари, без да се замислям избирам второто. Със или без дворче и градинка, само на общо основание.

За лично ползване и двете не са опция за мене, най-малкото като локация. Центъра не ми е приятен, не ходя там и не искам да живея там. Слатина пък няма какво да коментираме. Освен това като площ за мен са прекалено малки и двата.
Но като инвестиция този на Черковна е интересен. Макар че името лъже, защото под "Черковна" поне аз си представям частта около Оборище и Военна академия, а това е чак от другата страна на гара Подуене, до моста Чавдар. Което си е тотално различна локация. Но въпреки това е възлово и сравнително атрактивно (за повечето хора) място, има метро, два големи булеварда в съседство. Сградата като външен дизайн ми харесва, макар че надали ще се вписва в "местоположението, в което е ситуирана" (да използвам това хипер плоско брокерско клише). Общите части ако са поне приблизително както е на проекта, ще са супер. Ся дворчето от 19 кв.м. е по-скоро бутафория на дворче, но пак е по-голямо от повечето тераси. И ако гледа към вътрешен двор, а не към булевард, мисля че ще е приятно за живеене там, особено с деца.

Като цяло ако имах 180к свободен кеш, бих се заитригувал от офертата.
Между другото и трите апартамента на приземния етаж са свободни: https://novabuildst.com/%d0%b5%d1%82%d0%b0%d0%b6-1/

# 543
За апартамента в Слатина - ремонтът не е по моя вкус, но това не значи, че не е ОК, за локацията. 2 ет. в Слатина може да е над магазини, трябва да се види. Над магазини за мен е минус - сега може да е офис за застраховки, а след 2-3-5 години да променят предназначението и да стане кафе(не) за кварталните кибици. Между другото, вижте снимката с общия план на хола - кръглата маса до прозореца е станала овална. Laughing

За НС на Черковна - от визуализацията се вижда, че кооперацията е на ъгъл, т.е. колко да е отдалечено т.нар. "дворче" от шума на колите? То едва ли е случайно, че партерните апартаменти са свободни все още. Като размери и разпределение жилището е ОК за мен, не е перфектно, но пък колко ли обяви са перфектни за конкретно търсене, т.е. 100% от критериите на купувача да са изпълнени?

# 544
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166852012627244&slink=8qgl08&f1=1
Eто ви един двустаен от типа на този, който обсъждахме на дълго и на широко, който си заслужава интерес според мен. Пак на 18-ти етаж, обаче юг и нормални стаи, гледката да кажем и тя е добра. Районът е много удобен и близо до центъра.
П.П. Редактирам се - трябва му ремонт, на банята и кухнята цялостен и преобзавеждане.

# 545
E точно на този апартамент бих поискала да видя н.а. - защото е на последен етаж ЕПК, където, често, са тавани и 2-3 ателиета. Освен ако таваните не са над този етаж.
Иначе е ОК, за мен, с изключение на етажа и открития балкон. Трудно ще е покриването/остъкляването на този етаж. А без покриване си е кофти - да вали, да се праши, да кацат птици...

# 546
  • София
Този е и по-удобен. Кухнята има прозорец, не е тъмен бокс.
Но къртенето на ваната ще е шумно и мръсно.
Наясно съм - няма пълно щастие.

# 547
E точно на този апартамент бих поискала да видя н.а. - защото е на последен етаж ЕПК, където, често, са тавани и 2-3 ателиета. Освен ако таваните не са над този етаж.
Иначе е ОК, за мен, с изключение на етажа и открития балкон. Трудно ще е покриването/остъкляването на този етаж. А без покриване си е кофти - да вали, да се праши, да кацат птици...
Ето един "ВИП апартамент" на последен етаж, който за мен е чист таван, но вижте цената, защото локацията....
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167094502002153&slink=8qgmd1&f1=1

# 548
Тази сграда Прополис бива, ама пък е точно на Данаил Николаев като гледам Frowning1

# 549
  • София
Ето ви хубав двустаен ЕПК с приказна гледка и спокойно място с парк в Дианабад, ще видите до месец обявата ще изчезне

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b165434699543057
в този блок живях под наем около 5 години.
това че е саниран му е единственото хубаво нещо.
когато аз живях там мазетата бяха блато, вечно пълни с вода.
не знам в дългосрочен план дали не се отразява и на конструкцията някак.
вечно ставаха сериозни наводнения, , течаха реки по стените буквално.
много апартаменти се даваха под наем и общо взето на никой не му пукаше за общите части.
учудвам се дори че са се организирали да санират блока.

# 550
Ами пише, че таваните са на 13-тия етаж, като нищо над това ниво ще са ателиета само.....Макар че  съм виждала НА на такива имоти че.....явно с връзки всичко става.

# 551
  • София
Ето един "ВИП апартамент" на последен етаж, който за мен е чист таван, но вижте цената, защото локацията....
Този се продава дооооста отдавна. И вероятно ще продължи да се продава с тая цена и високи прозорчета до тавана. И като му гледам и височината, едва ли е повече от 2.20-2.30м. Това си е добре ремонтиран таван.

# 552
Този се продава дооооста отдавна. И вероятно ще продължи да се продава с тая цена и високи прозорчета до тавана. И като му гледам и височината, едва ли е повече от 2.20-2.30м. Това си е добре ремонтиран таван.
Абсолютно. И не прозорчетата са високи, а таванът е нисък и прихлупен. Ама се виждал Ал.Невски, голяма работа! Ега ти цените на НИ са навървили напоследък....ужас!

# 553
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166852012627244&slink=8qgl08&f1=1
Eто ви един двустаен от типа на този, който обсъждахме на дълго и на широко, който си заслужава интерес според мен. Пак на 18-ти етаж, обаче юг и нормални стаи, гледката да кажем и тя е добра. Районът е много удобен и близо до центъра.
П.П. Редактирам се - трябва му ремонт, на банята и кухнята цялостен и преобзавеждане.
Живяла съм в този блок, според мен това не е юг, а изток. Тази тераса гледа към бул. Цар Борис III.
Така като гледам разпределението, апартаментът е във вх. А, източна тераса и северна кухня.

# 554
  • София
Ал. Невски не само се вижда, но и се чува. Имам приятелка на Московска - ужасно дрънчене от камбаните.

Общи условия

Активация на акаунт