Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 137
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Кусури винаги има, нали не очаквате супер локация, добър изглед, големи стаи с хубави  прозорци на що годе нормална цена. За мен е добър ап, за вас дами нз с тези претенции какъв стил на живот имате и къде и в какво живеете та сте все недоволни Blush

# 526
Учудва ме интересът към този апартамент.
В края на август активно следях обявите и той оттогава заради гледката ми е в списъка със звездички в имот.бг - тоест, това жилище е на пазара от месеци, защо сега стана хит Simple Smile
ПП - Нямам спомен каква му е била цената тогава, добавял съм го в списък под 140к, може да е била същата, може и малко по-висока да е била.
Нямам и идея дали не е бил свален за известно време, но края на август е бил активен.

# 527
Според мен високия прозорец е направен така, за да може да се отваря и да е безопасно, а другия тип френски прозорец не се е отварял по проект, пак за безопасност. А други прозорци май няма в стаята с над 30 кв. м.

Според мен апартаментът има плюсове и това са гледката, която е рядкост за София и изцяло санираната фасада, която за ЕПК е голяма рядкост.

# 528
  • София
Една част от пишещите редовно тук неведнъж сме споделяли къде живеем - Център, малко по-широк център, Лозенец, Изток... То само заради локацията нещо трябва да супер впечатляващо, за да се прехласнем. 😀

А и като цяло, нали това е идеята, да търсим минусите, които евентуално някой може да е пропуснал.

Аз също не съм споделяла обявите, към които сме имали сериозен интерес. Дори заради застраховка ако щеш, някой да не ни изпревари, колкото и да звучи смешно. А и от опит при споделяне с близки роднини, рядко са ни насърчавали за конкретна покупка, защото повечето не са им харесвали, а всъщност се оказвали винаги успешни.
Пример. Купихме съвсем малък фризьорски салон (13кв.м) в топ център на много тиха уличка с идеята да го направим студио за краткосрочни наеми. Родителите ни се скъсаха да ни увещават, първо, колко е скъпо, и второ, колко е малко и как няма да стане. Е да, но стана. Работи известно време съвсем успешно с оценка 9.6 в Букинг и с добра доходност и накрая го продадохме (за 2 седмици) с печалба над 30% от инвестицията, защото не ми се занимаваше повече с това. Парите вложихме в друг магазин, на който сменяме предназначението в ателие и който, ако искаме, бихме могли да продадем, удвоявайки първоначално вложеното.
Но вероятно, ако бях попитала тук, щях да чуя същото като от баща ми: Вие сте луди! 😉😀

# 529
Вие си намирайте кусури, през това време някой пък ще вземе да си го купи тоя апартамент с гледката дето е като над Сентрал Парк в Манхатън 😁
Не съм чувал някой кореняк софиянец да казва на тоалетната “тоалет”.
Ами това е защото исторически хората в провинциални градове като Пловдив, Русе и Варна са били доста по-образовани и по-навътре в цивилизацията от тези в София, а "тоалет" идва от френски така че въобще не е диалект, а въпрос на традиция Wink

# 530
Ами извинявайте, но аз при коментар на даден имот винаги пиша, че за мен това е еди как си. Естествено, че всеки си има собствени критерии и за някой неравните прозорци може да не са пречка. Спалнята и банята са идеални, гледката е супер, има си изолация, който го влече може да опита сделка. Мисля, че му обърнахме внимание, защото рядко в София вече има такива гледки, вярно си е, че и в добър квартал, а ЕПК санирано и в добро състояние е почти невъзможно да се намери.

# 531
Вие си намирайте кусури, през това време някой пък ще вземе да си го купи тоя апартамент с гледката дето е като над Сентрал Парк в Манхатън 😁
Не съм чувал някой кореняк софиянец да казва на тоалетната “тоалет”.
Ами това е защото исторически хората в провинциални градове като Пловдив, Русе и Варна са били доста по-образовани и по-навътре в цивилизацията от тези в София, а "тоалет" идва от френски така че въобще не е диалект, а въпрос на традиция Wink
Доживяхме пишещите на книжовен български да ги обявявят за необразовани и нецивилизовани 😭.

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 20:40 от Мъфин

# 532
  • София
Аз не разбрах, че някой е питал за мнение дали да го купи.
Според мене потребителя просто го показа като апарт. с хубава гледка, че  нищо няма да се построи пред него и е сравнително добре направен.
То и пред нас/ до Артекс Хармония/ няма как да се строи. Но според мене моя е на по-удобно място, по близо до различен гр. транспорт.
В този блок ходихме с приятелката брокерка 2002 г и избягахме бързо. Тя заради неудобния транспорт - тогава само 102 минаваше там. А аз заради кухненския бокс. В сегашния си имам отделна кухня, която на всички етажи под и над мене е преустроена в стая. Доколкото знам има и някакво разрешение, но не съм го виждала.  Стана идеална детска. И втората причина беше - в  апарт.  на друг етаж до Ловния парк имаше ..... нелегално парно. Уж било направено от специалист, нямало проблеми. А и струваше 4000 $ повече заради него. Достраша ме да не ме разобличат от Топлоф.

# 533
Какво мислите за тази обява?
Не бих предположила, че е панел, ако не беше написано...
https://m.imot.bg/details/1c167048700566692

# 534
Какво мислите за тази обява?
Не бих предположила, че е панел, ако не беше написано...
https://m.imot.bg/details/1c167048700566692
Струва ми се ужасно скъпо. Такива ли са цените в момента? 180 бона за панел, ако е тухла към 220 отива, така ли?

# 535
От няколко месеца гледам за покупка на тристаен апартамент в строеж. Под 200 хил. евра ми оферираха само в Малинова долина. (Гледам няколко определени квартала).
180 хил. евра за панел определено ме изуми...

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 07:10 от bubkab

# 536
Аз съм малко учудена, че цените все още задържат тези бомбастични нива от пролетта и лятото. Бях останала с впечатлението, че към края на лятото мина пикът на търсенето и съвсем не мислех, че ще продължа да виждам обяви с такива цифри. На 100 места четох, че пазарът е охладнял, че продажбите са паднали (чисто статистически) и мислех, че е време нещата да започнат малко по-малко да се "нормализират". Но може би е още рано, знам ли, трябва да мине повече време, за да последват корекции на цените.

Относно "чуждия акъл", който всеки получава, когато започне да търси имот и да (не) търси чуждо мнение относно някой имот, който сте харесали... ние търсехме от началото на годината на определена локация, където решихме, че ще ни е по-добре да живеем. Ако не ни хареса - чисто инвестиционно ми се струва добро място. Какво ли не чух от роднини и приятели. Тъй като търсенето ни беше ударило на камък така или иначе, им казах, че не откриваме нищо за момента и повече не съм споменавала. Междувременно намерихме, купихме, и ще започваме ремонти. Когато стане готово, ще ги поканя на гости. Ако е грешка нашата покупка - времето ще покаже - наша ще си е грешката, ще си я "поправим" все някак. Ако се окаже ок - всичко е наред. Така или иначе важното е на мен да ми харесва Simple Smile

# 537
Кусури винаги има, нали не очаквате супер локация, добър изглед, големи стаи с хубави  прозорци на що годе нормална цена. За мен е добър ап, за вас дами нз с тези претенции какъв стил на живот имате и къде и в какво живеете та сте все недоволни Blush
Разбира се, че винаги има кусури, но това не значи да не ги назоваваме. И това, че някой посочва даден недостатък, не значи, че той самия живее в нещо по-добро и че неговото няма недостатъци. Обратно, много хора говорят от опит и посочват проблеми, от които лично са потърпевши.

Никой, който сериозно се е заел да търси, не очаква да намери имот без никакви кусури. Важното е да е наясно какви са кусурите и да е направил съзнателен и информиран избор.
А, и също така никой, който сериозно се е заел да търси, не се отказва от оферта само защото във форума така му казали.

Между другото не знам за вас, но аз лично съобщавам за такива покупки (и като цяло за "големи" новини в личен план) когато станат факт. Преди да е станало имам нужда от спокойствие да си подредя мислите и да преценя нещата за себе си. Ако почнеш да разправяш на близки и роднини какво планираш, само се вкарваш в излишни дискусии, които костват адски много енергия и време, а всъщност са само шум в системата.
Защото всеки, който е правил нещо значимо и съществено знае, че важи с пълна сила правилото "Едно е да искаш, друго е да можеш, 3то и 4то да го направиш". От зараждането на идеята до успешното (!) ѝ реализиране може да минат години, в които последното от което имаш нужда, е някой да ти опява.

# 538
Цитат
също така никой, който сериозно се е заел да търси, не се отказва от оферта само защото във форума така му казали.
Точно така.Освен това някои ще одобрят офертата,други не,но купувачът сам си решава.Мисля,че няма нищо лошо,ако всеки си сподели мнението.Може кандидат купувача да пропусне нещо,да не се е сетил,а някой тук да даде ценен съвет.Колкото до споделяне с близки и познати,аз съм за такова.Знам случаи в,които съсед на познат  споделя,че продава имот.Познатия казва на търсещ приятел и така се стига до изгодна сделка и  двете страни доволни.

# 539
  • София
Безумен ми е този в Слатина, 5 пъти превъртях снимките и нищо, ама нищо не ми хареса.
Вярно, че е до вкус.

Общи условия

Активация на акаунт