Обсъждане на имотни обяви-29

• 38 998
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Ул. Резбарска е най-кофти частта на Хаджи Димитър (автопредставителства, гумаджийници, складове и т.н.), панелът е от най-старите. 85, 86, 285 са пълни с ... отиващи към и връщащи се от битака.
Това са основните проблеми.

# 61
Е Мандаринка, битака е само в събота и неделя. Недей така на мен ми харесва защото е малък , много зелен и на 30 мин. пеша до Ректората. Бих казала един от най-близките квартали до центъра

# 62
Бойко, можеш да ровиш до безкрай в този сайт http://www.isofmap.bg/
Не знам защо ми скачате на мен, като аз точно това казах - формално това е център.
Практически обаче е по близо до Кабул и Багдад, особено района на Цар Симеон си е известен като Малкия Багдад. Ако беше много хубаво нямаше да акцентират толкова на имагинерната гледка към Ал. Невски.

Ако някой му е по-важно какво пише в адресната регистрация от това какво има около него и е готов да избягва да се прибира по тъмно в замяна на гордостта някъде си да пише Център - има право, това си е личен избор.

# 63
Пинко, районът там наистина е озеленен, но ул. Резбарска е с кофти пейзаж. В самите автобуси народонаселението не е съвсем ОК. Вярно е, че не съм ходила там (понякога ходя през уикенда до Кауфланд), но още от Ботев и Лъвов мост съм виждала какво е в тези автобуси. Имам познати, които живеят там, не са се оплаквали, интелигентни хора са, но в самите автобуси ми е кофти. Същото ми е и в автобус 11, идващ от Овча Купел. Тролеите са значително по-добре.

Бойко, в нотариалния акт и в скицата от кадастъра така пише - център, в адресната регистрация - не. Дали в конкретната част на центъра е приятно за живеене или не, е друг въпрос. В случая брокерите не са излъгали в обявата. Кварталът си е център и толкова.
Ако не ходиш редовно НА центъра, да ти кажа - ул. Цар Симеон не се ограничава с частта между Мария Луиза и Ботев (или Опълченска). Това е една малка част от улицата, която е една от най-дългите. Кирил и Методий е може би по-дълга. При мен по Цар Симеон няма Багдад, няма Кабул, само София и тук-там останали единични бройки от Тел Авив (повечето са си заминали на няколко вълни и са разпродали).

# 64
Не разбирам в какво се опитваш да ме убедиш? Че оная съборетина от обявата е топ лукс или че Лъвов мост е центъра на вселената?
Че нещо тия пространни описания на кой къде му пишело център нещо лишени от какъвто и да било смисъл ми се виждат.

# 65
Не разбирам в какво се опитваш да ме убедиш? Че оная съборетина от обявата е топ лукс или че Лъвов мост е центъра на вселената?
Че нещо тия пространни описания на кой къде му пишело център нещо лишени от какъвто и да било смисъл ми се виждат.

Лъвов мост Е супер място, но развалено от кофти обитатели. Което не значи, че по някое време палачинката няма да се обърне.

# 66
По някое време може и метеорит да ни заличи всичките. Важно е какво е сега в настоящето и в обозримото бъдеще.

# 67
Не, Бойко, не те убеждавам кой квартал и микролокация какви са - хубави или лоши. Единствено възразих на това, че мястото НЕ е център. Център е, и по документи (устройствен план), и на практика (откъм място спрямо останалите квартали, и като инфраструктура.

# 68
Ами аз още по начало казах, че документално е център.
Обаче като кажеш "на центъра" повечето хора се сещат за НДК и Св. Неделя, а попти никой за Централна гара или Сточна гара, независимо какво пише в документите. Затова и въпросният собственик (дето категорично не бил брокер) единственото описание дето дава е за "нескриваема гледка към катедралата Свети Александър Невски". На една от снимките, ако се вгледаш много много внимателно, може и да забележиш къде е катедралата, та да - и затова не е излъгал, формално.

Както обясняваше един брокер - в обявите няма ниакви лъжи, това е само реклама...

# 69
Цитат
Ако не ходиш редовно НА центъра, да ти кажа - ул. Цар Симеон не се ограничава с частта между Мария Луиза и Ботев (или Опълченска). Това е една малка част от улицата, която е една от най-дългите.
Не знам защо винаги  ул.''Цар Симеон'' свързват с някакви чужденци.Факт, те са там от поне 30год.,но в една малка отсечка.Писах мин.год.,че с много притеснения тръгнах с женска компания на гости до ул.Ст.Стамболов с/у Пепко.Кьорав човек не срещнахме нито арап,нито български ром.Абсолютна тишина,за разлика от кошмара през деня.Очевидно всички,които говорят с презрение за тази част на улицата,са ходили там заради Женският пазар и нищо друго не знаят.Wink Това наистина е много дълга улица и много различна в отделните си части.Между бул.Левски и ул.Г.С.Раковски ми е любима и имотите са отлични.Освен това в тази част и заобикалящите я улички,има и ново строителство и няма колебаещи се кандидат купувачи.Всичко се разграбва скорострелно.Например аз се ядосвам,уж всички презират карето ''под Дондуков'',а непрекъснато има желаещи да се настанят там.Колкото до имота от снимката,откъдето тръгна и спора,според мен е доста далече от ул.Цар Симеон.По диагонал в далечината стърчи сградата на митницата.

# 70
Може би аз не съм се изразила правилно. Да, формално това е център. Периферията, но център. Мисля обаче, че търсещите имоти под “център” разбират карето от НДК до Цар Освободител и от Христо Ботев до Орлов мост примерно.

# 71
Мда, определено не се изразяваш правилно след като смяташ, ще ул. Московска, 11 август, Будапеща и т.н. пресечки на Дондуков, който е след Цар Освободител, не е център.

# 72
Все пак центърът не е като държавна граница - до тук едната държава, след една крачка другата. Преливането от център в широк център и от там в крайни квартали е плавно и границите са размити и се възприемат субективно.

# 73
  • София

Ето примерно разделение, което би внесло яснота. Не знам защо не се прави.

# 74
То си е направено, но всеки му намира кусур или леко го изменя.

Общи условия

Активация на акаунт