Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 030
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Илит, това е старата карта на синя и зелена зона, разшириха я на север и изток до Сливница, Данаил Николаев и Евлоги Георгиев.
Но съм принципно съгласна, че баш центърът е точно старата синя зона.

# 76
  • София
Идеята ми не беше толкова за цветовете, колкото за номерацията на евентуални подрайони на центъра. Горе-долу са добре разделени и биха давали далеч по-ясна представа къде се намира даден имот и интересува ли се въобще купувачът от него.
Не разбирам защо трябва да има микрорайончета като Зона-нещо-си там, Военна рампа и т.н., а центърът да е на ангро. 🙄

# 77
Идеята ми не беше толкова за цветовете, колкото за номерацията на евентуални подрайони на центъра. Горе-долу са добре разделени и биха давали далеч по-ясна представа къде се намира даден имот и интересува ли се въобще купувачът от него.
Не разбирам защо трябва да има микрорайончета като Зона-нещо-си там, Военна рампа и т.н., а центърът да е на ангро. 🙄

Не само с центъра е така, и с близки до центъра много приятни квартали - също.
Ето обяви за района на Медицинска академия
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16626358646173 … k=8i6y1r&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c16557932547642 … k=8i6y1r&f1=2
Първият е в Лагера, вторият - до Медицинска академия.
Няма локация Петте кьошета, няма локация Руски паметник, няма локация Крива река - това са си все квартали и микрокварталчета, които са си ясни от сигурно вече 100 години.

# 78
Мда, определено не се изразяваш правилно след като смяташ, ще ул. Московска, 11 август, Будапеща и т.н. пресечки на Дондуков, който е след Цар Освободител, не е център.
Казах “примерно”. Какво ти възприемаш за “център” и какво аз, или някой друг, може да са коренно различни неща. И да, 11-август, Дунав, Росица, Св. Св. Кирил и Методий също не ги слагам в моето разбиране за баш “център”. Не бих купила там.

Купувачи на жилища излизат във ваканция

# 79
Добре, че центъра не е въпрос на възприемане.

# 80
Мда, определено не се изразяваш правилно след като смяташ, ще ул. Московска, 11 август, Будапеща и т.н. пресечки на Дондуков, който е след Цар Освободител, не е център.
Казах “примерно”. Какво ти възприемаш за “център” и какво аз, или някой друг, може да са коренно различни неща. И да, 11-август, Дунав, Росица, Св. Св. Кирил и Методий също не ги слагам в моето разбиране за баш “център”. Не бих купила там.

Купувачи на жилища излизат във ваканция
Росица, Дунав и Кирил и Методий изобщо не съм споменала. Писах за улици между Цар Освободител, сочен от теб като край на Центъра, и Дондуков.
Но ми е малко странно Московска да не се счита за Център.
А кой къде би купил е съвсем друга тема.

# 81

Ами радвам се, че не би купила там.
И центърът на вселената може за някого да е Студентски град, а за друг - Дружба до езерото, но това няма да промени факта, че и двата квартала не са център. Не коментирам дали са хубави или не, а само, че не са център. Въпреки че според субективните възприятия на някои хора са център.

# 82
На много от новодошлите през последните 20г "Софиянци" им се иска да се водят, че живеят в центъра, но не е така. Същото важи и за всичките псевдоброкери.

Центъра на София може да се каже, че е между централна гара, бул. Евлоги Георгиев, бул. Опълченска и до парка Заимов. Това кой какво му се иска и как му се струва е съвсем друг въпрос, ама да ми каже някой от Зона Б5, Банишора, горни Лозенец, Стрелбище, Красно Село и .т.н. че живее в центъра мога само да му се изсмея.

# 83
Аз това, което разбирам от спора, е че всички имат еднакво разбиране кое е център, но според някои не всички локации в центъра стават. Това последното си е лично мнение. Не виждам какво има да се спори толкоз.

# 84
Ами спорим си, като няма интересни обяви за обсъждане Blush

# 85
То почти във всеки квартал си има локации, които не стават, по една или друга причина. Включително в центъра.

Бих ли искала да живея на кръстовището на Пенчо Славейков и Витоша или на кръстовището на Витоша и бул. България? Определено не бих, въпреки престижа на локацията.

# 86
Според мен за идеалния центът спор няма. Спорът е по-скоро кой иска да живее в него им кой предпочита широкия център. То и там нещата стават наистина интересни, защото в широкия център има подценени зони, където за относително ниска цена може да се купят удобствата и предимствата на по-скъп квартал.

# 87
аз пуснах обявата/ където в далечината се вижда Ал. Невски, и да за мен там където е ап.около Тимок / Будапеща се води широк център  !

Тази снимка по напред постната Е от зоните за паркиране и е нещо, което няма връзка с център, а с места за паркиране с по силен интерес!

Бърза справка с гугъл при зададен  критерий "карта на центъра на софия" изважда това
Около него е широк център където попада НДК Wink и после кварталите около широкия център Лозенец, Иван Вазов, Зона Б5, Хаджи Димитър и т.н. квартали до широкия център Simple Smile

# 88
Много хора нещо се жегнаха от намека, че не живущи на баш центъра явно.
А пък центъра отдавна не се възприема за най-елитния и търсен кварта. (следват още 6 страници обяснения как по-убаво от централна гара нема Joy)

# 89
Цитат
където в далечината се вижда Ал. Невски, и да за мен там където е ап.около Тимок / Будапеща се води широк център  !
Там май няма строеж в момента......Може би по-нагоре.Така ми изглежда  според сградата на митницата на Сливница и Раковски.Широк или тесен център удобството всичко да ти е на пешеходно разстояние е безценно!Аз друго не разбирам защо хора,които ненавиждат центъра през уикенда се изсипват с личните си автомобили с деца,дом.любимци.Примерно на Заимов на бул.Мадрид,няма къде да паркираш.Нищо,че  според първата карта и там не е център. Аз не ходя на разходка в Дружба,Лагера и всякакви ''престижни'' квартали да се разхождам м/у блоковете.Joy

Общи условия

Активация на акаунт