Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 053
  • 752
  •   2
Отговори
# 600
И като 5 години не си успял да намериш купувач за Х лева, защо мислиш, че за 2*Х ще намериш? А през това време състоянието на имота се влошава, т.е. реалната му стойност пада. Хайде с апартаментите не е толкова чувствително, ама къщите си изискват поддръжка. А като се просмуква вода или покрива тече пък съвсем.

# 601
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j165168493054743
Някой нещо да каже за тази обява, ще ми бъде интересно
Има потенциал, гледка и изба, но не се знае какво е изпълнението, в смисъл има ли защита от влага, защото по тоя склон ще се лее доста вода и разтопен сняг. Другото под въпрос е улицата как е зимата, иначе е хубаво че има влак до София, но ако е вилна зона сигурно не се чисти, а и зависи колко далече е гарата. Трето под въпрос е доколко е редовно водоснабдяването, налягане на водата, доколко е постоянен тока зимата. Цената вероятно може да се предоговори, сигурно са я понадули защото е "отремонтирана" къща и на място се води лукс, както и защото в района май няма кой знае какво предлагане.

# 602
Пуснатият улук на метър пред стълбите ме изкефи.
Къща в дефилето - за вила да се ползва, без зимата, е ОК. За постоянно живеене - не.

# 603
И то за 185 хилки, да бешв 8500 - 18500 да я вземе човек за сезонна, ама те искат с теицу маймуни да ловят…

# 604
Такъв е пазара. Плюс това много хора живеят там целогодишно, има влак, въздуха е чист. Идеално за почитателите на баш селския и откъснат живот. С 18к само тухлите не можеш да си купиш. Труда е скъп, материалите също. Хората имат пари.

# 605
Като цена не знам, ама на мен тази къща ми изглежда много клаустрофобично отвътре. Но и преди съм писала, че за мен това е огромният минус на старите къщи - малки стаички, малки бани, малки прозорчета...

# 606
Вторият етаж е по-нисък - вижте над вратите колко е разстоянието.
Там канализация няма, вода - според зависи, ток - вероятно спира, колко често - не знам. Но зимата, като навали сняг и се скъсат жиците, ще се грееш на дърва, може да готвиш на газ - ако си заредил бутилки, ама компът, телевизорът и т.н. угасват. Улична регулация - пак според зависи, а самите улици - в най-добрия случай чакъл. С денивелация. Как ли децата ще отидат до/ще се върнат от гарата? Само с кола - яко 4х4.  И аз винаги съм имала мечтиии за селска идилия, но не и такава.

# 607
Някой да сподели мнение за сграда Територия....местоположение, строител, комуникативност....

# 608
Такъв е пазара. Плюс това много хора живеят там целогодишно, има влак, въздуха е чист. Идеално за почитателите на баш селския и откъснат живот. С 18к само тухлите не можеш да си купиш. Труда е скъп, материалите също. Хората имат пари.
Нямам нерви да гледам къщи във Владо Тричков, но съм убедена, че имотът е надценен в обявата.

# 609
Някой да сподели мнение за сграда Територия....местоположение, строител, комуникативност....

Районът на сградата е мега умрял. Няма нищо, абсолютно нищо, само други жилищни сгради. Но пък като пресечеш Борис Трети, в Павлово вече могат да се намерят магазини, банки и услуги. Мисля, че Лидл и Кауфланд са на десетина минути пеша. Транспортът е само тамвай 5, автобус 260 и мисля, че трамвай 11. С петицата бързо можеш да се пуснеш до метрото на Красно село. В тази част последните години настроиха много сгради, може пък и да са направили вече някое магазинче, не знам.

# 610
  • Sofia
Някой знае ли нещо за този нов комплекс на Ломско шосе?
https://www.gardenresidence.bg/
Много приятни цени, районът ми е познат, не е от най-хубавите, но все пак тия цени..
Същите продават много изгодно и в Банско, чудя се има ли уловка.

# 611
А какви са цените - в сайта аз поне не намерих цени? Питам от любопиство, не заради друго но локацията не ме влече, другото от което бягам е такива големи обекти с много апратаменти.

# 612
  • София
Територия е на Хоум2Ю. Кога взеха да строят и те...
Много си я хвалят, че всички помещения са с правилна форма, нямало да има кутийки, че щяло да има пътеки за бягане около целия комплекс, озеленяване и т.н.
Предлагаха ни ексклузивно преди рекламите, да купим на преференциални цени, но не помня колко беше точно, върти ми се нещо като 1400/кв.м.

За мен районът е... компромисен. Не се заинтересувахме. Пък и ние бягаме от тия мастодонти. За мен това са потенциални проблеми в дългосрочен план. Може би за инвестиция с цел препродажба... 🙄 евентуално, да е ок. Но предвид факта, че ще строят сграда по сграда и ще е строителна площадка години наред... Пас съм.

Последна редакция: сб, 24 дек 2022, 10:30 от Илит

# 613
  • София
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166851849808879
Това е блок 59 според мен. Живяла съм в този блок, родителите ми още живеят там, на 18-ти етаж в тристаен ап. Етажа си е съвсем нормален, има 2 тристайни, 2 двустайни и 1 гарсионера. Над 18 етаж има така наречената въздушна възглавница- цял етаж който не е жилищен, няма и тавани, празно пространство за изолация е. Таваните са на ет. 13. Само един вход е, два асансиора- работещи, подържано, чистичко.

# 614
  • Sofia
А какви са цените - в сайта аз поне не намерих цени? Питам от любопиство, не заради друго но локацията не ме влече, другото от което бягам е такива големи обекти с много апратаменти.

Според рекламата във Facebook - 840 Е/кв.м. Допускам, че това е без ДДС и има други уловки.

Общи условия

Активация на акаунт