Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 093
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Центръл парка ще е непосредствено до най-затворения затворен комплекс в страната, та поне по тая линия прихваща Joy

Ах, ах, май вече брокерите не трябва да разбират от строителство и право, а да са поети по душа Laughing
Те пък кога са разбирали от каквото и да било брокерите в България? Брокер става тоя, който за работа не става и не познава града достатъчно че да стане таксиметраджия.

# 106
От снимката не става ясно как тоя Сентрал се различава от панелките в Люлин. Дет се вика same energy.

Същото и с тоя "Кошер" на България, пак така 4-5 големи блока и уж затворен комплекс.
По първия абзац, директно на кисело грозде отиде.
По втория - до колко м² един затворен комплекс е затворен и над тях става незатворен?

Разбира се, очевидно се познаваме добре и знаете какво мога да си позволя Simple Smile Била съм в Ню Йорк, никак не ми прилича, но може да е от гроздето.

Не говорех за квадратура изобщо, виждам, че другите ме разбраха.

# 107
Всичко съм виждала, ама гараж за 85000 не бях 😄 май ще държа моята на частен паркинг завинаги 😑

# 108
Имаше преди време един дори по-скъп на бул. Витоша близо до южния парк.
Ключовото е, че е било магазинче. Идеята е, че някой ще го купи не за да си държи колата, а за да развива сив бизнес. Ама ще изгорят някой ден и тия гаражни магазинчета. А и сега е достатъчно някой по настоятелен да им пуска редовно сигнали.

# 109
Всичко съм виждала, ама гараж за 85000 не бях 😄 май ще държа моята на частен паркинг завинаги 😑

Бях дал коментар в една друга тема как нашенеца си образува цената когато продава и няма нищо общо с действителността Grinning
Та нещо от тоя род се получава:

Просто пример:

Имота струва 70 000 евро идва инфлация и е нормално да се покачи тоя имот да кажем нормално до 100 000.

Нашенеца за да не се мине нали е българин и най важното е да не се мине Grinning , слага и предварително една бъдеща по голяма инфлация и още по голяма печалба и обявява имота за 130 000, но съседа които мисли и той да продава вижда имота и преценява, че неговия е по хубав и иска още повече и слага цена 150 000 и така нататък.

Както казвам винаги, моето е лично мнение и аз не очаквам да паднат цените, както съм дал в примера под 70 000 защото всичко поскъпва НО може да се нормализират в нормалното от 100 000 и тия който са се наиграли и са купили над 150 000, платили са си бъдеща инфлация и поскъпване на имота предварително може много време да не знаят къде се намират.

Числата са само за пример Wink

# 110
  • София
Ааа, има и повече. На ул. Иван Вазов се продаваше един за 90 000Е. 😉 Без да е бил магазинче.

Допълвам се. Обявата още е активна. 89000Е. Подземен гараж. Simple Smile

Двата гаража са почти на едно и също място Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 18:31 от Илит

# 111
Не е задължително гаражния бизнес да е в сивата зона. В Лозенец си пазарувах от такъв гаражен плод и зеленчук. Винаги се дава касов бон, има и пос терминал Simple Smile

# 112
  • София
Само минавам да споделя, че сме в съседния комплекс и свободни гаражи няма, а цените са същите. Та... Явно има кой да ги купи. На нас ни дпсвидя и взехме паркомясто и сега ни е яд, че не купихме гараж. В квартала има сериозен проблем с паркирането...

# 113
Ние искахме също гараж, но нямаше вече свободни в нашата сграда. Взехме паркомясто в подземен гараж, което е по-добре от открито паркомясто, поне от към климатични условия - не се качваш зимата в напълно студена кола, не чистиш сняг рано сутрин. Яд ни е, че не взехме още едно паркомясто. Бяха последните две. И да не се ползва едното, все под наем може да се даде или да се продаде с цел печалба. Тогава цената преди 2 г на паркомясто беше 10к евро, а гараж 12,5к евро.

# 114
Това ме развесели днес

Нашият малък Ню Йорк Joy

Банишора ми е Ню Йорк..

Очаквам скоро да направят проект "Люксембургска градина" някъде около Манастирски Ливади и така София ще си има и малък Париж. Може някоя от асфалтираните улички дори да я нарекат "Шан-з-Елизе" Simple Smile

# 115
Може някоя от асфалтираните улички дори да я нарекат "Шан-з-Елизе" Simple Smile
Аааа, не може така! Шан-з-Елизе е с павета, не с асфалт! Като циганите на Фандупкова пак пренаредят паветата по Цар Борис III, него ще го преименуват.

# 116
Това ме развесели днес

Нашият малък Ню Йорк Joy

Банишора ми е Ню Йорк..

Очаквам скоро да направят проект "Люксембургска градина" някъде около Манастирски Ливади и така София ще си има и малък Париж. Може някоя от асфалтираните улички дори да я нарекат "Шан-з-Елизе" Simple Smile

Тва в Банишора ще е на Wall Street.

# 117
Майсторите за редене на павета, независимо от етноса, бяха в предпенсионна възраст още в началото на 90-те гг. на миналия век.  Така че няма как да се случват нещата с паветата 30 години по-късно. Но дори и през 21 век, у нас дори полагането на асфалт и трамвайни релси на завой (на Кракра и Янко Сакъзов, видяла съм го лично) се прави с канап или на око. Те хората плочките в банята си редят като пускат ниво с лазерен нивелир...

# 118
Да, на запад си поддържат павираните улици с машина на времето. Не е ядрено инженерство това, даже име машини които го правят почти автоматично, просто у нас се "усвояват" пари така.

# 119
E, аз съм гледала в Брюксел как го правят - реденето си е ръчно.
Пък ти, ако не си вдигал паве, да ти кажа - тежат, бая, гранитни са. Аз като жена, мога да вдигна по 1 квадратно в ръка, двойните, правоъгълните, мога 2 (едно върху друго) с 2 ръце, но тежат. И като се редят ръчно, си сгънат на 2.
Иначе очевидно не е ядрена физика. Но пък и реденето на плочки в баня също не е, но някои майстори го могат, други - не, и уменията им с плочките не зависят от образованието им.

Общи условия

Активация на акаунт