Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 240
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Моля, ако може да изкажете мнение за този комплекс! https://www.gardenresidence.bg/

# 211
  • София
Затворен комплекс с 11 сгради и 700 апартамента без такса поддръжка? 🤔 Цени под 900Е.

Страшно много подобни мастодонтски комплекси и сгради излизат на пазара.
Не съм сигурна това добре ли е, не е ли?

# 212
Минусите, които аз виждам, са ниските тавани, различните нива в пода, необяснимите чупки в стените и колони. И съседите ми се виждат доста близо за двор от декар. Освен ако дворът не е тесен и дълъг.

Другото сте го видели, стара двойна дограма, кошмарни мебели и плочки. За 200к Е ще се ремонтира добре, без лукс.
Въпросът е, дали за 550к не може да се намери нещо по-добро.

О, сега видях, че мислите, че ще ремонтирате 350кв.м. за 200хил. лева. Трудна работа. Освен ако не запазите разни неща както са си.
За 100к евро ще стане повече от добре, че даже може и да останат. Тези 350 м2 най-вероятно включват и гараж, склад/мазе и т.н. Реално за 2-3 бани, 4 спални и не особено огромен хол тази сума ще е повече от достатъчна. Наистина смятам, че ще минат доста по-тънко. По-интересно е защо няма снимки от двора. За къщите двор, отстояние от съседите и гледка са неща от основна важност.

# 213
За почти 700 хиляди лева толкова малко снимки и никаква схема. Аз на подобни гълъбарници предпочитам схемите да разглеждам и анализирам, не кошмарното обзавеждане. Поискайте схема, да си огледате и анализирате всичко на спокойствие.

# 214
  • София
Ниски тавани е абсолютен дийл брейкър.
От икономия да платиш 2 кубика отопление повече. Цигания.
Ще изсипеш 1 млн, + време труд, нерви, ще се заселиш в с. Горна Баня и ще живееш завинаги в буквално схлупена къщурка.

# 215
В София дистанцията до съседите винаги е малка, в повечето случаи 6м.

# 216
В София дистанцията до съседите винаги е малка, в повечето случаи 6м.
При мен не е точно така.

# 217
От всички страни ли си така? Това има плюсове, но и обикновено значи, че си накрая или надалеч от комуникации. Рядко са имотите с добро отстояние от съседи и на добра локация.

# 218
Наблизо има спирка на ГТ и денонощен супермаркет. Източната гледка също я бива, не е чак като южната, но пак е добре. Все пак това е зимна снимка и много от дърветата са се оголили. Пролет и лято е много по-зелено.

Последна редакция: нд, 27 ное 2022, 22:51 от Мъфин

# 219
Това изглежда е гола поляна.Не се знае как ще е в бъдеще.Може да изникнат още кооперации в близост.

# 220
Това изглежда е гола поляна.Не се знае как ще е в бъдеще.Може да изникнат още кооперации в близост.
Няма. Така са наредени дворовете на съседите (някои с големина от немалко декари), че няма опасност някога да се закрие. Освен това около нас кота корниз е доста нисък. Кинта също.

# 221
  • Варна
Ниски тавани е абсолютен дийл брейкър.
От икономия да платиш 2 кубика отопление повече. Цигания.
Ще изсипеш 1 млн, + време труд, нерви, ще се заселиш в с. Горна Баня и ще живееш завинаги в буквално схлупена къщурка.

Не съм сигурна, че е заради икономия, а заради ЗУТ. Как да събереш 3 етажа в 7,50 метра? В доста зони има ограничения, отделно зависи и релефът на парцела какъв е. Едно време масово така са строяли. Отоплението е било много по-евтино.

Ходила съм на оглед на подобна стара къща с ниски тавани само на първия етаж. Горните два бяха добре. Собственикът каза, че имало вариант да се изкопае и да се смъкне нивото на пода надолу и така да си докараш височина на етажа, но не съм разучавала процедурата.

# 222
  • София
Не мисля, че случаят е такъв.
Около София по селата къщите са с ниски тавани, особено на 1я етаж за икономия. По същата причина са и със супер малки прозорци. Отново дийл брейкър. Просто непоносимо. Отново заради икономия. Абсолютно неизползваемо е такова помещение. Става само да стоиш и да гледаш в 1 точка. Иначе ще те хване клаустрофобия.
Във вилните зони са по 7м лимитите. Не съм чувал за 7.5.
Но не мисля, че около София са толкова. Виждал съм доста високи къщи по 4 етажа.
На 7м няма как да вместиш 3 етажа заедно с плочите. Трябва по 2м да ги правиш и дори по-малко.
Вкопаването е един вариант. Има и други варианти със започване на покрива и мансарден етаж.
На 7м допустима височина има доста внушителни кооперации във вилните зони.

Снимка кооперации:
Скрит текст:

На една къща всичко може да се ремонтира, до тухла и плоча може да изкъртиш всичко, но височината няма променяне. Просто друг манталитет.
По същия начин са строяли и малки квадратни стаички, стълбище, малка кухня в мазето/партера. Като затвор е.
Ако ще живея в къща някой ден, големите прозорци и достатъчно височина са задължителни, холът поне 40 квадрата и повече и тн. Затова съм решил да строя сам някой ден след години.

# 223
Аз бих казала, че ниските етажи си е практика от миналия век, от соц-а. Не знам защо така са ги правили, може да е и заради отоплението. С пари ремонт на стари плочки, кухня, баня може да се направи, но не можеш да вдигнеш междуетажната височина. Аз не бих се навила. Ако се тръгне към сделка, бих изискала предварително цялата строителна документация/бих проверила заедно със собственика в общината. Вероятността да е строено/пристроявано без документи е голяма.
П.С. Дори в една от серийките flip&flop по тв-то за САЩ, разликата в нивата (стъпало/стъпала) е червена лампа за пристройка (често без разрешение). Локацията може и да е добра (не познавам Горна баня), но от малкото снимки на самата къща тя ми се вижда проблемна.

# 224
  • София
За височината - мислила съм си, че височината на етажите зависи от средния ръст на хората. Наскоро ми попадна стара книга за рисуване на хора, в която имаше дадени среден ръст 1,60 м. за жени и 1,70 м. за мъже. И двете ми баби бяха под средния ръст за жени, аз съм над 1,70. За тях 2,2 м. метра таван е висок, за мен стандартната височина на гърба за кухня от 60 см. е нисък - горните шкафове ми идват некомфортно ниско.

Общи условия

Активация на акаунт