Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 049
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Привет, нещо да кажете за тази обява - освен че е за ремонт Simple Smile цената е завишена според мен поне с около 25-30%
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j166851396117868&slink=8r6iip&f1=1

# 616
  • София
Според мене не ремонт, а направо срутване и нов строеж.
Местността и скулптора не съм ги чувала.
Трябва да се види на място - има ли достъп зимно време, почиства ли се, целогодишно ли може да се живее.
За мене - не. Но не съм критерий - страхувам се да живея в къща, искам си оживен квартал и близост до центъра.

# 617
Това е точно на изхода на София към Божурище, точно до Метро. "Комуникативен" район е Joy Поне откъм транспорт е ОК и с кола, и с обществен транспорт, обаче има страшно голям трафик на тирове от там и мен по тъмно и при кофти време ми е много нервно да шофирам от там, че не знам кой тираджия ще заспи на волана. Може би ако конкретната къща е малко по-далеч от шосето ще се търпи като шум и прах, ама няма да е спокойно в никакъв случай.

От Ковид насам Божурище (и селата след него) е доста търсен район за къщи, там и затворени комплекси почнаха да строят покрай селата. Ама това по описание е преди Божурище на главния път, а цената като за центъра на Божурище.
Иначе като завършат магистралата за Сърбия може и да е ОК това като място. Магазин Метро е на близо, в Божурище има магазини и кафенета, даже фитнес май има, а и Люлин е на близо.

По снимките разпределението на стаите не изглежда зле, ако е с плоча, а не гредоред и конструктивно е ОК може и да става за ремонт. Пише, че има и газ, което принципно е плюс за отоплението.
Цената е доста висока, но може и да свалят при пазарлък.

П.П. Според имената на улиците и прозореца на тавана на ателието на скулптора мисля, че къщата е това - https://maps.app.goo.gl/BkYmBYpD1ChYpNsQ7
Не е толкова зле като място, особено щом има централен водопровод и канализация. Магистралата мисля, че по план трябва да завършва още по-наизток (да се вързва директно с тангентата), та с оглед на близкото бъдеще може би е ОК като предложение.
От друга страна това е последния ред къщи и може по-добро реление да е да се купи парцел в съседство и да се строи от начало. Зависи от реалното конструктивно състояние на къщата и дали се търси голям двор (че 500 кв. м си е малък парцел).

Последна редакция: пн, 26 дек 2022, 18:40 от bboiko

# 618
На мен ми изглежда здрава, а не за срутване. Мазилката няма пукнатини и не е мръднала. И наличието на газ, вода и канал е голям плюс за къща. Но си трябва оглед на място, защото истината е в детайлите.
И това ателие не ми е ясно, там може би ще трябват пари за покрива и прозорците.

# 619
Привет, нещо да кажете за тази обява - освен че е за ремонт Simple Smile цената е завишена според мен поне с около 25-30%
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j166851396117868&slink=8r6iip&f1=1
Супер е, но описаните 20 минути до центъра са само с хеликоптер. И май няма магазини в пешеходно разстояние. Ако имаш деца ще им е е скучно, а и улицата май няма осветление.

# 620
Извън час пик се стига спокойно с кола за 20 минути до баш центъра. До границата на центъра дори по-бързо. За в час пик има метро от станция Сливница.
Транспортно това е може би най-добре свързаното село/градче около София. Само Горна Баня може би се конкурира с новото метро, но там пък за с кола е много по-зле заради старата част на околовръстното.
Според мен точно тежкия трафик му е най-големият проблем на това място.

Ето ти го до Св. Неделя как го дава в момента:

# 621
От преди ковид “Божурище” е много cool според доста хора.Никога не съм ходила там,но от познати чувам само суперлативи.Много оправен кмет имали,ремонтирал центъра.За нещо го вкарали в затвора.Като си излежал присъдата,пак го избрали.Имало много ново строителство на малки блокове.Като екстра ми изтъкнаха и магазин Пепко.😂 За кв.Република един колега гордо каза,че си е купил къща.Друг зад гърба му говореше,че е кофти място,но въобще не го знам.Не познавам селата около София провъзгласени за квартали.Не знам и за транспорт има ли,но този извозва сутрин деца гимназисти и жена си до метростанция.Отоплявали се с пелети и коментираше мин. год цени,пък нещо се запушвало и не знам какво.Като заговори край няма и оставам с впечатление,че трудно се живее така.Сега купи климатици.Да де 20мин. извън час пик си в центъра презрян,но ежедневно си все в час пик. Време е да се направят сериозни ограничения за влизане на автомобили в центъра.

# 622
Време е да се направят сериозни ограничения за влизане на автомобили в центъра.
Въобще не е време. Така е добре. Трафикът тук е несравнимо по-добре от лондонския например с все огромните му рестрикции.

# 623
Аз пък не виждам къде толкова е задръстен центъра. Според мен не е задръстен, където се случи изчакване винаги е било я кола за зареждане на магазин, я боклучийска кола, която не е минала рано, а в час пик например. Откакто има зони си е добре.

# 624
Айде пак сравнения с някъде си.Като станат цените на наемите като в Лондон,Берлин,Барселона,Виена,Франкуфурт на Майн,Амстердам,ще преглътна трафика.Обаче ние ще си останем само с трафика.Едва ли ще пишем същите хора след 10-15год.,но ще видите,че и големият оптимизъм е било балон.

# 625
коя метростанция имат в Божурище?

# 626
Някаква в Люлин им е най-близка.До там с кола,с рейс предполагам.

# 627
Айде пак сравнения с някъде си.Като станат цените на наемите като в Лондон,Берлин,Барселона,Виена,Франкуфурт на Майн,Амстердам,ще преглътна трафика.Обаче ние ще си останем само с трафика.Едва ли ще пишем същите хора след 10-15год.,но ще видите,че и големият оптимизъм е било балон.
Трафикът е много по-малък от лондонския, наемите са по-ниски, цените на имотите са по-ниски и лилавите са несравнимо по-малко. Всичко е точно.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 02:12 от Мъфин

# 628
Милионера, не можеш да си купиш тесла ли, че те притесняват ограниченията в центъра? Ако въобще ги въведат първите няколко години ще са само за 20 годишните коли.

Божурище е ТОП, ехейй, даже свое летище си имат!!! Laughing
Сериозно, там ходих преди година някъде, наистина центъра е добре ремонтиран - кметството, паркчето до него, детската площадка, централните улици - всичко беше ново и хубаво. Ама то не е много голямо и "центъра" е изнесен в единия край, та не е нещо много впечатляващо тоя ремонт. Не го знам кмета какъв е. Обаче в самото Божурище си има всичко необходимо - детска градина, училище, поликлиника, магазини, кафета. Газифицирано е, което предполага и малко по-чист въздух зимата в сравнение с подобни населени места. Зимата пътят се чисти редовно, има редовни автобуси свързващи с метрото, има и маршрутки. С кола се излиза директно на бул. Сливница или на широката част на околовръстното. В малкият отрязък между Божурище и София се заформя промишлена зона. В близките села се строят комплекси от нови къщи като този например - https://gurmazovohouse.com/ и за планове за други в Пролеша и Хераково бях чул.
Тоест развитие изглежда ще има добро и потенциал за инвестиция има, само че цените вечего бяха отразили това още в разгара на короната. И за живеене не е зле, но мен по лични съображения не ме привлече.

Обаче тая обява, която се обсъжда, не е в Божурище. Това м. Толева махала и кв. Република са малко насред нищото, ни в Божурище, ни в София. В непосредствена близост няма нищо освен магазин Метро, но и той не е съвсем за ходене пеша. До самото Божурище може да се стигне пеша, но не е приятно изживяване особено по тъмно или през зимата. Въпреки че физически си по-близо до София си реално по-силно зависим от колата или автобуса. Аз като гледах (преди малко повече от година) в този район имаше повече обяви и за къщи, и за парцели, от колкото в самото Божурище и цените бяха почти двойно по-ниски, но въпреки това не ми се видя привлекателно. Всичките имоти (и къщи, и парцели) бяха малки, нямаше възможност да се свържат няколко. Гледка почти никаква няма, защото целия район е доста плосък. Като цяло парцелите в селата оттатък Божурище изглеждат доста по-добра оферта. Губят се около ~10 минути повече път с кола (20-30 с обществен транспорт, вкл. малко ходене пеша), но е много по-спокойно, цените са по-ниски и има повече избор ако търсиш парцел за строеж. Предполагам, че и затова инвеститорите с комплексите са се ориентирали на там. Покрай тях вероятно и пътищата ще се поддържат. Лично за мен обаче най-големият недостатък на този район е големия трафик на тирове на близо, в който ще трябва да се буташ винаги когато пътуваш.
Но същевременно тази обява има голямото предимство на вече прокарани газ, вода и канал и ако къщата е в добро конструктивно състояние и не е гредоред, то цената не ми се вижда толкова висока.

# 629
  • Варна
Не съм запозната с района, но самата съща поне на снимки изглежда много добре за тази цена. Във варненските села и вилни зони са по-скъпи къщите, и по-разпаднати, без канал, газта е нещо нечувано. А тази е на две крачки от столицата… ако ги нямаше недостатъците, които коментирате, цената щеше да е минимум двойна.

Общи условия

Активация на акаунт