Обсъждане на имотни обяви-29

• 39 034
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
София става все по-отвратителна всяка година. Сива, мръсна, задръстена, скъпа, презастроена без грам надежда нещо да се промени. Аз лично вече смятам, че е грешка да се инвестират пари в имоти в този град. Просто качеството на живот пада главоломно.
Спомням си навремето като взех книжка.. Като исках да покарам бързо, отивах на Цариградско.
Сега сутрин карам с 5-20 км. в час по същото (ако имам късмета да не съм почти спряла).

# 646
  • Sofia
Честно казано миналия месец се чудех какво става с това Цариградско - редовно минавам оттам от години, но такова перманентно задръстване в посока Центъра не помня, вече редовно е до кръговото за Младост.
Някой има ли обяснение?
Аз също съм на мнение, че градът е все по-запуснат, но се надявам да дойде някаква промяна с местните избори.

# 647
Аз обичам София, моят роден град!
Не бих могла да живея в друг град в БГ!
Учудвам се на приходящите диалект-анти, които идват в моят град плюят колко е скапан, колко е мръсен въздуха и си изсипват боклуците от терасите и ги  хвърлят по тротоарите и улиците и се натискат обаче да живеят в София.
😆

# 648
Това за диалект-антите е малко комично,казано от шоп✌️

# 649
https://www.infinityproperty.bg/description/85
Какво ще кажете за локацията?

# 650
# 651
Въобще не мисля че градът е "по-запуснат", може би така изглежда на хора които го сравняват с някаква определена точка когато е имало моментно създадена лъскавина и след това мястото е станало по-очукано и прашно впоследствие , но като цяло се подобрява ако сравняваме дългосрочно. Някои негативни неща си остават същите обаче и не мисля че ще се променят в обозримо бъдеще, но като цяло си има големи подобрения. Най-малкото намаляват запустялите места и всичко се пълни с нови блокчета, а и трамваите вече са хубави 😁
Честно казано миналия месец се чудех какво става с това Цариградско
Е как какво, на единия му край настроиха няколко нови квартала, а и идва и допълнителен трафик от околовръстното защото е практично право трасе.

# 652
Може да е претъпкана, но сега си напазарувах лекарства без проблем - 2 аптеки на няма и километър една от друга, в едната нямаше разфасовката, която ми трябваше, та затова в другата ходих. Пак имаше лекарството, но трябваше да го режа. В някой по-малък град сигурно щеше да е с предварителна заявка. Всичко има, всичко работи, затова хората искат да живеят тук. В провинцията е къде-къде по-трудно и шапка свалям на хората, които се справят там. София не е само да се вози човек по Цариградско, има повече възможности и хората затова я предпочитат.

# 653
Мъфин да не е тайния профил на Фандъкова? Нямало трафик, въздуха бил много чист, вади и ливади били върха на урбанизма...
Може пък живеейки половината време в чужбина да имам по-всеобхватен поглед.

Мисля, че отдавна установихме, че си от провинцията и от скоро си в манастирски ливади. Няма нужда да де пънкаш повече, а и да ти кажа - не си единствения "ходил в чужбина". Фактите са си факти - София е града с  най-много коли на глава на населението, безапелационно градът с най-мръсен въздух в ЕС и градът с най-лоша инфраструктура извън Африка.
Нямам спомен Драгалевци да се води за провинция. Да, на между 5 и 7 километра е от НДК и Витошка, но чак провинция не е. Възможно е да визираш имота ми в най-райското откъм климат и растителност място в Европа. Там наистина е провинция. Разкошна провинция.

# 654
София става все по-отвратителна всяка година. Сива, мръсна, задръстена, скъпа, презастроена без грам надежда нещо да се промени. Аз лично вече смятам, че е грешка да се инвестират пари в имоти в този град. Просто качеството на живот пада главоломно.
Истина е!За съжаление.Тези рекламни клипчета,като това са за Б-я,не само столицата.И понеже са с рекламна цел,изглежда приятно,но не ни помага на нас живеещи в София.Фъндъкова има огромна вина София да е презастроена и мръсна.По нейно време настана този хаос и ремонт на ремонта.Не,няма да си дочакаме чужденците,работещи и наематели.Отворени аптеки по празниците и в др. държави е трудно да се намерят.Както и магазини работещи в неделя,освен на гарата.Дъщеря ми в адски студ успя да стигна до работеща аптека в Берлин в неделя.В центъра,от единият край до другия.Всички почиват.Там профсъюзи или дори църквата държат,хората да си почиват,а не да им се вади душата с безмислени дежурства.Тук като ориенталците,ако минел някой.Тази година ми направи много добро впечатление,че много магазини бяха затворени по Коледните празници.Така трябва да бъде.В големите испански градове като има Semana Santa нашенци се оплакваха,че няма откъде да си купиш хляб по няколко дни.Ами свикнаха да си купуват преди празника.
Драгалевци като други села,стана квартал на София,но си е село.Типично по софийски и то е презстроено село.

# 655
Хора, наистина ли вините Фандъкова за презастрояването? Кой да виним за Черноморието, там я няма Фандъкова?! И колко от нас с имоти биха ги дарили ей така за градинки и за общото благо и колко биха искали минимум 30% обезщетение? Хайде да не казваме на черното бяло. Всеки с имот би вадил документи да строи или би го продал срещу  няколко апартамента. Ситуацията е такава, трябва да се опитваме да я направим по-нормална и по привлекателна за нас си, като се грижим за нея, садим цветя, поддържаме и около домовете си, а не само тях и т.н.

# 656
  • До сърцето...
Аз пък харесвам София. Да, от диалектантите съм, от сто години периодично си идвам тук като на село (събота и неделя, да не се обиди някой), от известно време съм тук постоянно.
Като изключим пренаселването, много неща се промениха към добро, приема и се стреми да има европейска визия. Особено ми харесва, като се прибера от чужбина. Наша си е, трябва да си я обичаме. И да се грижим за нея.

# 657
Претъпка се градът, и аз го обичам, но на моменти става невъзможно да се живее нормално.

# 658
Хора, наистина ли вините Фандъкова за презастрояването? Кой да виним за Черноморието, там я няма Фандъкова?!
И по черноморието пак е на герб заслугата. Не става въпрос за даряване, а за прилагане на закона. Виждали ли сте с мелницата в Несебър какво е станало?

Да не говорим, че огромна част от така застроените земи са реституирани с фалшиви документи, ама после всеки имал право да иска милиони...

# 659
  • София
bboiko, хубаво е да отидеш до Несебър и да видиш мелницата с очите си 🙃

Общи условия

Активация на акаунт