ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 65 377
  • 831
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ехе, радвам се че темата се е раздвижила отново покрай общия изпит за десетокласниците.

И аз от вас разбирам за снимки че ще им трябват. Не са казвали нищо още за бележки или за тези снимки.
Спокойствието също е на макс.

# 706
Maria007, иима случаи, в които учителят намалява срочната, съответно годишната оценка заради по- лош резултат на изпита. Познавам такива учители.
Моята не ще да се снима. Класният 3 пъти ми звъня, когато им искаха снимка да качат в школо. Сега пак се разправям всеки ден и всеки ден казва утре.
А, това, че някой е решил да нарушава наредби е друг въпрос. Но който е потърпевш може да се обърне към руо или към мон, които имат специално писмо, с което подсещат, че такова право учителите нямат:
https://ruo-sofia-grad.com/%D0%B2%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0% … %82%D0%B5-%D0%BE/

# 707
  • София
Как върви при вас времето?
Кога се притеснявахме и вълнувахме къде ще учат, какво ще бъде на НВО, кога ми казва: "Днес ми беше последният час по химия в живота."
Разбирам я, пардон, дъщеря ми я разбира чудесно Blush ! Тя много внимателно си пресмята колко още часа История в живота й остават  Grinning

Избра си профил Химия, за втория още се чуди от останалите предложения, искаше Биология, но няма шанс за такъв в техния випуск Confused, първият и вторият ПП са съответно Мат и Инф.

Утре ще им раздават служебните бележки за НВО-то.

# 708
  • софия
Явно трябва да изчакам, за да разбера какви са изискванията за размер на снимките.
Със селфи няма да стане, а ги имаме в изобилие🙂
В предишното училище за профила в школо, дете беше качило  селфи, но я изтриха и изискаха " нормална" снимка😃
Не че съм подстрекател, но поради нежеланието на мрън да ходи да се снима специално, съм свалила едно приложение PhotoAiD, в което можеш да правиш каквито ти душа иска снимки за документи, без да е нужно да съобразяваш фон и други изисквания. То наглася снимката, даже очертание на силует има. Само трябва да дадеш някъде да разпечатат снимката. Сигурно има и други приложения, но това е мега просто за ползване.

# 709
Благодаря, Звънче!❤️
Сега ще го изтегля да го разгледам🙂

# 710
А снимките ги направиха и предадоха още средата на октомври, явно даскалите са сигурни, че всички ще завършат 10 клас Simple Smile
Бележки май още нямат или аз не съм разбрала да са им ги раздали..
Аз не знам как ще влияят точките от НВО върху оценките, след като резултатите ще излязат след 26,06, а те трябва да са с вписани годишни оценки до тогава ..

# 711
  • Стара Загора
И у нас сме като на екзотичен остров, летнали под палмата и с коксова напитка в ръката....с чадърче Simple Smile))))
Профилите ги избра още април месец - при нас освен двата чужди езика, ИТ и философия.
За НВО бележки не са им раздали още....може би днес...знам ли.
Снимка занесе, защото се снима в началото на учебната година за карта за траспорта от училище.
Не се вълнува въобще от НВО-то, не било важно.
И у нас се броят последните часове при определени предмети Simple Smile)))

# 712
  • Пловдив
Странно , при нас снимките ги искаха само на jpeg формат Blush
За НВО не се вълнува изобщо,  но има драма с избора на профил. Иска биология и химия, но трябва да е само един и трудно избира. Приятелите му избраха история и математика  и явно в химията ще е с други деца.  Оставила съм го сам да избира, но ако ми поиска мнение идея нямам какъв съвет да му дам…Добре , че не ме е питал Imp

# 713
Mancho, как сте?
Как е младежът? Възстанови ли се?

# 714
  • Пловдив
Biserka_a добре сме вече Hug  1 година след катастрофата с 3 операции  и 5 рехабилитации младежът ходи без канадка и днес даже има 4 по физическо на бягане 🤣 Учителката не била доволна, че не покрил нормативите, обаче аз пък съм най-щастливата майка - та той бяга на кой му пука за 4-та 🥰

# 715
  • софия
То па, колко деца, извън спортни паралелки, покриват тези безумни нормативи?
Мрън долната скала не я лови.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 20:05 от zvаnchе

# 716
Mrancнчho, през голямо премеждие преминахте, но най- важното е, че младежът се чувства добре! От сърце ви пожелавам вече само хубави неща да ви се случват! Заслужавате го!🍀🧙‍♂️
Учителката дори няма да я коментирам, че започвам да се ядосвам!
Герой е твоето момче, голям герой!❤️

# 717
  • София
Момичета, имахме задочен спор с директора. Има ли училище, в което да предлагат повече от 6-7 предмета като избор за профилиращи (3 и 4 профил)?

# 718
Момичета, имахме задочен спор с директора. Има ли училище, в което да предлагат повече от 6-7 предмета като избор за профилиращи (3 и 4 профил)?

Зазу, при нас трети профил са:
Философия
История
Биология( има и паралелка природни науки, нищо, че е езикова гимназия)
География
Математика
Това са възможностите, като химия и БЕЛ са раширено изучаване. Дано не съм изпуснала нещо, но мисля, че не съм.

# 719
В София не знам, но във Варна ЕГ предлагат всичко без музика и ФВС, защото като профили могат да се учат само в специализирани училища и паралелки.. Децата си избират две желания и резерва, в случай че по някое от първите желания не се съберат 13-14 желаещи и не сформират група.
За МГ погледнах сега- по-скромно е Мат, Инф, ИТ, Биол, АЕ и Физика

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 20:52 от скаридка

Общи условия

Активация на акаунт