ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 65 264
  • 831
  •   1
Отговори
# 75
А, може да не е Админ + виновен. Ей, на, нашето Школо работи от два дни, пък в другите училища (без това на Мила Simple Smile) си работеше още преди 15.09.
При нас вървят спокойно с входните, съобразяват се да няма струпване на входни. Почти по всичко са с нови учители. Засега отзивите са чудесни, дано така си остане. Вече са само първа смяна, но часовете станаха по 45 минути и почти всеки ден е до 15:20. И тази година ще ходи на рисуване. Станала е част от ученическия съвет и това много й харесва, обича да се занимава с разни организационни неща.

# 76
  • Пловдив
Мими,извинявай, че те занимавам, ама понеже си по- в час - има ли механизъм за отказване от фуч ? Някакъв законно приет ? И ако ми откажат, нали мога да сигнализирам Руо?
Само да кажа, случая е специфичен, не е за десетокласника, а за 5 клас. И понеже учителите са решили да ме цакат по устав, аз също искам да го направя. Щерка ми е със Соп, фуча е по английски, а точно по английски искат да я минат на качествено оценяване, при което аз нямам никакъв интерес да ходи и да си губи времето.

# 77
Да, просто не подаваш декларация за фуч. Фуч не са задължителни часове. На тях се ходи само ако подадеш декларация, че искаш да ходиш. Но подал ли си декларация трябва да ходиш, пишат се отсъствия. Оценки по фуч няма.

# 78
Ха привет,
Вашите деца говорят ли нещо за ДО заради Ковид и грип (има нов елемент все пак).. Преди две седмици им говорили за газова ваканция, защото бюджетът на училището не може да покрие разходите за отопление дори на 18гр..
Честно потресена съм, на път са да изкарат цялото средно образование от дивана
Иначе за сега всичко е нормално,  още правят входните и настроението е добро .. има време да се порадваме, докато ги върнат

# 79
Специално за отоплението, на първите родителски срещи, ни успокоиха, че няма да има проблеми и всичко е обезпечено. Силно се надявам тази учебна година да се разминем с екстрата онлайн обучение.
Младежът стартира ударно с тройки на входните по биология, химия и физика. Не беше обаче дори си разлистил учебниците от миналата година. Само заглавията да беше прочел и визуално да мине по страниците, щеше да си припомни голяма част от нещата, особено по физика. Хайде, за биологията ми е ясно, че почти нищо не чете и през годината. Сега уж започва да навлиза в училищен ритъм.

# 80
  • софия
Силно облекчена съм. Вече имаме яснота за специалността, която към момента иска да учи. Не е инженерна, за мое съжаление, защото в бъдеще това ще бъде все по-търсено, но математиката не е стихията на мрън и щеше да е голяма мъка.
За нас - неориентирани, организираните събития от фирми за висше образование се оказаха полезно начинание. Определено ни помогна да дефинираме специалността, която мрън иска да учи. За мен е малко ала-бала, но вярвам, че когато имаме възможност да дадем шанс за опит на децата, трябва да го направим, защото всеки има своя път и винаги става това, което трябва да бъде.
Днес видях много готини деца - цветни, будни, самостоятелни. Чудни ❤️

# 81
Звънче, към какво се е ориентирала девойката?
Моят си държи на ИТ специалностите все още, но аз мисля, че има време да ме изненада с кардинална промяна в плановете.

# 82
  • софия
Бизнес специалност 😶‍🌫️ За мен беше важно да разберем това, за да не сбъркаме с профила. Може да го промени до края на срока.
Ако имате време и (неясни) въжделения, категорично препоръчвам тези събития. Дори и да нямаш въпроси, там възникват. Визирам събитията за обучение в чужбина, но дори и да няма подобни намерения, там можеш да си поизясниш възможностите и да потърсиш приложение към нашите университети и специалности.
Темата за Нидерландия във форума е безкрайно информативна и полезна. Обучението там финансово е съвсем приемливо и не е много по-скъпо в сравнение да учат тук, а стилът на обучение са значително по-добри и практични, и възможностите за реализация са реални.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 20:02 от zvаnchе

# 83
Дано само решат въпроса с настаняването, докато нашите завършат, че в момента е доста неприятно - приети деца, а не могат да намерят дълго време квартира.

# 84
На мен все повече започва да ми пари под лъжичката, когато се замислям за бъдещото ориентиране на младежа.
Не искам да се ядосвам, нито да го натискам.
Но ако го оставя без да ръчкам няма да ми хареса резултата.
 А той милия въобще не мисли в тази насока.
От тренировки и фитнес нямал време.
Майка - не си отворил учебниците, дори картинките да видиш.
И аз съм на мнение, че бъдещето е в инженерните специалности. Но пуста математика - мъка.
В тази връзка - има ли изложение на университети и образование в България?

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 21:58 от ratridi

# 85
  • гр.София
ratridi, НСА не е ли опция?

# 86
Аз не изключвам НСА като възможна опция за малкия ми син. Дипломите им се признават навсякъде и треньорската работа може да е добър избор, ако реши, че ще се чувства добре на такава позиция.

# 87
Дано само решат въпроса с настаняването, докато нашите завършат, че в момента е доста неприятно - приети деца, а не могат да намерят дълго време квартира.
                 Квартири има колкото си искаш,но са много скъпи.Това им е проблема.Две познати деца от тази година са студенти там.На едното казали,че ако внесе пълната сума за следването за цяла година ще има предимство за общежитие и така и направиха.Настанена е в общежитие и е много доволна,защото е сама в стая и таксата за общежитието е поносима.Другото е в град близо до германската граница и наеха квартира в Германия,защото са по-изгодни цените в пъти по-добри.Пътува 25 мин с електричка до университета и също не се оплаква.Няма проверки и проблеми при преминаване на границата,а и има доста деца в същия универсетет та не пътува сама.

# 88
  • Пловдив
Моето дете, слава богу, се оказа по-разумно от мен и иска да учи у нас. Аз последните 2 години се преориентирах и вече съм на мнение, че трябва да учи в България, преди не давах да се издума. Не бих го спряла и в чужбина, ако иска ,но няма да си ипотекирам къщата за това. Ако е в чужбина, поне според мен ще се чувства по-добре в южни страни - Испания, Португалия, може би Италия. В Холандия и Белгия категорично няма да издържи. Иначе, ако има такъв форум за бг университети, бихме отишли, е, вероятно той ще отиде не с мен, за да видим горе-долу какви специалности има и в кои университети, за да се ориентираме с профила. Той все още си държи на историята все пак. Между другото, учителя на момичетата по история е мъж, неговия също е мъж , на племенницата също е мъж и на всички това са любими преподаватели. Учители мъже на голямата щерка са двама и това са единствените даскали , с които се разбирам от половин дума и които наистина работят с удоволствие и желание и нямат предразсъдъци.  Та,бих го подкрепила и учител да стане, той не го е мислил, но е вариант. Трябва да работи човек нещо, което обича, дори и без да взема милиони. Цялата тази насоченост към специалности, когато е само защото уж са по-платени, ме дразни. Абе да се живи и здрави, все ще си намерят път в живота. Ако желаят.

# 89
  • гр.София
И при нас са все мъже,историците.Радват ме много. В училището има и жена,но при нея едва се издържа от монотонност и чукам на дърво, че С. се разминава с нея.

Общи условия

Активация на акаунт