ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 65 266
  • 831
  •   1
Отговори
# 90
Да Didia, борбата е между бюджета, възможностите и компромисите Simple Smile Моите познати също настаниха първокурсничката в съседна държава и ще минава граница. Надяваме се да няма никога вече ограничения при движениено както беше при ковид.

# 91
Моето дете, слава богу, се оказа по-разумно от мен и иска да учи у нас. Аз последните 2 години се преориентирах и вече съм на мнение, че трябва да учи в България, преди не давах да се издума. Не бих го спряла и в чужбина, ако иска ,но няма да си ипотекирам къщата за това. Ако е в чужбина, поне според мен ще се чувства по-добре в южни страни - Испания, Португалия, може би Италия. В Холандия и Белгия категорично няма да издържи. Иначе, ако има такъв форум за бг университети, бихме отишли, е, вероятно той ще отиде не с мен, за да видим горе-долу какви специалности има и в кои университети, за да се ориентираме с профила. Той все още си държи на историята все пак. Между другото, учителя на момичетата по история е мъж, неговия също е мъж , на племенницата също е мъж и на всички това са любими преподаватели. Учители мъже на голямата щерка са двама и това са единствените даскали , с които се разбирам от половин дума и които наистина работят с удоволствие и желание и нямат предразсъдъци.  Та,бих го подкрепила и учител да стане, той не го е мислил, но е вариант. Трябва да работи човек нещо, което обича, дори и без да взема милиони. Цялата тази насоченост към специалности, когато е само защото уж са по-платени, ме дразни. Абе да се живи и здрави, все ще си намерят път в живота. Ако желаят.
Подписвам се под всяка дума. Учене в чужбина - да, но не на всяка цена и не като израз на надпревара и престиж. Много зависи и от избраните профили. Аз също харесвам учителската професия, бих насочила детето си натам.

При нас учителите мъже са 60 %, много силно мъжко присъствие. И дъщеря ми много си ги харесва, особено по биология, химия и английска граматика.

# 92
  • София
Момичета, здравейте,

имам една торба - 9 блузи и тениски от униформата на 125 СУ плюс един ватиран зимен суичер, който буквално е чисто нов. Обличан два пъти. Най-големите размери са - като за лонгури, като нашите.

Много ме е яд, когато нещо стои и не се ползва. А те са абсолютно здрави, нямат нищо захабено, а суичерът е ползван точно 2 пъти.
Не помня дали тук има дете от 125 СУ, но ако има и имате нужда - пишете ми. Буквално всичко е на символичната цена от една сметка за студена вода Grinning

# 93
Бях на родителска оня ден. Има ли смисъл от толкова ранна такава. И като знам как върви обучението по испански ( говоря за 31-во) се чудя учителката дали не живее в паралелен свят. Много са зле.

# 94
При нас не е имало РС среща от началото на 8- ми клас. Нито присъствена, нито онлайн.
Аз и не страдам от този факт, де🙂

# 95
  • софия
При нас имаше онлайн този месец и другия пак ще има. На първата не се включих (нямах за какво). Другия месец още не знам.

# 96
  • Пловдив
При нас не е имало РС среща от началото на 8- ми клас. Нито присъствена, нито онлайн.
Аз и не страдам от този факт, де🙂
И при нас 😀
Сега щяло да има, он лайн , тези дни .
Добре,че сина се сби миналата година, та да видя някой и друг учител Simple Smile. Не знам сега дали ще се включа, сигурно, искам да знам за профилите някакви неща. Иначе, то другото .... Като има школо е лесно, научавам и за отсъствия, закъснение, забележки , оценки. Не е като преди родителя да е в неведение.

# 97
При нас не е имало РС от миналия октомври. Тази година нямаме никаква драма с нито един учител (пу-пу) и то няма смисъл от РС, но някак ми се ще да има, нямам обяснение защо и какво точно бих могла да науча, което да не знам и да ме интересува. Аз за полезна РС си представям една онлайн РС, но в по-различен формат, много подобна на тази на АК. Да има около 10 минути обща част с класен за общи неща и още 5-10 минути ако има някой учител, който да държи да каже нещо на всички и след това да бъде разпределена по интереси с предварително записване на часове. Но съм наясно, че такова нещо няма как да се случи.

# 98
  • София
Ние си имаме родителски срещи всяка година. Нямам спомен 1 или две. В началото на годината има. За мен е редно да има - дето се казва - да се видим с останалите родители, да се видим с учителите. Друго е да ги видиш и на живо хората и да придобиеш впечатление от личен опит.

# 99
За профилите казаха към април.Още мойта хич не е наясно. Всъщност иска химия, ама като чувам колко е труден материалът, не знам дали е добре. Не ми стана ясно, като са езикова гимназия, двата езика профили ли са? И втората матура е измежду профилите ли?

# 100
За профилите казаха към април.Още мойта хич не е наясно. Всъщност иска химия, ама като чувам колко е труден материалът, не знам дали е добре. Не ми стана ясно, като са езикова гимназия, двата езика профили ли са? И втората матура е измежду профилите ли?
Само за уточнение: 31 не е езикова гимназия. Ако е чуждоезиков профил, в която и да е гимназия, то тогава, да, първите й два профила са двата езика.
За профилираните паралелки втората матура е на един от профилите, без бел (не може 2те задължителни матури да са бел).

# 101
В езиковите първите два задължителни профила са езиците, да. И още два по избор сега втория срок.
Втората матура е измежду профилите, който и да е от тях, може и химия, физика, биология, особено ако помага за влизане в набелязания университет.

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 14:08 от Анонимен

# 102
Профилите могат да бъдат 3 или 4. Всяко училище решава година за година дали дадена паралелка да е с 3 или с 4 профила.

# 103
В 31-во 4 от паралелките са езикови.

# 104
  • София
При нас имаше РС присъствена в безумно време, която не посетих, тъй като все пак не пия кафета по цял ден лежерно. А и няма какво да ми кажат съществено. Всичко се вижда в Школото.

Общи условия

Активация на акаунт