ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 163
  • 831
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Гледам и аз СМГ по БНТ 🙂
Готини деца, може би от притеснение общите въпроси малко им се опънаха.

# 256
  • София
Гледам и аз СМГ по БНТ 🙂
От притеснение да не знаеш за "Излел е Дельо Хайдутин" и да го объркаш с Ботева поема... не ми се вярва....

# 257
  • гр.София
Моята не знае. Ако чуе нещо за хайдути,ще го свърже веднага и погрешно с Ботев.
В първа част имаше трудни от моята камбанария въпроси.

# 258
Когато си пред камера, е напълно възможно да блокираш. То възрастни хора се притесняват, а какво остава за деца.

# 259
  • софия
В предишните игри въпросите бяха по-лесни. Като са разбрали СМГ и веднага са им напраскали трудните 🙂
Хареса ми как играе момичето с бялото полуполо - без да бърза и разумно.

# 260
  • гр.София
А,нали,Звънче? И аз това си помислих,дали нарочно са съобразили сложността. В първото предаване ( второто пропуснахме) ми се видяха много по- лесни въпросите.
Честито на Оги!

# 261
Изгледах на запис 🙂
Честито на Оги!👍
 Всички деца бяха страхотни!❤

# 262
  • у дома...
Страхотни деца! Браво на Оги и поздравления, Зазу! Умни деца. Определено в предишното предаване въпросите бяха доста по-лесни.

# 263
  • София
Гледам и аз СМГ по БНТ 🙂
От притеснение да не знаеш за "Излел е Дельо Хайдутин" и да го объркаш с Ботева поема... не ми се вярва....
Ще се радваме да пратите да участва Вашето всичкознаещо дете, да му се порадваме как сте му изградили всеобхватна обща култура 🙂

# 264
Що за човек трябва да си, да влезеш в темата само да изхейтиш едно умно и успешно дете, което о, чудо, не е робот и не знае абсолютно всичко?
Зазу, всички деца бяха прекрасни, можеш само да бъдеш горда с Оги и щастлива от средата, в която е! Завистливи хора винаги ще има...

# 265
  • софия
Информацията от обща култура се натрупва с (житейския) опит, в общия случай, по традиционен начин. Днешните ни деца се информират съвсем различно. Напр. на един от въпросите със снимка те знаеха момиче, което виждах за първи път. Със сигурност знаеха неща, които съм забравила, а те учат. Хахахахаха, колко съм тъпа! И колко са умни 40+ годишните, които знаели за Дельо хайдутин (съвсем между другото "хайдутин" не е име Simple Smile).
За да правиш забележка на тийнове за нещо подобно, се предполага, че ти си много ерудиран, образован и знаещ всичко, което очевидно съвсем не е така. Да изказваш неодобрение за подготвените (неадекватни) въпроси, за даваната неточна допълнителна информация - ок, но да се присмиваш от дивана на хора, по-малки от 20 години с ограничен житейски опит? WTF!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 09:57 от zvаnchе

# 266
  • София
Гледам и аз СМГ по БНТ 🙂
Ще се радваме да пратите да участва Вашето всичкознаещо дете, да му се порадваме как сте му изградили всеобхватна обща култура 🙂
С най-голямо удоволствие ще ви съобщя, когато се запише. Simple Smile

# 267
  • софия
Ако ще си говорим в този стил - не бях впечатлена от питомците на Испанската 😁 По-лесни въпроси и пак общата култура куца. Очаквах мнооого повече.
Личните ни очаквания си остават винаги наш проблем, а не на тези, към които са проектирани.

Сериозно. Децата са си добре. Най-малкото заслужават поздравление, че са се престрашили да се покажат по телевизията и "безгрешни" възрастни да ги коментират негативно.

Доп. Крайно повърхностно е да се коментира през училище. Общата култура се придобива през социалната и семейна среда и изисква житейско време.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 11:20 от zvаnchе

# 268
  • София
Ако ще си говорим в този стил - не бях впечатлена от питомците на Испанската 😁 По-лесни въпроси и пак общата култура куца. Очаквах мнооого повече.
Личните ни очаквания си остават винаги наш проблем, а не на тези, към които са проектирани.

Сериозно. Децата са си добре. Най-малкото заслужават поздравление, че са се престрашили да се покажат по телевизията и "безгрешни" възрастни да ги коментират негативно.
В епизода, за който говорите, мисля, че само едното момиче беше от Испанската. Но сте права, въпросите бяха по-лесни. Ако трябва да съм честна, Испанската в момента не е училището, за което преди 4-5 години чувах само положителни неща.

# 269
  • София
Зазу, поздравления за Оги! Ей, страхотни априлчета имаме, да не говорим, че някои от тях, като него, са с горния набор. 😀😍
Всички деца ми харесаха, аз щях да съм ужасно горда, ако моята кифличка можеше да се справи толкова добре, не само с въпросите, а и със стреса от камерите. А че познават личности, които не съм ги чувала, е факт. Всеки ден ме гледа като изкопаемо, че не знам кой е този или онзи.

Честно да си призная, (не че го следя редовно), но за пръв път в предаването имаше 2-3 въпроса, на които нямаше да отговоря, не и без жокер. Например, къде играе Роналдо? Ми... Не знам и не намирам за драматично, че не знам.
Що се отнася до конкретния въпрос за Валя Балканска и космоса, ако не си бил жив свидетел на събитието и събитието по никакъв начин не влияе на живота ти към днешна дата, то директно влиза в графа random fact и се научава с годините житейски опит по случаен път. Не виждам драма.

Общи условия

Активация на акаунт