ФЕВРУАРКИ 2005 - коя ли мама е на ред? Х

• 18 041
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
И аз имам за изписването същият комплект като на Годзила: памучни долни ританки и камизолка, а за отгоре блузка с копченца и по-дебели ританки, шапчица и ръкавички. Мисля че това е достатъчно, пък и нали отгоре ще има дебела пелена.

Искам да ви питам нещо, засега съм решила да кърмя, но ако случайно не мога се чудя какво адаптирано мляко да използвам, имате ли някакво мнение по въпроса? Моля ви дайте съвет!

# 166
  • Sofia
Момичета, вмъквам се отвреме - навреме в темата на януарките - голямо затишие е там.
Нямат време мамите за сладки приказки покрай бебоците ooooh!
А, пък ние тука, загряхме клавиатурата  Laughing  с обяснения  Rolling Eyes
След един месец ще сме на техния хал, сигурно  Rolling Eyes

# 167
  • Sofia
Цитат на: gali
И аз имам за изписването същият комплект като на Годзила: памучни долни ританки и камизолка, а за отгоре блузка с копченца и по-дебели ританки, шапчица и ръкавички. Мисля че това е достатъчно, пък и нали отгоре ще има дебела пелена.

Искам да ви питам нещо, засега съм решила да кърмя, но ако случайно не мога се чудя какво адаптирано мляко да използвам, имате ли някакво мнение по въпроса? Моля ви дайте съвет!

Milupa - Aptamil - за кърмачета (от 0 до  4мес.)
             Milumil - за кърмачета, обогатено с пребиотици,
препоръчва се за бебета с ниско тегло или неденосени бебечета.
Цените са 15 - 16 лв. в BILLA за пакет от 900 мг
Това са ми препоръчали като най - добро на пазара, но всяко бебе си е индивид  Wink , така че... може да иска нещо друго чоечето, пък и педиатърът (неонатологът) ще те ориентира най - добре.

# 168
  • София
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ТИНА!
 newsm30 Да е живо, здраво и много послушно!

На мама Тина пожелавам бързо възстановяване.

Anaise ти скоро писа, че си слагаш Полижинакс глобули има ли някакво ограничение за поставяне когато си близо до термина?

# 169
Наистина какво ли става с МОФ, дали всичко е наред? Тя горката толкова и е трудно, пък и покраи това преместване още повече. Дано всичко да бъде наред!
МОФ стискаме ти палци на всичките ръце и крака Grinning  и сме с теб!
Между другото и Pola се загуби, какво ли става с нея? Може би Gena знае, те мисля че се познават.

# 170
Цитат на: Gena
Цитат на: gali

Milupa - Aptamil - за кърмачета (от 0 до  4мес.)
             Milumil - за кърмачета, обогатено с пребиотици,
препоръчва се за бебета с ниско тегло или неденосени бебечета.
Цените са 15 - 16 лв. в BILLA за пакет от 900 мг
Това са ми препоръчали като най - добро на пазара, но всяко бебе си е индивид  Wink , така че... може да иска нещо друго чоечето, пък и педиатърът (неонатологът) ще те ориентира най - добре.

Благодаря ти за съвета!
Аз съм чувала за марката Милупа, но не съм чувала никакви отзиви от мами за това мляко, чувала съм отзиви само за НАН и Нутрилон, защото тук повечето майки това използват. Но щом казваш, че в момента това е най-доброто на пазара ще пробвам с него, ако се наложи де.

# 171
Ми не кво ограничение да има? Слагаш пак ако родиш ги спираш Wink

# 172
Ей верно каде са Пола и мама Фин - дали не ме изпревариха гадовете а  Grinning

# 173
Тук съм мамита, ама няма с какво да се похваля. Местя се от единия диван на другия, чета книжка и ровя из нета. Утре с Гена сме на преглед и тогава ще докладваме. Понякога от чакане и мислене за раждането направо откачам  #Silly
Иначе като стане събитието веднага ще информирам Годзи!

А иначе за изписването съм приготвила боди, гащеризон, дебело одеяло от испанските, шапка и ръкавички. Слагаме беба в зимния кош и така. Heart Eyes

# 174
Светлана, ако чак толкова се притесняваш за тази E. coli, вземи си 1 опаковка Полижинакс глобули и слагай от тях. Те са комбинирани, съдържат 2 антибиотика, които действат н на тази гадинка, и 1 съставка против гъбички. Това което казва Анайс за инфекциите, които се предават на новороденото от майката при раждане е вярно, но влагалището особено на бременна жена не може да стане абсолютно стерилно, каквото и да слагаме там. Повечето лекари изписват профилактично  глобули за няколко дни преди термина именно с цел да се предпази бебето от инфекция когато мине през родовите пътища. А тези бели налепи в устата на някои бебчета, са гъбички. те се лекуват много трудно при бременни жени и са често срещани.

# 175
Zdraveyte i ot nas mami!!!!!
Chestito na rodilite, da sa im jivi i zdravi bebetata i da rastat obsipani s mnogo liubov!!!!!
Az sum muja na Rebeka, tia ne moje da se dotutri do PC za da vi pishe, zatova me pomoli men. Molia da ni otgovorite, razbira se ako znaete, Rebeka ima chesti bezbolezneni kontrakcii, useshta gi kato pridurpvane nisko dolu i stiagane na korema. V subota daje gi zasiakohme che sa na 5 min. Pri niakoia ot vas ima li podobni usrshtania. Nie utre sme na JK i shte razpitame podrobno, toku vij che sme sledvashtite..
  Grinning

# 176
  • София
Цитат на: Rebeka
Rebeka ima chesti bezbolezneni kontrakcii, useshta gi kato pridurpvane nisko dolu i stiagane na korema. V subota daje gi zasiakohme che sa na 5 min.

Лекарят при който ще раждам, ми каза да му се обадя и да тръгвам към болницата в следните случаи:
1. когато ми изтекат водите
2. при наличие на контракции, независимо дали са болезнени или безболезнени на интервал 5мин. за продължително време.
 Не съм сигурна колко е това продължително време.

# 177
Ми Ребека ако е имала истински контракции на 5 мин от сабота досега отдавна да е родила.

# 178
Razbira se che ot subota do sega ne e s kontrakcii, stava duma za epizodichen sluchay, da kajem v subota okolo 1 chas zasichahme. Nie tolkova go chakame i iskame tova bebe che vsiako stiagane na korema za nas e povod da huknem kum AGO. #Onfire

# 179
Цитат на: Rebeka
Razbira se che ot subota do sega ne e s kontrakcii, stava duma za epizodichen sluchay, da kajem v subota okolo 1 chas zasichahme. Nie tolkova go chakame i iskame tova bebe che vsiako stiagane na korema za nas e povod da huknem kum AGO. #Onfire

Ами то през цялата бременност има стягане на корема, т.нар. подготвителни контракции на Бракстън-Хикс. Те зачестяват към края на бременността и непосредствено преди раждането. "Истинските", родилни контракции са болезнени и ритмични, и като се установят на интервали от 5 мин, трябва да се тича към родилното Wink
Успех и скоро да се похвалите с едно хубаво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт