ФЕВРУАРКИ 2005 - коя ли мама е на ред? Х

• 18 015
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.
Казвам се Незабравка и очаквам през февруари второто си детенце. Преди почти 5 г. родих момиченце - Цвета, която макар и голяма кака след като извадихме старото и креватче, иска да спи в него и гушка подарена от баба играчка за бебо. Остава да и сложа една биба и памперс и съвсем ще заприлича на бебе. Иначе вече се приготвам за финала. Напазарувах тази събота и багажа за болницата ми е стегнат. От Варна съм и ще раждам в Окръжна болница. И мен вече предродилна треска ме тресе, започнах да не мога да спя нощно време, приблизително всяка нощ се събуждам по някое време и около един час не мога да заспя. А иначе рано ми се приспива, бебо рита много, ама много.Още не знаем какво ще е.
Поздарви от дъждовна Варна на всички февруарки и леко бременеене до края!

# 196
alba, честно казано на мен ми звучи като сериозен проблем. Поне около мен първите деца очакват вторите, за да си играят или и аз не знам защо точно, но са по-скоро положително настроени. Стискам палци Калоян да си промени отношението и да иска бебето най-вече заради теб, за да не ти е трудно в началото. Иначе съм сигурна, че с времето ще свикне и много ще се заобичат - все пак ще са братчета или братче и сестриче...
Искрено ти пожелавам успех и много много бъдещи радости Simple Smile

# 197
Добро утро и от мен мамчета Wink
Напоследък съм станала страшно поспалива Sleeping Какво е това спокойствие от мен не знам. А и бебока вече ритка по-малко, щото му е тесничко. А пък корема ми както го нямаше никакъв в 7-мия месец, сега се е издул като балон пред пръсване Laughing Интересното е обаче, че нямам стрии.
Алба, чувала съм, че първите деца често реагират по този начин към новия член в семейството, именно защото се страхуват да не им заеме мястото. Трябва да му говорите на баткото по този въпрос. Една моя приятелка още преди да е забременяла втори път, подготвя малкия за бъдещото бебе Laughing . Във всеки случай освен на бебето, ще трябва да обръщате доста внимание и на баткото, за да не ревнува Wink
Анайс, нашето креватче всъщност е кошара за спане, от тези, дето се сгъват и стават като чанта. Марката е Mini Star на Hauck. Мисля, че ще е удобна на бебчо, още повече че в началото ще спи в нашата стая, пък за по-голям креват ще мислим по-нататък, като го преместим в детската стая.
Това е от мен засега. Хубав ден на всички Wink

# 198
Style,наистина имам проблеми с Калоян,даже имам направление за среща с невролог или психолог,но днес не мога да го заведа.Има някакви тикове,много е емоционален,раним,но и доста дразни децата в градината.Постоянно стиска и разпуска юмручета и често се замисля и не възприема какво му говоря,мисли си например за коли-ми казва после.Покрай него аз не мисля въобще за себе си и не мога да се отпусна да мисля и за бъдещото бебе....Оказа се че имам проблемно дете а сега се моля на господ да е спокойно и мирно иначе не знам дали ще имам нервите .Много ми се чудят познати как съм се навила за второ като имам такова чудо в къщи - палавник и непослушан.

# 199
nezistratieva, добре дошла Simple Smile. Жалко, че при вас във Варна вали дъжд, в София има прекрасен сняг Simple Smile
alba, и аз ще се моля на Господ нещата да се оправят, не губи вяра и надежда. Често пъти именно братята и сестрите са най-добрата терапия в подобни случаи....бъди силна Simple Smile

# 200
И аз имам една непослушна кака, която на май ще стане на 5 г.На всичкото отгоре сега е с кашлица и я гледам вкъщи и направо ме обсебва за внимание. Както писах по-горе спи в креватчето на бебето, което е нейното старо, но тя го е забравила и много му се радва. Притеснявам се, че ще изгърби матрачето, че е 20 кг и само се разправяме за това. Катери се на него, направо тръпки ме побиват. Иначе, ния я подготвахме още преди да забременея, ръсеше ги едни пред блока, та клюкарките ме разпитваха кога чакаме незаченатото бебе. Ще се успокои, но трябва внимание и много търпение. Добрата новина е, че бебето няма да разбира много, много и така баткото ще има време да се приспособи.

# 201
Mami kazete za leglata - kakvi sa i ot kade gi vzehte, che oste sme v dilema 1ili 2 da imame i kakvi da sa.

# 202
nezistratieva, пробвай линка, който ти пратих и ако нещо не разбираш, пак питай, на разположение съм Simple Smile

# 203
Ехооооооооооо, добър ден и от мен майчета,

Да е живо и здраво бебето на мама Тинка и й желая бързо възстановяване!
Току-що се връщам от консултация и всичко е ОК. казах на докторката, че от време на време ме боли корема ниско долу и кръста също и тя каза че това е нормално и да пия нош-па. Пак потвърди, че спешно се тръгва за болница при изтекли околоплодно води. освен това каза да наблюдавам за падането на тази запушалка.

Тоновете на бебка били ОК. Казаха ми, че засега матката ми е още високо. Какво значи това, майчета, че скоро няма да се ражда така ли (термина ми е ан 18.02)? Моля, ако някоя от вас знае да ми обясни.

# 204
Цитат на: tzvetam
Казаха ми, че засега матката ми е още високо. Какво значи това, майчета, че скоро няма да се ражда така ли (термина ми е ан 18.02)? Моля, ако някоя от вас знае да ми обясни.

Ами това означава, че бебчо още не е слязъл надолу. Това при първескини се случва около 2 седмици преди термина, а при многораждали може и при започнало раждане да не е се е спуснало още бебето Wink

# 205
Сори, ама линка не съм го получила. Моля, прати ми го отново!

# 206
Здравейте мамчета! Добре дошла на Нези! (не разбрах за кога ти е термина?)
Аз съм пред огромна дилема, изведнъж ми изникна връзка в една АГ болница, когато тъкмо реших, че ще раждам в друга...ооохх, не е лесно(((((
ПРедполагам, че Мама Фин, мноооого скоро ще се появи да каже, че е добре (просто още не е вързала нет-а в новата къща  Wink )
А дали февруарчетата ще продължават да се пръкват  през четири дни и да  се редуват - момче - момиче!?!?!  Laughing
Целувки на всички!!!  Heart Eyes

# 207
Цитат на: Anaise
Mami kazete za leglata - kakvi sa i ot kade gi vzehte, che oste sme v dilema 1ili 2 da imame i kakvi da sa.

Анайс, ние купихме сгъваемо, на две нива, немско на АВС дизайн от Бебе Маркет до пазара Иван Вазов. Към него взехме и дунапренен дюшек, който също се сгъва. Всичко това е в 2 чанти и лесно се пренася.

# 208
Здравейте,
Как сте днес? Аз вчера щях да си стягам багажа за болницата, но ме домързя и сега само се ослушвам, вече трябва да го стегна че началото на февруари направо наближи.
И аз постоянно влизам на 1-ва страница да видя Годзила дали не е включила някоя нова мама в списъка с родилите. Незнам какво ще правим без Годзила ако тръгне да ражда, кой ще се грижи за темите и кой ще вписва родилите мами? Годзила трябва май да си вземеш лаптоп в родилното Grinning

# 209
Гали и аз  си мсилех за това  кой ще внася промените ако вляза по-рано...Помислих си да предложа на някоа от по-късните мами, ама то знае ли се кога ще настъпи момента? Засега идеята ми е да питам Ваче дали е съгласна да съдейства в случай, четози, който е открил темата не може да внася промените.

Общи условия

Активация на акаунт