Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 347
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
Няма проблем стимулацията да започне и на 3-ти ден. Ако ви дойде в събота, ще ви извикат в понеделник по всяка вероятност. Simple Smile

# 226
При мен дори започнаха стимулация на 5ти ден.Така че всякакви варианти са възможни 🙂
Няма проблем стимулацията да започне и на 3-ти ден. Ако ви дойде в събота, ще ви извикат в понеделник по всяка вероятност. Simple Smile

# 227
Здравейте, дами. Не сме пациенти на доктор Тургут, но бих искала да ви попитам относно вашето мнение и опит по един много неразбран въпрос за мен.
Така ще разкажа на кратко историята си :
Аз съм с две премахнати маточни тръби, поради хидросалпингс, това е диагнозата за стерилитет при нас. Всички други изследвания са добри при мен и ММ. Направихме стимулация, при което имахме 17 яйцеклетки, 12 от които узрели за оплождане. На другия ден ми писаха, че от 12 , само 6 са се оплодили. Оплождането беше ИКСИ. До 5ти ден останаха само 2 ембриона с качество 3-АБ.  Отговорът на ембриолозите беше, че проблемът е бил в сперматозоидите. Следователно ние направихме спермограма и ДНК фрагментация в Бг. Прикачвам резултатът от спермограмата и ДНК фрагментацията. Според ембриологът в Бг няма кой знае какъв проблем и спермограмата е перфектна за Инвитро. Смятам, че проблемът е в ембриологията. Моля някой ако има сходен казус да ми пише. Къде другаде можем да търсим причината?...Пункцията и оплождането беше в болница Колан, моля за мнението ви относно ембриологията там.
Доколкото четенето по темата ми подсказва, според БГ лекарите от всякакъв вид, занимаващи се с инвитро - проблеми особени никоя двойка няма (освен очеизваждащо физиологичните). "Правете опити", това им е мотото. От мен добавено продължение " ... ние от това се храним..."
Хич не питайте тук дали имате проблем. Хванете си документите, назначете си преглед при поне един турски лекар и ще се убедите от първо лице какво се казва медицина.
Доколкото знам д-р Тургут работи с един от най-добрите турски ембриолози, така че със сигурност ще получите адекватно, индивидуално и изключително внимателно мнение. Там не си играят на проби/грешки. Свършват ви работа от първия, най-много втория път.
Давам мнение като много близка на една успяла двойка.

# 228
Нашите процедури бяха в Колан и там се случи оплождането. Като едното ни ембрионче сега спинка до нас 🤗

Ние бяхме с много тежък МФ, така че за нас си беше успех да имаме две три хубави ембриончета.

Здравейте, дами. Не сме пациенти на доктор Тургут, но бих искала да ви попитам относно вашето мнение и опит по един много неразбран въпрос за мен.
Аз съм с две премахнати маточни тръби, поради хидросалпингс, това е диагнозата за стерилитет при нас. Всички други изследвания са добри при мен и ММ. Направихме стимулация, при което имахме 17 яйцеклетки, 12 от които узрели за оплождане. На другия ден ми писаха, че от 12 , само 6 са се оплодили. Оплождането беше ИКСИ. До 5ти ден останаха само 2 ембриона с качество 3-АБ.  Отговорът на ембриолозите беше, че проблемът е бил в сперматозоидите. Следователно ние направихме спермограма и ДНК фрагментация в Бг. Прикачвам резултатът от спермограмата и ДНК фрагментацията. Според ембриологът в Бг няма кой знае какъв проблем и спермограмата е перфектна за Инвитро. Смятам, че проблемът е в ембриологията. Моля някой ако има сходен казус да ми пише. Къде другаде можем да търсим причината?...Пункцията и оплождането беше в болница Колан, моля за мнението ви относно ембриологията там.

# 229
Lina Ivanova не е притеснително, че стимулацията няма да започне на втори ден точно. Моите са започвали на трети ден, заедно с мен имаше момичета, които започваха и на четвърти ден.

# 230
Здравейте момичета включвам се за да питам тези от Вас минали трансфер.
Какви лекарства приемахте след трансфера ?
Прави ми впечатление , че нещата са доста по-различни от Бг - ( поне за мен )  няма витамини както и фолиевакиселина .
Ии дами как бяхте след трансфер - кога патувате ? Как водехте живота си след това до тест 🧸♥

# 231
Доколкото четенето по темата ми подсказва, според БГ лекарите от всякакъв вид, занимаващи се с инвитро - проблеми особени никоя двойка няма (освен очеизваждащо физиологичните). "Правете опити", това им е мотото. От мен добавено продължение " ... ние от това се храним..."
Хич не питайте тук дали имате проблем. Хванете си документите, назначете си преглед при поне един турски лекар и ще се убедите от първо лице какво се казва медицина.
Доколкото знам д-р Тургут работи с един от най-добрите турски ембриолози, така че със сигурност ще получите адекватно, индивидуално и изключително внимателно мнение. Там не си играят на проби/грешки. Свършват ви работа от първия, най-много втория път.
Давам мнение като много близка на една успяла двойка.

Забравих да добавя, че инвитрото е правено в Турция, но при друг доктор. Не сме правили нищо в Бг единствено спермограма.

# 232
Здравейте момичета включвам се за да питам тези от Вас минали трансфер.
Какви лекарства приемахте след трансфера ?
Прави ми впечатление , че нещата са доста по-различни от Бг - ( поне за мен )  няма витамини както и фолиевакиселина .
Ии дами как бяхте след трансфер - кога патувате ? Как водехте живота си след това до тест 🧸♥
Здравей. Мисля, че голямата разлика е, че в БГ дават поне Аспирин, а в Турция не са фенове на кръворазреждащите. Поне масово не са фенове.
Аз лично съм на т.н. стимулиран цикъл и пия следните неща:
2Х2 Естрофем
2х1 Пролутекс (инжекция)
1х Оптибак - пробиотик за бременни (мисля да го спирам обаче)
1х NatalBen витамини за бременни с фолиева (с метилирана куатрефолик форма)
2х Омега 3
1х Q10
Тези витамини и добавки си ги пиех още докато се опитвах да забременея нормално и др каза да си ги продължа.
Пътувах на сутринта след трансфера с кола (Истанбул-Бургас). Бях седнала, а не легнала.
Казаха ми да се пазя 3 дни и после - нормален начин на живот (без фитнес и скачане).
Казаха ми по едно кафе макс и там стандартното - здравословна диета без мн сладко и газирано.
Не мога да кажа, дали съм имала успешен трансфер, тъй като съм на 4ти ден 🥴
От днес вече имам съвсем нормални планове да изляза и т.н. Аз съм фен на теорията, че лежането не подобрява шансовете за имплантация и не ме успокоява, че лежа.
Просто прави това, което те кара да се чувстваш по-спокойна и което ти каже др-ът ти разбира се. 🥴
Успех! 🍀🤞

Последна редакция: вт, 20 дек 2022, 07:51 от Anniey

# 233
Моят трансфер беше в събота, на другия ден пътувах и аз Истанбул Бургас. Аз също бях седнала в колата. Имах и Вливка с Интралипид по препоръка на доктора.
Каза ми първите три дена почивка, бавно да стъпвам и при сядане да се подпирам на ръце. Терапията ми е Естрофем 3х1 и пролутекс 2х1. От витамините си продължавам Омега, инозитол и метил фолиева. Пиех преди това и убиквинол, но свърши. След прибирането вкъщи си лежах, гледах да не ставам много, но утре си имам час за маникюр и не мисля да пропускам 😁.
Имах менструални болки и болки в кръста първите два дена иначе нищо друго, то е и рано де. Хапвам си всичко. Докторът ми каза, всичко без алкохол и физически натоварвания.
П. С. Същият ден се засякох с една дама в Жинамед, долу при оправяне на документите заедно с Хафизе. Мисля че и тя беше за трансфер. Искам да ѝ пожелая най - хубавия коледен подарък. Както и на всички вас! ❤️

# 234
Моят трансфер беше в събота, на другия ден пътувах и аз Истанбул Бургас. Аз също бях седнала в колата. Имах и Вливка с Интралипид по препоръка на доктора.
Каза ми първите три дена почивка, бавно да стъпвам и при сядане да се подпирам на ръце. Терапията ми е Естрофем 3х1 и пролутекс 2х1. От витамините си продължавам Омега, инозитол и метил фолиева. Пиех преди това и убиквинол, но свърши. След прибирането вкъщи си лежах, гледах да не ставам много, но утре си имам час за маникюр и не мисля да пропускам 😁.
Имах менструални болки и болки в кръста първите два дена иначе нищо друго, то е и рано де. Хапвам си всичко. Докторът ми каза, всичко без алкохол и физически натоварвания.
П. С. Същият ден се засякох с една дама в Жинамед, долу при оправяне на документите заедно с Хафизе. Мисля че и тя беше за трансфер. Искам да ѝ пожелая най - хубавия коледен подарък. Както и на всички вас! ❤
Ти да не си Марта? Аз се засякох с Марта ама горе при манипулационната. 🍀
Аз бях първата в събота и дойдох по-рано. Бяхме 3 общо.
За Интралипида и аз бая се чудих. На мен не ми препоръчаха…дано да е за добро. На мен ми е за първи път.
Успех и стискам палци за теста на 28.12! 🤞🍀
П.С. Мен за ‘щастие’ ме заболя зъб и днес бях даже на зъболекар. Така че и аз днес счупих оковите. 😂

# 235
Хаха да аз съм Марта, която закъснея за трансфера си 😁

# 236
Хаха да аз съм Марта, която закъснея за трансфера си 😁
Ами то с тоя пазар точно на болницата!!!
Момичета, задължително в събота, ако ви се падне да ходите в Джинамед и сте с кола, си планирайте повече време! Най-добре оставете колата на Карфур.
На Джинамед след 10:00ч в събота е ужас.
Не знам, дали е всяка събота, но всичко е задръстено и няма места на паркинга!
Аз не си тръгнах, докато не ми дадоха да паркирам. Доста се бях паникьосала, че закъснявам. 😂🙈

# 237
  • София
Момичета, нашето малко сладко ембрионче, което д-р Емре трансферира през Април, вече спи до нас 🤗 Безкрайно щастливи сме и благодарни на доктора, Хафизе и проф. Башар ❤ Пожелавам на всички ви в групата да изпитате тази невероятна радост 🥰
Ах, каква хубава новина съм изпуснала ♥️♥️♥️  Безкрайно съм щастлива за Вашето мъниче и пожелавам мнооогооо здраве и една вълшебна и незабравима Коледа!!!

# 238
момичета има ли паркинг на Жинамед , защото нас миналият път неискаха да ни закарат такситата,  след пункцията а сега нали нетрябва и да се ходи та искам да отидем с колата . Има ли къде да се спре близко

# 239
момичета има ли паркинг на Жинамед , защото нас миналият път неискаха да ни закарат такситата,  след пункцията а сега нали нетрябва и да се ходи та искам да отидем с колата . Има ли къде да се спре близко
Паркинг има точно до болницата.
Аз паркирам на този, който е маркиран с червено. Улиците са еднопосочни и за това така се обикаля, доколкото помня.
Както казах по-рано, ако трансферът е следобед в събота, лудницата е огромна около болницата заради съботния пазар. Места в паркинзите почти няма в събота. Ако не е събота, не съм имала проблем с паркирането там до сега.

Общи условия

Активация на акаунт