Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 391
  • 795
  •   1
Отговори
# 240
До момичетата, които са с инж пролутекс, до коя седмица ви казаха да се слагат и следите ли си прогестерона, имате ли представа с какви стойности трябва да сме по време на бременност.

# 241
Аз съм на Пролутекс по една вечер. Хафизе ми каза още от 8 г.с да го спирам,но аз не посмях. Скоро влизам в 12 г.с. и имам за още няколко дни. Ще го заместя с Утрогестан до прегледа ми през януари. Отложихме спирането му, заради кафяво зацапване. Иначе само веднъж го изследвах заедно с първото ЧХГ, повече не съм,но към момента всичко изглежда добре. 
До момичетата, които са с инж пролутекс, до коя седмица ви казаха да се слагат и следите ли си прогестерона, имате ли представа с какви стойности трябва да сме по време на бременност.

# 242
Ами и мен това ме притесни, и на мен до 8 г. с, с две инж, сутрин и вечер и макс стигнах до 20 ng/ml прогестерон, след три дни без, паднах на 10 и ужасно се притесних, на прегледа в бг не ми обърнаха особено внимание, да си спазвам турската терапия, настоях и ми изписаха 3х1 утрогестан, но аз имах останал циклогест от предишен опит в бг и слагах вечер, няколко дни и сутрин и пак вечер и само за седмица го вдигнах на 23, но дали е достатъчно се чудя за 9+ г. с. и сега с утрогестана 3х1 до преглед през януари, тогава пак ще изследвам, работата е да не пада си мисля.

# 243
Това, което разбрах покрай моята бременност е, че прогестерона не вреди, може само да помогне. Когато вече има оформена плацента тя храни бебето, разбира се ако няма отлепване, хематом или нещо друго, което да налага допълнителния му прием. Др Калчев мисли като др Емре и също искаше да го спра преди две седмици. Даже ме пита нямам ли странични ефекти от него, повечето искали да го спират по-бързо заради виене на свят. Кафявото зацапване възпрепятства спирането му, слава богу не беше нещо сериозно,но предвид празниците и многото почивни дни, а и това,че ще съм малко повече в движение настоявах да ми изпишат продължение на инжекциите и за това ще ги заместя с Утрогестан. Simple Smile
Ами и мен това ме притесни, и на мен до 8 г. с, с две инж, сутрин и вечер и макс стигнах до 20 ng/ml прогестерон, след три дни без, паднах на 10 и ужасно се притесних, на прегледа в бг не ми обърнаха особено внимание, да си спазвам турската терапия, настоях и ми изписаха 3х1 утрогестан, но аз имах останал циклогест от префишен опит в бг и слагах вечер, няколко дни и сутрин и пак вечер и само за седмица го вдигнах на 23, но дали е достатъчно се чудя за 9+ г. с. и сега с утрогестана 3х1 до преглед през януари, тогава пак ще изследвам, работата е да не пада си мисля.

# 244
Здравейте! Има ли сред вас, които са правили хистероскопия с надраскване на ендометриума при доктора? Как протича самата интервенция и успеваемост на ЗЕТ след интервенцията? Весели  Коледни и Новогодишни празници! Нека тази Коледа всички тук да получим най-желания подарък "бебе вкъщи". 😻😻

# 245
Здравейте, върнете темата назад, както и в тема 1 има доста изписано за хистерото надраскване и как протича. Почти всяка от нас е минала през това и подробно е разказвала. Светли празници и на вас, с пожелание мечтата за бебе скоро да се сбъдне. 🙏🏼🍀
Здравейте! Има ли сред вас, които са правили хистероскопия с надраскване на ендометриума при доктора? Как протича самата интервенция и успеваемост на ЗЕТ след интервенцията? Весели  Коледни и Новогодишни празници! Нека тази Коледа всички тук да получим най-желания подарък "бебе вкъщи". 😻😻

# 246
Как се чувстваре момичетааа след трансфера 🥰 Вчера леко се притесних аз тепърва съм на първите дни след трансфера
Вчера трябваше да отида со WC ( знаете как е ) ама тооо … неиска без напън 😁 та поозорих се и се филмирах веднага … Днес пък доста пъти клекнах докато правя нещо ввъв вкъщи ( то просто не ме свърта на едно място ) и леки се попритисних … Как в при вас ?
Чат пат имам предърпване в единия яйчник и филмите в главата почнаха , 
но аз съм вярваща девойка и знам , че всичко е Божа работа и дали ще лежиш постоянно или ще водиш нормален начин на наживот независи от нас дали ще стане а от Бог …
Дай Боже всички ни положителни тестове и благословенни бебчета ♥

# 247
Привет, за трудностите в WC предишната ми лекарка ме беше насочила към ЕваQ. Наистина работеше.
Светли и уютни празници на всички! Christmas Tree

Как се чувстваре момичетааа след трансфера 🥰 Вчера леко се притесних аз тепърва съм на първите дни след трансфера
Вчера трябваше да отида со WC ( знаете как е ) ама тооо … неиска без напън 😁 та поозорих се и се филмирах веднага … Днес пък доста пъти клекнах докато правя нещо ввъв вкъщи ( то просто не ме свърта на едно място ) и леки се попритисних … Как в при вас ?
Чат пат имам предърпване в единия яйчник и филмите в главата почнаха , 
но аз съм вярваща девойка и знам , че всичко е Божа работа и дали ще лежиш постоянно или ще водиш нормален начин на наживот независи от нас дали ще стане а от Бог …
Дай Боже всички ни положителни тестове и благословенни бебчета ♥

# 248
Честита Коледа ,момичета🌟Желая на всички да сте здрави, благословени и със сбъднати мечти ❤️ Февруари месец стартираме и ние.Може ли някой да обясни чисто организационно как се случиха нещата.За колко дни оставахте в Турция,там ли си бяхте за стимулацията или отидохте направо за пункцията?Колко пъти се наложи да пътувате?Знам ,че е индивидуално,но ще се радвам на информация понеже се опитвам да наредя някаква отпуска...

# 249
Честита Коледа ,момичета🌟Желая на всички да сте здрави, благословени и със сбъднати мечти ❤️ Февруари месец стартираме и ние.Може ли някой да обясни чисто организационно как се случиха нещата.За колко дни оставахте в Турция,там ли си бяхте за стимулацията или отидохте направо за пункцията?Колко пъти се наложи да пътувате?Знам ,че е индивидуално,но ще се радвам на информация понеже се опитвам да наредя някаква отпуска...
Честита Коледа! Бъдете здрави и благословени цялото семейство и в най-скоро време да си сбъднем най-желаната мечта, бебе у дома.
Ето как протече при мен стимулацията. На 1 ден от МЦ писах на Хафизе, за следващия ден ми дадоха час за преглед. На 2 ден от МЦ след прегледа и изследванията на хормоните които бяха ОК, започнахме стимулация.  Имах още 2 пътувания до Истанбул и обратно, след което останахме там на хотел за 5 дни (4 нощувки) до пункцията. В деня след пункцията се върнахме обратно в БГ. След това Хафизе всеки ден ми даваше инфо как се развиват ембрионите. На всяко ходене си вземах необходимите лекарства, тъй като всеки път се променяше дозата им. Заплащането на процедурата я направих 1-2 дни преди пункцията.
Весели новогодишни празници. Успех на всички!

# 250
Привет Simple Smile при нас след първоначалната конуслтация беше: преглед на 2-ри ден от цикъла. Прибрахме се в БГ още същия ден, заедно с лекарствата до следващия преглед, който беше след 5 дни, т.е. на 7-ми ден. Тогава вече останахме в Турция за 5 дни, до пункция, която беше на 12 ден при мен. Ходихме още веднъж на преглед, на 9-ти ден /преди пункция/. По време на стимулацията инжекциите не сме променяли, само включихме допълнителни хапчета. Това обаче е строго индивидуално и зависи от резултатите от изследванията, които се пускат в деня на прегледите.
Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 251
Благодаря ви за информацията 😊Ние от февруари решихме направо да си отидем януари при положение ,че цикъла си ми дойде направо на връх Коледа и не получихме коледно подаръче😁 писах на Хафизе по-раничко ,че не знам дали ще има часове(още не ми е отговорила)Но вие ме успокоихте,щом сте успели бързичко да запазите час ❤️Да изпращаме вече старата година и да идва новата 🌟☘️

# 252
Момичета, имали ли сте промяна на цикъла след прием на Ясмина?
При мен се появи, но е значително намалял. Вчера тръгна нормално, но днес на първи ден са по - скоро капки.
Свило ми се е сърцето, защото ще ходим за втора стимулация и не знам това цикъл ли е сега или не...

И още един въпрос, има ли успели при доктора на възраст 45г.?
Извадихме яйцеклетки при първата стимулация, 2 стигнаха до ПИД, но имаха дефекти и не правихме трансфер.
ММ даже не иска да ходим за втори опит...За него нещата на 45 са обречени. Според него няма да има читав ембрион за трансфер. Не знам дали ще оцелеем като двойка, след всички неща, през които минахме...
Оплаках ви се Disappointed Relieved

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 12:26 от greis

# 253
При мен се появи, но е значително намалял. Вчера тръгна нормално, но днес на първи ден са по - скоро капки.
Свило ми се е сърцето, защото ще ходим за втора стимулация и не знам това цикъл ли е сега или не...

Извадихме яйцеклетки при първата стимулация, 2 стигнаха до ПИД, но имаха дефекти и не правихме трансфер.
ММ даже не иска да ходим за втори опит...За него нещата на 45 са обречени. Според него няма да има читав ембрион за трансфер. Не знам дали ще оцелеем като двойка, след всички неща, през които минахме...
Моят след Ясмин беше също на половина на дължината си - 3 дни, вместо 7.
Също така през цялото време имах зацапване от Ясмин. Изглеждаше като в началото на цикъла.
Когато мо дойде цикъла си пролича, защото имаше кръв. Така че се различваше от другото.
Успех с новата стимулация! 🤞🍀

# 254
Много благодаря за отговора и за стиснатите палци! Two Hearts

Това е че аз нямах зацапване при приема. Дойде си ми 3 дни след спиране на лекарството, но дойде е силно казано. В момента са някакви капки по-скоро.
Разбрахме се все пак да ида на преглед утре, пък ще видим какво ще е.
Каквото и да съм правила до сега, проблеми с цикъла не съм имала, за това сега това ми е супер странно и доста ме притеснява.

Моят след Ясмин беше също на половина на дължината си - 3 дни, вместо 7.
Също така през цялото време имах зацапване от Ясмин. Изглеждаше като в началото на цикъла.
Когато мо дойде цикъла си пролича, защото имаше кръв. Така че се различваше от другото.
Успех с новата стимулация! 🤞🍀

Общи условия

Активация на акаунт