Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 228
  • 795
  •   1
Отговори
# 120
Изследват ембрионите дали имат генетични аномалии и грешки в хромозомите, могат да изследват и сперматозоидите дали имат днк фрагментации. Яйцеклетки не се изследват, с възрастта е прието че качеството им намаля и могат тв да са причината за грешки в хромозомите на ембрионите.

# 121
Момичета, има ли сред вас такива, които не са отговорили на стимулацията и на медикаментите и е била канселирана- причината е много намален резерв.
Как продължавате по- натам? Пробвате ли с други лекарства?
Няма нужда да ви казвам колко отчаяна се чувствам, тъй като за съжаление прекрасно ме разбирате.

Благодаря ви, може и на лично съобщение.

А какво имаш предвид под канселиране заради изчерпан резерв и колко фоликула трябва да са тръгнали , за да не се канселира?

# 122
Момичета, има ли сред вас такива, които не са отговорили на стимулацията и на медикаментите и е била канселирана- причината е много намален резерв.
Няма нужда да ви казвам колко отчаяна се чувствам, тъй като за съжаление прекрасно ме разбирате.

А какво имаш предвид под канселиране заради изчерпан резерв и колко фоликула трябва да са тръгнали , за да не се канселира?
В моя конкретен случай имах три антрални, които не можаха да се развият, не реагирах на лекарствата и спряхме стимулацията.

# 123
Момичета, надявам се тези от вас, които са в Истанбул, да сте добре и да не сте се разхождали в Таксим днес. 🙏
Ужасен инцидент… 😓

# 124
  • Пловдив

В моя конкретен случай имах три антрални, които не можаха да се развият, не реагирах на лекарствата и спряхме стимулацията.
В началото на м.юли стартирахме трета подред стимулация с 6 антрални фоликула. На контролния преглед на 5ти ден бе останал само 1 фоликул. Бях на 150 ед. Гонал и 150 ед. Мериоферт. Имах избор дали да продължим, но аз се отказах от пункция. Последваха месеци с кисти, задържани фоликули, завишен фсх-10-11, или твърде нисък естрадиол или твърде висок. През септември бях на джазз, нямах нито един антрални фоликул в цикъла след него. Доктор Емре се съмняваше за 1, но така и не стартирахме стимулация. В края на октомври-4 антрални, стимулация с по-ниски дози, 5 фоликула, 5 оплодени яйцеклетки, микрочип. Към момента 2 ембриона чакат резултат от ПИД. Надявам се да са подходящи за трансфер! Не губи надежда, макар да е изключително трудно!

# 125
Lina Ivanova ние лично правихме тези изследвания в Турция, в генетичната лаборатория в сградата на проф. Башар. Не мога да дам препоръка за сигурна лаборатория тук, но мога да кажа че в Щерев останахме с впечатление, че манипулират резултатите (лично мнение) 😳 Може би Геника ? Поне са неутрални като лаборатория.. може да попиташ и Хафизе за съвет.

Bir ummut44 много съжалявам за резултата. Дано следващия трансфер е вашия 🤗 Ще обсъждате ли с д-р Емре евентуални причини ?

Звънях на няколко места.
В крайма сметка се спрях на Репробиомед по две причини - първата и най-важна е, че когато бяхме пациенти на Шефкетова, тя препоръча тях ( btw аз от нея съм си мн доволна, просто мъжкия фактор не е в нейната част), второ цената за ДНК фрагментация при тях е 200лв. В надежда е 240, а в Щерев 340лв.

Само че мъжа ми даде толкова малко материал, че ни се обадиха да ни кажат, че не стига за направата на изследването и да дойдем да ни върнат парите 🫤 надявам се в Турция да са факири тези лекари и да намерят нещо, защото усещам вече как мъжа ми не издържа психически на вечните спънки и неуспехи. Ходим заедно и по отделно на терапия, но този хроничен стрес вече 3 години засяга почти всяка част от ежедневието ни.

# 126
Вярвам,че ще успеете. ММ е давал в много клиники включително и в Турция материал и винаги е бил под 1 мл, което е ужасно малко. И за капак 1-2% морфология.Предполагам проф. Башар ще ви препоръча ТЕСА, и наистина това е най-добрият вариант,който води до успех. ☺

# 127
Вярвам,че ще успеете. ММ е давал в много клиники включително и в Турция материал и винаги е бил под 1 мл, което е ужасно малко. И за капак 1-2% морфология.Предполагам проф. Башар ще ви препоръча ТЕСА, и наистина това е най-добрият вариант,който води до успех. ☺

Колкото и да удря в бюджета, ТЕСА може да ви спести ходене по мъките. До сега не прочетох мнение отричащо, че ембрионите с ТЕСА са по-добри при мъжки фактор.
Успех! 🍀

# 128
Абсолютно! Ние сме пример, с тежък МФ сме първият опит 6 Я оплодихме половината с ТЕСА, и другата половина с еякулат даден в деня на пункцията. Замразихме 3 Е с по-доброто качество, а именно оплодените с ТЕСА материал. Втората стимулация оплодихме всичките 7 Я само с ТЕСА. Преди да продължим в Турция ми направи впечатление,че това присъства като манипулация в списъците на големите Бг клиники,но никой не го споменава,направо те "съветват" да си купите донорски материал. Факт е и,че специалист трябва да го направи. В България определено няма такива за мъжки фактор!

Колкото и да удря в бюджета, ТЕСА може да ви спести ходене по мъките. До сега не прочетох мнение отричащо, че ембрионите с ТЕСА са по-добри при мъжки фактор.
Успех! 🍀

# 129

Същата работа и при нас - малко количество и кофти морфология.
Дано наистина успеем там. А за парите - да, изненадана съм колко ще струва, но от нещо такова не бих спестила

# 130
4. Колко стигнаха до бластоцит? Първия път 1 (тогава се откри проблема)

Здравейте, какъв беше проблемът, за да достигне само 1 до бластоцист? Питам ви, защото при нас се случи нещо подобно, направихте ли трансфер ?

# 131
Здравейте момичета,
Някой скоро правил ли е само трансфер при д-р Тургут и знаете ли каква е цената?

# 132
Здравейте дами 😊
Имам следното питане:
Има ли такива от Вас който от Др.Карликая отидохте при др.Тургут?

# 133
Здравейте дами 😊
Имам следното питане:
Има ли такива от Вас който от Др.Карликая отидохте при др.Тургут?
Да ние с съпругата ми бяхме при Карликая но се махнахме след неуспешна стимулация и незадоволителният отговор на Карликая защо не се получиха нещата въпреки че вървеше добре стимулацията тогава, Карликая каза буквално "вие сте специфичен случай елате пак" нищо конкретно. След като се преместихме при Тургут след една стимулация успяхме и имаме дъщеря на 10 месеца вече. Ако имате въпроси пишете ще ви отговоря с удоволствие. Успех.

# 134
дравейте, може ли някой да ми помогне.
Когато пътуваш до Истанбул с автомобил, който не е твой пълномощното за него следва ли да е легализирано или може да е само преведено.
Налага се аз да замина първо с автобус и след това съпругът ми да дойде с колата, която е на мое име.

Общи условия

Активация на акаунт