Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 114
  • 795
  •   2
Отговори
# 705
Здравейте,
кратката версия на моята история е, че от 4 години се опитваме да имаме дете но без успех. Направих 3 стимулации(само в БГ са), от които само едната доведе до "бременост" завършила с мисед в 6 г.с., другия опит изобщо нямаше имплантация, а 3-тия път правихме ПИД на 4 ембриона и според теста не се препоръчваше трансфер.
С тежък м.фактор сме, но след всеки опит- се намеква, че и при мен положението може да не е така идеално както си мислим.
Та, без да натоварвам с повече детайли - насочили сме се към Др Тургут. Но искам да ви попитам - мислите ли,че е по-добре да си пусна всички изследвания за витамините, AMH и прочие в турската лаборатория - понеже вече съм в доста голяма параноя, че в нашите лаборатории резултатите не са надеждни или да не се филмирам?
За спермограмата е ясно, че ще се пуска актуална в турската лаборатория, но за женските хормони се замислям..
Ще съм благодарна на всякакви мнения- параноята ме е треснала и се съмнявам във всичко и всички. Благодаря ви Simple Smile

Здравей, ние пътуваме от Англия и всичките изследвания, които изискват от Турция ги направихме там. Струваха 500€ за двамата, по отделно не знам колко са в 10:00 ни взеха кръв и в 13:00 бяхме на преглед и всички бяха готови.

За сравнение в БГ изследванията ни излязоха около 360лв (без спермограма).
Предполагам, че на вас ще ви е необходим кариотип (ако нямате). За него се чака поне 2-3 седмици.
Бих го пуснала в БГ.
Като цяло кръвните в Турция са скъпи. Не са кой знае колко сложни изследвания и се правят от машини, така че не мисля, че има от какво да се параноясвате.
АМХ е спорна тема…в Селена Плд ми излезе почти същото като в Мемориал (разлика от 0.02 единици).

Нямам представа в България колко струват, както казах ние пътувахме от Англия( тук щяха да ни излезнат в пъти повече) и всичко там направихме. Също инхибин Б беше 100€ и ехограф 200€ за мъжа ми.

# 706
Момичета,

наскоро разбрах,че може ембриончето/ ембриончетата да не оцелеят след размразяване.

На някоя от вас случвало ли се е ?

# 707
Изследванията може да се направят тук както са казали по-горе. Добре е да изберете лаборатория, която разполага с апаратурата на място, а не в пунктове за събиране на кръв и след това да траспортират пробата и съответно да изберете читава лаборатория.
Bananovolisto, какво обяснение ви дадоха за това? Ние сега за първи път ще правим трансфер при доктора, нищо не са ми казвали.

# 708
В България лабораториите не са на ниво като цяло. Най-добре в Турция си пуснете хормоните. Подкрепям казаното от Деси.
Успех! 🍀🍀🍀

# 709
Изследванията може да се направят тук както са казали по-горе. Добре е да изберете лаборатория, която разполага с апаратурата на място, а не в пунктове за събиране на кръв и след това да траспортират пробата и съответно да изберете читава лаборатория.
Bananovolisto, какво обяснение ви дадоха за това? Ние сега за първи път ще правим трансфер при доктора, нищо не са ми казвали.
Деси,
не се е случило при мен, но четох че е възможно да се случи. Поради тази причина питам дали на някоя от вас се е случвало.

# 710
Според мен не биха замразили ембрион, който може да не издържи размразяване. По-скоро би било някакво изключение.

# 711
Деси,
не се е случило при мен, но четох че е възможно да се случи. Поради тази причина питам дали на някоя от вас се е случвало.
Не се притеснявай. Това са просто всички вероятности…
Не съм чувала да се е случвало на други познати вкл. и на мен не се е случвало.
Вие втора стимулация ли правихте?
Нещо си спомням, че първта не беше много оптимална.

# 712
Деси,

Имам само една стимулация,а от там и 3 бластоциста. 2х 3bb и 1х 3ab.  ☺

# 713
Деси,

Аз май се обърках с Joss… 🙈
Супер! Дано е годината на 3ките, че и аз имам само един 3аа и 2аа.
„Момичетата” останаха за втория опит. 😂(Шегувам се разбира се, но има мн статии за размера на ембриона и пола.)

# 714
Здравейте, аз бих помолила тези, които вече сте минали по този път,  да разкажете повече как протича първоначалния преглед при д-р Тургут. Ако човек няма никакви изследвания на хормони, ЦС или разширена спермограма, и има записан час за 12 ч., да речем, какво следва оттам насетне? Отива в кабинета на доктора, посреща го координаторка и тя разбира, че трябва да се направят дадени изследвания. Изпращат в близка клиника? Тогава прегледът би се проточил цял ден. Нали целият преглед трае според информацията от Хафизе около 2 часа. Не мога да разбера как някои изследвания са готови след 1-2 часа буквално, като спермограмата например, и всичко се вмества в 2 часа..
denity90 пише по-горе, че в 10 ч са отишли и в 13 ч са били готови. И след това отново при д-р Тургут за онези приблизителни 2 часа ли?
Аз лично ще правя ЦС там, но се колебая за спермограмата дали да се направи там или не.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 10:19 от Ferial

# 715
Деси,

Аз май се обърках с Joss… 🙈
Супер! Дано е годината на 3ките, че и аз имам само един 3аа и 2аа.
„Момичетата” останаха за втория опит. 😂(Шегувам се разбира се, но има мн статии за размера на ембриона и пола.)
Може ли накратко теорията за размера и пола на ембриони те и връзката с цефрено-буквеното им обозначаване

# 716
dqriVale, тя е глупава тази теория. Не е научно обоснована и няма никакви доказателства.
Аз просто се шегувам с нея.
Няма смисъл да пълним главите на момичетата, които и без това са напрегнати, с глупава информация.
Общо взето има вярване, че цифрата (която показва размера) има нещо общо с пола. Колкото по-малък ембрион, толкова по-голям шанс за момиче. Но това е глупост…колкото по-малък ембрион, толкова по-бавно се е развил, ако ме питаш мен. Simple Smile

# 717
dqriVale, тя е глупава тази теория. Не е научно обоснована и няма никакви доказателства.
Няма смисъл да пълним главите на момичетата, които и без това са напрегнати, с глупава информация.
Общо взето има вярване, че цифрата (която показва размера) има нещо общо с пола. Колкото по-малък ембрион, толкова по-голям шанс за момиче. Но това е глупост…колкото по-малък ембрион, толкова по-бавно се е развил, ако ме питаш мен. Simple Smile

Anniey, във ФБ US групата 80% са момчета с 3-ката😂 Все пак и не всички споделят ,разбира се. Това обаче ми направи голямо впечатление. Само момчета почти😃

# 718

Anniey, във ФБ US групата 80% са момчета с 3-ката😂 Все пак и не всички споделят ,разбира се. Това обаче ми направи голямо впечатление. Само момчета почти😃
Ето…виждаш ли?! 😂
Ама то има и друга теория…че инвитрото ‘произвежда’ повече момчета. Теории да искаш в тази и без това толкова неясна материя. 😂
Имам сума ти и познати с 4ки и 5ци с момичета.
Това наистина са глупави теории, а и е все тази де. Но колкото и да обясняваме, че е все тази, разбирането на пола на детето си е също вълнуващ момент.
Дай Боже на всички да ни се случи този момент! 🍀💚

# 719
В един подкаст, който слушах, коментираха за начин, за да се гарантира момче - спермата нещо се въртеше или подобно, в горната част се отделяха тези сперматозоиди, които са носители на ХУ хромозом (защо не си спомням)... Честно казано, въобще не ме вълнува какво е, освен да е здраво и годно за имплантация.

Общи условия

Активация на акаунт