За помощта към пълнолетните деца - да се оправят сами или да им се помага?

• 73 024
  • 3 289
  •   1
Отговори
# 2 880
Затова не живеем нито във Франция, нито в САЩ.
Какво й е на Франца? Сиренето е много хубаво😁

# 2 881
И зеленчуците им ги бива. 😀

# 2 882
Аз се чудя каква му е на САЩ пък?

# 2 883
Всичко му е розово. Stuck Out Tongue Winking Eye

В интерес на истината не мога да изброя и 5 основни неща, които ми допадат на живеенето в САЩ.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:04 от Mößbauer-Effekt

# 2 884
  • France
Далеч е. А и съм позабравила английския.

# 2 885
Мьос, пиша по темата и питам когато не разбирам нещо. Аха, но в Бг-  това е различно. То там ибразованието си е почти безплатно все пак.

Ако поразсъждаваме колко висока е позицията на 23-26 годишна жена едва завършила, ще видиш какво имам предвид. И спирам.

Аз се чудя каква му е на САЩ пък?
Ти верно ли? Целият свят ги мрази, последните им правителства са чист ужас, а във вашия щат направо се оляха с привтите закони за оръжие, аборти и какво ли още не.

Колкото мечтаехме да живеем именно в САЩ, откакто дойдохме насам, почти се изпари желанието ни и не искаме и да чуваме даже. За шопинг и екскурзия става- на Коледа плануваме Ню ЙОРК с коледни базари и sightseeing, но дотам.

Фил, понеже проучваме Франция ми в интересно да чета съфорумки разказващи за живота и реализацията им там.

На мм братовчедка му е там, учи като родителите й я издържаха от Англия , омъжи се за французин и роди първото си дете на почти 37, та тя ни разказва много неща, но е ограничен опит.
Чета в много чужбински теми именно от интерес за живота, бита, образованието, реализацията и прочие.

# 2 886
Колко да е розово. Колкото на други места. Колко хора живеят там? Почити колкото в Европа.

# 2 887
Повече лични подробности няма да давам, Контесо. До тук беше. Излизаш извън приемливите граници на любопитство.
Може би е добре да приемеш, че има и други реалности, освен твоя ограничен балон.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:09 от Mößbauer-Effekt

# 2 888
Контеса, как не ти омръзна всичко да итричаш, само в Канада е по-по-най!
И тук ти казахме, че в сравнение със стандарта ни е достатъчно скъпо образованието. Колко време учи един лекар, това си е направо финансиране отвсякъде. И таксите ти показах, не са без пари 12 хиляди на година със 750 лева МРЗ кам ти се струват? Само при вас е скъпо, само вие имате пари, къщи и прочее. Разбери, че не е приятно да омаловажаваш успвхите на хората и само твоята истина да е истина. Съжалявам, за разлика кт повечето те харесвам, но в случая го отчитам като грубост, а до момента не съм останала с впечатление, че си такъв човек.

# 2 889
Към мен ли се отнася последният ти пост?
Не съм попитала за лични подробности, защото не ме интересуват.

Конти, интересно толкова “драпаш” за САЩ.
А това за моя щат са пълни глупости, има си 2-ра поправка и е в сила за цялата територия на САЩ.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:15 от Titina

# 2 890
Към Контесата. Редактирах поста, за да става ясно.

# 2 891
Титина, към мен е.

Черно коте, не, и в Канада не е точно розово положението, никъде не съм го твърдяла.
Не съм и казала, че ще оставаме да живеем тук, но имаме цели в идните години, които да осъществяваме.

И тук пишем с потребителка за обучение на съпруга й преди 20 години поне, когато таксите в Бг са били още по- символични. Отношението е такова когато отсрещното е било същото.

Когато се даваме за пример и пишем неща, е нормално хората да мислят и да видят пробойни и недоизказаните неща в повествованието.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 16:19 от Анонимен

# 2 892
  • Столичанин ама не в повече :D
Е, сега бърнаут. Ако баба ми, останала вдовица с две деца и издържала ги до завършването на висше (драги Джереми) се беше бърнаутнала, не знам. Когато нямаш други опции, се налага да се справиш с всичко. Ако има кой - друга работа.
Преди промените "драга Лорелада" нещата са били различни, защото строя може да е бил изкуствен и омразен (за което моето поколение плаща и до тоя момент, щот вместо нещата да се оправят за 10 години, вече минаха 30, а не всички сме имали уменията да станем високозаплатени юристи Kissing Smiling Eyes ), но тогава със нормалната заплата е можело да се плаща всичко и сметки и храна и дрехи и почивка на морето, че и жилищен кредит, сега това е невъзможно, четейки какви суми се разнасят тук давани за образования, е ясно, че хората тук са от съвсем друга прослойка на обществото в което няма нищо лошо, но голямата част не сме такива. Smiley

# 2 893
Контеса, от последния коментар се вижда, че тънкостите по отношение на докторати и т.н. не са ти познати в детайли.

# 2 894
Контеса, как не ти омръзна всичко да итричаш, само в Канада е по-по-най!
И тук ти казахме, че в сравнение със стандарта ни е достатъчно скъпо образованието. Колко време учи един лекар, това си е направо финансиране отвсякъде. И таксите ти показах, не са без пари 12 хиляди на година със 750 лева МРЗ кам ти се струват? Само при вас е скъпо, само вие имате пари, къщи и прочее. Разбери, че не е приятно да омаловажаваш успвхите на хората и само твоята истина да е истина. Съжалявам, за разлика кт повечето те харесвам, но в случая го отчитам като грубост, а до момента не съм останала с впечатление, че си такъв човек.

Никъде няма “идеално”, а живота е такъв, какъвто си го направиш. Аз моя живот си го харесвам такъв, какъвто е. Дали е идеален? Естествено, че не! Просто работиш в посока “нагоре”, с цел да постигнеш своята зона на комфорт, негативите ги игнорираш, ако не можеш да ги елиминираш. Иначе ще си вечно незадоволен и нещастен.
Дали ако се върна назад ще направя същите избори? Не. Но сега и да плача и да се тръшкам, не мога да се върна назад, та по-добре да си направя лимонада.

По темата, ние може да не се месим в живота на децата си, но ако видим, че тръгват да правят твоите грешки, може да им дадеш съвет. Те няма да те послушат, но поне ще се поучат и няма да повторят. Тоест, ще инкорпорират нашия опит и собствения си и така може да им спестим неприятности.

Хубавото е, че живота е пред тях и каквото и да изберат, все ще е вълнуващо и интересно. Имат криле да летят. Аз гледам да спестя неуспешните опити, да видим.

Общи условия

Активация на акаунт