Подчертаното е хубаво да не се забравя от нас, като родители, но и да се знае и от децата ни.
По това време тя имаше вече 25 годишен сполучлив брачен живот, сега аз гоня тая цифра, но все пак си е права. Гаранция няма за никого.
Обаче си ме дразни това вечно оправдаване на родителите и подтикване на децата те да са променят. Родителите не трябва ли и те да работят върху себе си, ако има проблеми във взаимоотношенията? Ако познаваш 50-60 годишна майка, която всеки ден спори с 25-35 годишната си дъщеря, която има свое семейство, кое е по-добре за нея и постоянно се опитва да я убеди да прави определени неща, които дъщерята отказва, и се сърди, че тя отказва, би ли казала на майката, че е добре да престане, да го кара по-кротко? Предполагам, че не. Решението е дъщерята да не обръща внимание. Подразбира се, че младите трябва да са по-великодушни и толерантни, а старите могат да си бъдат, каквито си искат. Което според мен не е правилно. Не е лошо и по-възрастните да се самоусъвършенстват, за да се подбрят взаимоотношенията. Препоръчани теми