Термин Юни 2023 💙❤

• 48 752
  • 706
  •   1
Отговори
# 525
В групата на нашата кака пък има варицела... Аз съм я карала като малка, но знам, че съществува някакъв риск, макар и минимален. Притеснявам се. Детето така или иначе трябва да я изкара, а и вече е контактна, мисля че е късно да я спирам от ясла. Май ще ходя да си правя тест за антитела срещу варицела...

# 526
Здравейте момичета,

Вчера беше моята ФМ, всичко изглежда чудесно, на този етап докторката няма забележки Simple Smile Този път е момче 💙 Минах и през Майчин дом за кръв за БХС.
Относно симптомите, след 11г.с. и при мен се подобриха нещата, включително болката и напрежението в гърдите утихнаха и за някакъв период се стъписах дали всичко е ОК. Ала тъкмо, когато ми стана по-добре ми се схвана кръста и ме можех да се движа и след три дни закашлях лудо, както писах по-назад. Важното е, че успях да преборя кашлицата без лекарства, благодаря на всички, които писаха и споделиха идеи 🙏 Пак тогава, пих много чай от лайка, а понякога и от джинджифил.

Сега си пожелавам да задържа това състояние, в което се чувствам ок и се отдавам на Коледната атмосфера и емоции Simple Smile

# 527
Аз пия Мама Беър, но не всеки ден. Знам че съставките са проверени и одобрени от акушер гинеколог, и ми е по-спокойно с него. Мога да ви кажа какво съдържа, поне да знаете кои билки са ок.

На мен все още ми е доста лошо, надявах се да свърши вече, но продължава.

Но съм щастлива, че групата е по-активна! Има много за четене и това много ме радва! Дано и за напред споделяме прекрасни емоции!

# 528
Аз пия почти всеки ден чай от лайка.. не знам да е вреден, даже четох , че помагал при гадене

# 529
Сега набързо проверих. Хибискусът всъщност е много добър при бременност. Действа антидепресивно и антибактериално. Плодови чайове, лайка, липа също са окей. За ментата знам, че не е фатално, но не трябва да се прекалява. Най-лесно е директно в dm или аптеките да се търси чай за бременни. Всички такива обаче съдържат фенел, а на мен ми е много гаден и за съжаление не мога да го пия.

За киселото мляко - на мен ми помагаше до един момент, в който закусих мляко и изведнъж ми стана много по-зле.

Кристи, честито момченце!

Иначе ето ме мен - лежа в леглото и пия кола. При нормални обстоятелства едва ли щеше да ми се случи някога Joy

# 530
Лютиче, може ли информация за хибискуса? Тази, която четох, се основава на три изследвания върху влиянието на този чай и резултатите въобще не са положителни, затова не смятам да рискувам. Споделям линк към едното, ако някой се интересува:

https://medcraveonline.com/NCOAJ/hibiscus-sabdariffa-l-safety-an … nd-lactation.html

За лайката, за съжаление, пише същото:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7384490/

Всеки сам си преценява, само споделям...

# 531
Аз в първата статия не видях нищо кой знае колко притеснително. А и става въпрос за семената на хибискуса.
Предполагам чистият чай от хибискус е хубаво да се избягва, но в комбинираните чайове количествата са пренебрежително малки и една-две чаши на ден не играят роля.

Иначе взимам информацията от немски форум с консултант гинеколог.

# 532
Лютиче, благодаря за отговора и наздраве с колата. Grinning Може ли да те помоля да споделиш какво пише за другите плодови/билкови чайове? Благодаря.

Аз го мисля твърде много, затова си пия преварена топла вода с надеждата да намеря чист плодов чай Joy

# 533
Ами то този отговаря, ако някой е пуснал тема с въпрос. Бях чела, че ройбос е абсолютно безвреден. По принцип си избирам чай и се информирам на момента. Но да... В тия плодови чайове количествата са мини мини. Даже в тия коледните и т.н. има повече аромати, отколкото истински съставки Grinning

Абсолютно забранени са черен, зелен и изобщо чайовете с голямо количество кофеин, чай с мате или матча, ментата е хубаво да се избягва, но една чаша на няколко дни няма да навреди, чай от листа на малина(!) и салвия.

Иначе топла вода с лимон е супер. Даже много добре срещу така популярния запек Grinning

Погледни го от друга гледна точка - абсолютно всичко, което ни заобикаля, е вредно за нас и за бебетата ни. Въздухът, който дишаме. Водата, която пием. Всичките Wi-Fi и 5G сигнали. Дрехите, които носим. Шампоаните, сапуните, гримовете... Не може да се вглеждаме във всичко и да си правим стрес от всичко. Спазваме големите препоръки, пък другото малко на късмет.

Ето ви и едно интересно инфо от моя АГ. Изнесе ми една лекция за храните, бактериите, спорта и подобни и реших да го питам за сушито, защото много обичам. Каза, че спокойно може да си хапвам суши със сурова соленоводна риба като риба тон и морска сьомга. Така че явно и тук има изключения.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 09:58 от Лютиче 2.0

# 534
Момичета, обадиха ми се с резултатите от пренаталния тест преди малко. Всичко е наред с бебчо. И да… окончателно е момче. Мъжка майка ще съм си. И таткото да му мисли, защото ще натискам за още едно със сигурност 😄. Най-много да си направим футболен отбор.
Киселото мляко ми помага, да. Особено вечер много ме успокоява, защото обикновено тогава ми е зле.
Суши и аз много обичам и мисля да си поръчам някоя вечер, но няма да рискувам с риба. Ще си дъвча с краставици и авокадо и ще гледам завистливо как мъжа ми яде хубавите 😄

# 535
В групата на нашата кака пък има варицела... Аз съм я карала като малка, но знам, че съществува някакъв риск, макар и минимален. Притеснявам се. Детето така или иначе трябва да я изкара, а и вече е контактна, мисля че е късно да я спирам от ясла. Май ще ходя да си правя тест за антитела срещу варицела...
Няма никакъв риск да се разболееш отново от варицела. Към нея се изгражда траен имунитет. За съжаление, след боледуване вируса не умира, а остава в латентно състояние в нервните ганглии. Ако се активира отново, ще се разболееш от херпес зостер. Аз бих питала доктора какви имуностимуланти мога да приемам. Мисля че биозин мама е нещо такова. Не съм сигурна. Основният който сочат за повторно активиране на вируса е спадналия имунитет.

# 536
Здравейте момичета, вчера бях на ФМ и съм със смесени чувства. Всичко е наред с бебето и ще си имаме още едно момче! При прегледа, обаче се оказа че имам вътре маточен хематом, който щял да се разсее, но на мен ми е притеснено. Доктора каза да си продължавам с утрогестана и ношпа. Това е от мен: похвалих се и се оплаках.

# 537
Здравейте и от мен! д”Днес ще ме изписват от болницата, вече кървенето намаля до кафяво зацапване. Бебето за сега е добре. Във вкъщи ще продължавам да съм на постелен режим. Изписаха ми куп лекарства и благодаря на вс за милите думи. Отделно ше пия и желязосъдържащи препарати защото хемоглобина ми е доста нисък. От другата седмица и аз започвам женска колсултация+ фетална и биохимичен скрининг.

# 538
Мини,благодаря за мнението. Аз все пак отидох днес да пусна тест за антитела за варицела, та да ми е мирна главата. 30 лева струваше това удоволствие. Основното ми притеснение е, че имам приятелка, която била карала варицела като малка, но когато била бременна в 5-ти месец се разболяла повторно от шаркаво дете, което засякла в магазин. Бил страшен стрес и правила много изследвания после. Един месец след варицелата си направила тест за антитела и се оказало, че организмът й просто не произвежда антитела срещу вируса. Та колкото и да е малка вероятността, аз също пуснах тест, колкото да се чувствам спокойна, детето така или иначе трябва да я изкара. Колкото до имуностимулантите, моята докторка ми каза, че Имунолактон е много по-добър от Биозин, та него взех.

# 539
Здравейте, може ли помощ че съм на 06.12 на консултация, че ми се засили секрета

Общи условия

Активация на акаунт