Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 15

• 44 740
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Успех в лечението желая!

# 451
Моята също се гримира. Главно очна линия, понякога шарени сенки. 
Косата за пръв път направи с балеаж след нво-то. После я боядисвахме всякакви  цветове. Вече попремина манията за ярки такива и е почти с естествения си цвят.
Противно на мненията тук аз съм ок с гримирането, стига да не е гротескно и да не отнема време. Фдт защо слагат вашите девойки? Не запушва ли гадно порите?

# 452
Бъни,благодаря ти много, мила. Hug

# 453
За изглаждане на тена и по прикриване на несъвършенствата.
Аз цял живот съм ходила с ФДТ и не ми е запушвал порите и затова не казвам нищо, освен да набляга на доброто почистване вечер и грижата за лицето.
Като помня как в 8-9 клас имах съученички с черни очни линии, черни коси и тежък гръндж и метал грим, се радвам, че започва с лек грим.
Аз самата се гримирам рядко, но ФДТ и гланц имам по- често.

Кое ви наведе че заведохте на преглед за сколиозата? Бързо възстановяване на девойката.

# 454
Офф...почерпки между момичета и то само от момичета с определно име,и то само във вторник,и  само с банкноти от по три лева. Иначе- видиш ли,е курвалък... Аман от предразсъдъци.
И какво ако я почерпи или ѝ плати таксито? През определен ракурс, това може да се счете за джентълменска проява, каквато,по мое мнение,е. Ние сами си лепим етикети и после се чудим защо висят отвсякъде... Скрупулите колкото са по- крити и потискани, толкова повече избуяват в нежеланата посока. Еманципация gone wrong,бих казала.Разбира се,че може да се подходи естествено и спокойно във въпросната ситуация и в някакъв момент,ако играта загрубее, също така естествено и спокойно ( но категорично) да се отсвири пишман сваляча с картата. Но не- ние трябва да скочим от началото още. Като някое момче ѝ каже "Здравей! Как си?", тя задължително да му отвърне "Ти за каква ме имаш,бе,нещастник?"
Туйто... Аре на гланцовете Sunglasses

# 455
.........
Противно на мненията тук аз съм ок с гримирането, стига да не е гротескно и да не отнема време. Фдт защо слагат вашите девойки? Не запушва ли гадно порите?
Дъждец, от собствен опит съм на мнение, че ако продукта се свали от лицето с подходящите измиващи средства не се запушват порите. На тази ранна възраст и аз не съм ползвала ФДТ и ББ кремове (каквито нямаше някога), но сега момата си слага на лицето, когато има пъпки за прикриване, но аз за нея съм сигурна, че измива всичко от лицето си - първо ползва измиваща пяна, а след това минава лицето с тампон с лавандулова вода, религиозно отдадена всяка вечер.

малката лисичка, ако сте постоянни в предписанията на лекаря, всичко ще остане спомен...Само не трябва да се поддавате на паника и стрес - цял живот съм със сколиоза, без да ми пречи на начина на живот, че и две деца успях да родя безгрижно! Успех и нека девойката е сериозна към предписаното лечение!

# 456
Аз много буча за качественото почистване на лицето- сутрин и вечер. И при щерката и при сина.
Дъщеря ми много преди да посегне към гримовете, вече имаше изградена желязна рутина как да се грижи за кожата на лицето си. В този ред на мисли- когато адекватно се сваля гримът, както и когато се ползва подходящата декоративна козметика, нищо не се запушва, напротив. ФДТ, ВВ/СС кремовете след нанасянето допълнително се грижат за кожата на лицето/ шията.
Аз самата се гримирам вече едно 30+ години, та не е като да нямам опит, който с удоволствие предавам нататък. Blush

# 457
И аз слагам фдт почти всеки ден, но за нея не съм сигурна, че ще го почисти както трябва.

Хммм, не ставаше въпрос за почерпка в примера, а за даване на карта, с която другият човек да си пазарува каквото реши, когато реши. Само аз ли виждам огромната разлика. Определено не е джентълменско това, нито пък би било  ladylike от страна на момичето ( ако ще оспорваме еманципацията).

# 458
  • Пловдив
Преди 2 години дъщеря ми се клепаше на поразия извън училище. В училище абсолютно бях забранила, нищо, че всички ходели така......Говоря за едно от трите спрягани за най-добри училища в града. Накупила бях всякакви помади и очни линии, за да не купува китайски мазила. Изпробва де що има техники и гримове и......вече и омръзна. Ще стане на 14 и освен модния, в момента, гланц на Диор и някаква спирала от дъжд на вятър, нищо не плеска вече по лицето си. Всичко е до нагласа и интерпретация. Оставих я. Натяквания и вкарване в рамки има обратния ефект. Щом се гримира, значи по лош път ще тръгне. Това зависи от нашата реакция и отношение. Иииии, трябва си търпение от наша страна в тази възраст. Всичко е периоди, които отминават. Децата обичат да експериментират. Сега, ако имаме наблюдения, че се прави с друга цел и това ни притеснява, се обяснява. Колкото разберат, толкова. Много е трудно да се уцели баланса, без да се натегне пружината. Аз го знам моето колко бързо и омръзва всичко.......
Относно плащането. Дъщеря ми е научена да си плаща сама. Често тя плаща и за други деца, които нямали пари за някоя глезотия, а само за храна. Времената са такива. Разказваше ми как някакво момиче от друго училищя я хванали да краде в Мола някаква дреболия. Изкушенията са много днес. Ако няма достатъчно пари да си угоди за нещо, от време на време, не е ясно какви начини ще намери да си ги осигури. В това отношение съм намерила някакви разумни суми, с които да разполага. 50 лева за училище. За уикенда още 20, ако поиска.

# 459
  • Пловдив
Dazel,кой е този гланц на Диор? Напоследък доста често го чувам и мои приятелки ме питаха откъде да го купят,но не разбрах кой точно е.
Аз също съм купила на моята гланц на Диор за Коледа. Просто избрах някакъв без да знам, че толкова са на мода Simple Smile

# 460
  • Пловдив
https://douglas.bg/lip-glow-oil-conf-53702

Ето този. Беше намален в Прити шоп преди месец. Този цвят е добре 015 Cherry . Леко има отенък, не е ярко червено.

# 461
  • Пловдив
И аз точно от това намаление взех гланца.  Ето този https://prettyshop.bg/products/dior-addict-stellar-gloss - цвят 553 Princess
Този хитовия ми се струва доста мазен и на моята няма да й хареса.

# 462
  • Варна
Включвам се отново в темата. Джобни давам 20лв за училище на седмица. Има карта за пътуване, обядва вкъщи. Ако излиза събота-неделя, давам допълнително, според плановете й.
 Купи си гримове ( фдт, спирала, гланцове) със собствени пари. Гримира се незабележимо и не всеки ден. За мен не е проблем, не изглежда гротескно. На 14 и половина е.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 11:06 от SVU_D

# 463
  • София
Аман от предразсъдъци.
И какво ако я почерпи или ѝ плати таксито? През определен ракурс, това може да се счете за джентълменска проява, каквато,по мое мнение,е.
Принципно съм съгласна с теб, но проблемът е, че една жена усеща кога е джентълменска постъпка и кога се прави със задни мисли и с очакване на възвращаемост на жеста.
Не мога обаче да съм категорична, че една девойка безпогрешно ще разчете сигналите. Затова и ние сме ѝ казали много да внимава от кого какво приема като подаръци и почерпки.
Ще се научат, но трябва опит.

Гримира се от около 14 годишна. Не я спирам, прави го много по-добре от мен навремето. Има много тежко акне, но дерматоложката не забрани ФДТ. А и моят опит с ФДТ е само положителен. Явно на повечето кожи действа зле, но при мен винаги е водел до завяхване на пъпките.

За мой ужас боядисах прекрасната ѝ руса коса в тъмно кафяво. Оммммм... и това ще мине. 😌

Джобни 40лв седмично, плюс отделно за уикендите, кино, рождени дни и т.н.

На 15 и половина е.

# 464
Офф...почерпки между момичета и то само от момичета с определно име,и то само във вторник,и  само с банкноти от по три лева. Иначе- видиш ли,е курвалък... Аман от предразсъдъци.
И какво ако я почерпи или ѝ плати таксито? През определен ракурс, това може да се счете за джентълменска проява, каквато,по мое мнение,е. Ние сами си лепим етикети и после се чудим защо висят отвсякъде... Скрупулите колкото са по- крити и потискани, толкова повече избуяват в нежеланата посока. Еманципация gone wrong,бих казала.Разбира се,че може да се подходи естествено и спокойно във въпросната ситуация и в някакъв момент,ако играта загрубее, също така естествено и спокойно ( но категорично) да се отсвири пишман сваляча с картата. Но не- ние трябва да скочим от началото още. Като някое момче ѝ каже "Здравей! Как си?", тя задължително да му отвърне "Ти за каква ме имаш,бе,нещастник?"
Туйто... Аре на гланцовете Sunglasses

Обикновено,държаните на къс повод се късат с най-голяма скорост и най-изненадващо.
Смея да твърдя че точно приятелите оознават децата ни най-добре и в различна светлина от тази на "дъщеричката на мама и тате".А защо гаджето не кинава в графа"близки хора",изобщо няма да коментирам.
Всеки си работи върху собствената си творба.До момента,аз стм 100%,че и повече доволна😊❤️
Свръх еманципацията доведе до това мъжът да се извинява,ако задържи поглед върху жена,за да не бъде прието за сексуален намек.Тук,все още единствено тъмнокожите и емигрантите си го позволяват.

Сега ми попадна.Може за някой да е интересно.
https://www.facebook.com/1541428942747326/posts/pfbid0DnNATXstHu … 71d42UKfekbce7Yl/

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 10:07 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт