Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 15

• 44 742
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Благодаря за отговорите! Меракът не е от днес, от близо две години повдига темата, може и да е период, ще видим. Много се влияе от средата. От поне 3-годшна беше луда на тема рокли до съвсем скоро, защото приятелките й бяха с рокли. Сега не иска да ги погледне, защото в новата група, в която е, никой не носи рокли, даже и клинчетата не вървят.

# 436
Моята гримираше приятелки в къщи.Искаше да учи сценичен грим и добре и се получава.Явно арт гена си казва думата.Но беше игра,после се почистваха старателно.
От година-две им е позволено да ходят с лек грим,лак и по едно дискретно бижу или кичур в косата,на училище.
Тя слага очен молив,от друго няма нужда.Природата и майка и са се погрижили 😊.Носи черен лак.
Аз никога не съм се гримирала,дори за сватбата си.Тя се научи сама,от клипчета.
Аз също смятам,че на 6 по-скоро иска да е принцеса.

# 437
  • София
Не разбрах, къде е драмата. Момчето е решило да почерпи момичето, дало й е картата да плати...
Определено не си разбрала, но потребителката описваща ситуацията помоли да спрем с интерпретациите и е редно да уважим желанието й.
Дъщеря ми (12 г.) поиска безцветен гланц за устни около Коледа, малко по-късно и спирала. Първата седмица беше много ентусиазирана, сега ги използва сравнително рядко.

# 438
  • София
Дъщеря ми от малка е обсебена от балсамите за устни, споделяла съм го и преди тук. Дори когато ходим в чужбина задължително си купува тамошен балсам и има завидна колекция. На училище си носи поне 5 броя, но това го намирам за безобидно.
Единствиният грим, който си позволява е спирала за мигли. От миналата година, тоест от 13-годишна си слага. От тази година ходи с гел лак.

# 439
По повод почерпките. 

Разбира се няма нищо лошо,че приятел ( не е нужно да е гадже) те е почерпил нещо в някакъв момент. Ти също може да почерпиш някой път.
Това което искам да знаят децата ми за по- големи:
Да си плащат питиетата сами! На никого нищо да не дължат и винаги да имат пари за такси.

В този ред на мисли предпочитам да не я черпят момчета и ако го направи накой да е изключение, от близък приятел и не защото не може да си го позволи сама. Това да е ясно на двамата.

По повод гримовете, аз съм против гримове от всякакъв тип в училище. За мое щастие в тяхното училище е забранено така или иначе.
Извън у-ще е друга история, но дъщеря ми още няма никакви желания за грим. Така или иначе повече от гланц и спирала не бих позволила много време.

# 440
Аз малко ще сменя темата, но отидох навреме.
Тръгнала е лека сколиоза.

# 441
  • here and now
На 11  е моята, не се гримира, само балсам за устни ползва зимата.
Когато беше на 5-6 някъде я оставих да се "маже" с моите гримове. Абсолютно всичко ѝ позволих, с условието да се почиства преди да излезе. Точно 2 пъти и си взе мерака.
Когато сме били на почивка съм ѝ къдрила косата(дълга е до кръста) с маша. Тази година отказа, не искала да я гори.
Джобни почти не давам, но и тя забравя да си иска. Гледаме поне 5 лева да ѝ се намират. Носи си от вкъщи храна и обядва у дома. Ходи на танци в събота и тогава ѝ давам 10 лв, защото след танците често ходят да се почерпят(всеки си плаща).
Понеже понякога сама си купува дрехи и обувки, извън тези, които поръчваме онлайн или пазаруваме заедно, ходи мери, избира си и ѝ давам пари да си купи каквото ѝ е необходимо.

# 442
  • София
Аз също нямам нищо против почерпки между приятели. Особено когато ходят да хапнат и се окаже, че някое дете няма достатъчно пари в себе си.

Лисичке, щом е хванато навреме, няма страшно. Малко повече упоритост и постоянство ще са нужни от нейна страна.

# 443
  • Пловдив
И моята от много малка е фен на гланцовете за устни - безцветни такива. От лятото има спирала за очи - първо беше безцветна, сега има и черна. Ползва я рядко и по поводи, има и такова за извиване на мигли - това ѝ е целия грим.

# 444
За 6-год. момиченце: Дъщеря ми имаше подарък детски гримове на 6-год. Бяхме се разбрали да си играе с тях само вкъщи, навън или детска градина - никакви гримове. Детето поигра и престана.
Навремето и на мен майка ми даваше нейните изхабени червила и стари чанти. Играех си вкъщи с тях. После ги изхвърлих.

# 445
Аз писах за почерпка между момичета. И пак смятам, че ако приема то трябва да връща жеста,

Гримивете ги пожела и й ги купих с нея. Доскоро беше томбой и няма нищо кифленско в нея и ме изненада, но всички се гримирали и така. Вписване в средата.
 Справя се Ок и е много незабележимо ( ФДТ, светли сенки, спирала по върховете и безцветни гланцове). Не смятам, че спирайки я да използва грим ще постигна нещо добро - винаги може да се крие, гримира в училище или ползва чужд грим, което предпочитам да не прави.

Също така позволих балеаж през октомври миналата година и руси кичури този септември  ( вместо изцяло изрусяване както искаше) и купувам хубава скъпа козметика за акнето.
Избирам си битките.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 21:06 от Анонимен

# 446
Моята се гримира. Спирала, гланц за устни, коректор/concealer на участъци - освен че на тази възраст се намира по някоя пъпка, има и по рождение по-тъмни кръгове под очите, дори да се е наспала (кожата й е много светла). На 14 е, започна сравнително скоро. Не ми пречи, почиства с мицеларна вода всяка вечер, на което държа. Не е кифла, зубър е: просто е суетна от малка и й харесва да се кипри. Косата й е до кръста, поддържа я сама - засега в природния си цвят.

Аз не ползвам грим, имам някакви скромни познания от младежките си години, да кажем. Миналата година ми се наложи да накупя пълен комплект за едно тв турне (бяха поспрели гримирането преди ефир заради ковида), та обменихме малко опит. Вече свършва трето флаконче от коректора, на който я светнах аз. Все и от родителите някаква файда да има Simple Smile

# 447
  • София
лисичка,  гимнастика ли е предписанието за лечение?

# 448
лисичка,  гимнастика ли е предписанието за лечение?
Да,показа ни,написа и нарисува+плуване.

# 449
Моята се гримира. Спирала, гланц за устни, коректор/concealer на участъци - освен че на тази възраст се намира по някоя пъпка, има и по рождение по-тъмни кръгове под очите, дори да се е наспала (кожата й е много светла). На 14 е, започна сравнително скоро. Не ми пречи, почиства с мицеларна вода всяка вечер, на което държа. Не е кифла, зубър е: просто е суетна от малка и й харесва да се кипри. Косата й е до кръста, поддържа я сама - засега в природния си цвят.

Аз не ползвам грим, имам някакви скромни познания от младежките си години, да кажем. Миналата година ми се наложи да накупя пълен комплект за едно тв турне (бяха поспрели гримирането преди ефир заради ковида), та обменихме малко опит. Вече свършва трето флаконче от коректора, на който я светнах аз. Все и от родителите някаква файда да има Simple Smile

Здравейте, може ли линк към коректора?
Да се запиша и аз с една госпожица на 14г. Обича да се гримира, но не прекалява. Спирала, гланц и малко хайлайтър. По въпросът с джобните - даваме й по 50лв на седмица, като обикновено й остават и си ги прибира в касичката.

Общи условия

Активация на акаунт