Не знам как да постъпя

• 12 401
  • 357
  •   1
Отговори
# 225
Поред.
Първо, това, че се виждат, не значи, че правят секс, но ако правят, картинката се променя към **** кръшкачка, рогоносец и **** англичанин.
Второ, тази готовност да се отърве от детето, която се прокрадва в постовете, гарнирана с уверения, че ще е уж за негово добро, просто е супер очевадна и не звучи добре, независимо как се захаросва.
Трето, тез песни любовни какво му трябва на човек, мъничко любов и здраве, пък пари се изкарват - хора с такова мислене най-често имат някой да ги осигурява материално и рязко се спъват, когато се срещнат лично с реалността.

Като цяло, с тези възгледи, не виждам оптимална развръзка за всички. За детето пък най-малко.
Ако съм искала да се отърва от детето, щях да го направя преди да се роди. Тази тема е именно заради това, как да постъпя, без да го нараня. Такова мнение може да ми даде само човек минал през това. Вие дали сте минали през това? Да обсъжда, съди и коментира всеки може. Адекватни съвети 1%. Ако съм от хората чакащи на някой щях да си седя на гъза  и да си кротувам. И всичко пак се свежда до парите, но пари се печелят постоянно. А любовта е веднъж. Веднъж живеем, ако не си изживеем живота щастливи, за какво ни е тогава...

# 226
  • София
Е, хайде пък веднъж.
Любови под път и над път, обаче виж - живота е един.

# 227
  • София
Определено не е веднъж любовта, и определено не всичко, което си мислим, че е любов, накрая наистина се оказва любов.

# 228
Детето ви няма как да не остане наранено в тази ситуация. Дори най-миролюбивите и възпитани разводи не минават с нула вреда за въвлечените. За останалото бих казала - внимателно и спокойно да въвеждате новия мъж в живота на детето, да им дадете шанс да се опознаят, да гостува малкото при него и т.н., преди да тръгнете навън. Да помислите за езиковата бариера при детето, възможности за образование, социализация. Според мен ви е нужно много планиране и Б варианти да си имате в главата, ако не сработва ситуацията.

# 229
...Тази тема е именно заради това, как да постъпя, без да го нараня. ... Ако съм от хората чакащи на някой щях да си седя на гъза  и да си кротувам. И всичко пак се свежда до парите, но пари се печелят постоянно. А любовта е веднъж. Веднъж живеем, ако не си изживеем живота щастливи, за какво ни е тогава...
Лейдимуун, какъв начин виждаш да си решиш проблема?
Развод, преместване в Англия с детето, това ли е? Решаваш ли се на съдебна битка с бащата?
Както сама пишеш, много съвети се дадоха, въпросът вече е ти какъв вариант виждаш като най-щадящ.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 19:16 от Uncommon

# 230
Е, то няма май кой да ти даде съвет - тука сме предимно бели българки и не сме във връзки и бракове, които не сме искали. За несподелени/неконсумирани любови вече уточниха, че имаме и ние. Ти пък не искаш да направиш реалистична ревизия какво ти предлага този англичанин.
Наистина не разбирам какъв съвет се очаква да даде кой да е тук без никаква информация. За човек на твоите години и твоето положение имаш втрещяващи виждания за доста важни въпроси.

# 231
Това, което наричаш адекватни съвети, са всъщност мненията, които те устройват.
Ти продължаваш да въртиш около любовта, та любовта, и някакси избирателно подминаваш останалите мнения, като поне от 10 страници, никой не те съветва да останеш при съпруга ти, а да действаш разумно в полза на теб и детето ти.
А това, което търсиш, е магическото решение, как хем да тръгнеш веднага, хем детето да е щастливо, хем бившия с удоволствие да те пусне, и ако може да сте разведени от утре.
Да, права си. Тук такъв  няма да получиш.

# 232
...Тази тема е именно заради това, как да постъпя, без да го нараня. ... Ако съм от хората чакащи на някой щях да си седя на гъза  и да си кротувам. И всичко пак се свежда до парите, но пари се печелят постоянно. А любовта е веднъж. Веднъж живеем, ако не си изживеем живота щастливи, за какво ни е тогава...
Лейдимуун, какъв начин виждаш да ди решиш проблема?
Развод, преместване в Англия с детето, това ли е? Решаваш ли се на съдебна битка с бащата?
Както сама пишеш, много съвети се дадоха, въпросът вече е ти какъв вариант виждаш като най-щадящ?
Бавно и постепенно да адаптирам детето към новото. Едно по едно, с търпение и ако няма кой да ми подлива вода сигурно ще се получи. Детето е достатъчно голямо и когато му се говори и обяснява всичко ще ме разбере.

# 233
  • Столичанин ама не в повече :D
А авторката няма ли все пак да каже нейният англичанин какво й предлага? Момчето как ги вижда нещата?
Вижда ги трудни, но напълно реалистични. Това, което ми дава напълно ми стига, останалото е задължение и на двамата. За него няма никакъв проблем относно детето, сега да му се обадя, ще дойде и ще ни вземе. Но не искам по някакъв начин с моите действия да нараня детето си. За това обмислям всякакви варианти, така че то да е добре и да не е наранено по никакъв начин от тази ситуация.
Ами авторке стреса за детето няма как да го избегнеш дори ще е двоен, едно заминаването за чужда страна със съвсем различен народ и различни порядки и второ замяната на бащата с чужд човек. Иначе и на мен тая година ми се случи да се появи младежка тръпка и беше все едно не сме се виждали от вчера, а не от 12 години, но последвалите събития ме убедиха, че миналите тръпки, просто трябва да си останат в миналото, защото и ние сме били различни. Но това си е моето мнение и разбирания. Simple Smile

# 234
Помисли ли за битката за попечителство? Нали знаеш, че за да изведеш детето в друга държава трябва да искаш декларация от бащата?
Не знаеш дали би се отказал просто ей така от детето, и ако е упорит делото може да се влачи много време... Също трябва да помислиш за разходите - детето расте, ще има нужда от уроци и други неща. Никой не може да ти гарантира, че ще се получат нещата със старата любов, може като за живеете заедно да се обърнат нещата..

# 235
Дадоха ти се съвети, да не стоиш с човек, с който не си щастлива. Животът е един, но трябва и за детето да помислиш.
Направи нещата последователно.
Първо си уреди живота с детето сама, после си изживей любовта, но това да помъкнеш детето по чужбина ,при неясни условия и мъж е меко казано неразумно.

# 236
Не е задължително детето да страда. Това е клише, че детето на разведените родители непременно страда. По- добре с разведени родители, отколкото във фалшиво семейство без любов и със скандали.

# 237
Никакво клише не е, защото това е причината да се увеличава все повече и повече броя и на разделените родители и да намалява все повече и повече и броя на сватбите. Но пък от друга страна всяка жена без значение какво твърди си мечтае за сватба, нали непрекъснато четем теми, що не ще да се жени, еми защо да иска, като след няколко години ще се налага да се развежда, защото жените са тези, които искат повече да се женят, но и жените са тези, които искат след това повече да се развеждат, еми винаги всяко действие си има последствия.

# 238
Jerami в тоя живот няма нищо сигурно, освен, че ще умрем. Това, че искаш да си семейство с някой, не означава, че трябва да живееш с него, дори и да си нещастен. Хората се променят, нуждите им, очакванията, нагласите за живота.
Когато не си щастлив, е по- добре и за детето да се потърси щастието на друго място.

# 239
Ами тук отиваме малко във по-философски разсъждения, но защо тогава в миналото хората са живеели в семейства с някой и много рядко са се разделяли, защото просто са се научавали да живеят заедно със всичките плюсове и недостатъци на другия,както и с промените на нуждите, очакванията и нагласите за живота, докато сега е лесно, пеперудите са отлетяли и рутината ни е завзела и айде чао и към следващата любов, но няма как да се очаква ако родителите не създават стабилни семейства децата им да го правят, защото и те възприемат и научават същото. Но това са си по-философски разсъждения разбира се, че всеки заслужава да е щастлив. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт