Не знам как да постъпя

• 12 408
  • 357
  •   1
Отговори
# 240
По-рано е било друго. Някои родители не са давали на децата си да играят с някой Жорко, защото неговите родители са разведени, рзбирай - от развалено семейство.
Сега е доста пресилено да се сочи точно този модел като пример за каквото и да е хубаво нещо за една връзка.

# 241
  • София
Да, толкова погубени животи….

# 242
Това едно време е същото, когато съпругът се е грижил, разбирай - изкарвал парите за всичко в къщата и обитателите на къщата - жена, деца, възрастни родители. Колчем се припомни този факт, лелеянето на едното време внезапно престава или се почват спорове как всъщност не било тъй.

# 243
Преди не е имало толкова разводи, защото се е считало,че едва ли не си развалена стока, ако си разведен. Затова някои цял живот се правят на семейство и страдат - сакън да не кажат нещо хората.
От друга страна, в днешно време никой не прави компромиси и е склонен бързо да се отказва, ако дори и малко е нарушено спокойствието му и не се чувства съвсем щастлив. Сякаш хората забравят, че не всичко е цветя и рози. Твърде много егоисти, които не влагат и грам старание и усилия, за да се случват нещата.
Но тук виждаме, че нито авторката е ок в това семейство, нито мъжът й. Бих й дала съвет да се опита да оправи отношенията със съпруга си, но от нейните писания разбирам, че съпругът й не я обича, не я иска и на него също не му е ок. В такъв случай разводът е най-доброто решение за всички - да, детето ще страда, но да расте в едно нездраво семейство не е опция.
А авторката как смята, че ще реагира бащата, какви действия би предприел?

# 244
  • Столичанин ама не в повече :D
Това едно време е същото, когато съпругът се е грижил, разбирай - изкарвал парите за всичко в къщата и обитателите на къщата - жена, деца, възрастни родители. Колчем се припомни този факт, лелеянето на едното време внезапно престава или се почват спорове как всъщност не било тъй.
Зависи, в моята рода, не е било така и мъжете и жените са ходили на нивата,  в други може и да е било като описаното, ама там жената е била до печката и изобщо не е имала глас за нищо, в сегашното модерно общество има привилегии, но има и отговорности, проблемите стават, когато се търсят само привилегиите, но без отговорностите, защото си спомням как се възмущаваше при някакви твои познати, как можело жената да се върне на работа само след година майчинство. Simple Smile
Преди не е имало толкова разводи, защото се е считало,че едва ли не си развалена стока, ако си разведен. Затова някои цял живот се правят на семейство и страдат - сакън да не кажат нещо хората.
От друга страна, в днешно време никой не прави компромиси и е склонен бързо да се отказва, ако дори и малко е нарушено спокойствието му и не се чувства съвсем щастлив. Сякаш хората забравят, че не всичко е цветя и рози. Твърде много егоисти, които не влагат и грам старание и усилия, за да се случват нещата.
Но тук виждаме, че нито авторката е ок в това семейство, нито мъжът й. Бих й дала съвет да се опита да оправи отношенията със съпруга си, но от нейните писания разбирам, че съпругът й не я обича, не я иска и на него също не му е ок. В такъв случай разводът е най-доброто решение за всички - да, детето ще страда, но да расте в едно нездраво семейство не е опция.
На мен ми се струва, че сегашната крайност е по-голяма от предишната. Thinking И от това пада мотивацията и на хората искащи сериозна връзка и семейство.

# 245
  • София
По- лошо в тия роди - хем на работа, хем втора смяна до печката.

И тук се наблюдава този феномен - мултифункционалните и адаптивни мъже си живеят в брак, ама на Ганя нещо не му връзва вече.

# 246
Пак се сетих за вица - Божке, забравих да нае*а Вуте.

# 247
Тука се бъркаш, щот в тия роди и мъжете са готвили. Wink
А иначе и мултифункционалните и адаптивни жени си живеят в брак, както разказах в една друга тема. Simple Smile
Между другото вчера се видях с въпросната мултифункционална жена, като отиваше от градината да вземе едното дете след като беше взела от яслата другото.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 20:12 от jerami

# 248
  • София
Аха- аха.
И са въртяли пелени и чаршафи със син камък в казана и после на ледената вода, деца са гледали, зимнина слагали, под премитали, прах бърсали, якички колосвали, с болни деца не спали, на три смени работили.

# 249
Гордж, защо си губиш времето? Тоя вече почна да приписва своите глупости на другите.

# 250
Какви глупости, не ми вярваш ли, ако желаеш ела да те запозная с нея, ама след това ще се извиниш официално във форума. Sunglasses
Жената си живее живота, е едва ли има време за форуми като тебе де, ама пък си има щастлив дългогодишен брак Wink (мисля, че вече 7-8 години минаха, или нещо от сорта защото им бях на сватбата, а са заедно от може би двойно повече време).
Но проблема е че отново влизам в офтопик без да го желая и заради това спирам дотук. А пък ти вярвай, че приписвам глупости на други Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 20:25 от jerami

# 251
  • София
Викаш у вас няма, ама другаде си чувал, че има?
Ясно.

# 252
Доколкото си спомням няма една свободна минута от работа и готвене. Това не ми е дефиницията за щастие,но ми е дефиницията за избягване на мисълта за нещастния мизерен живот.
Доколкото си спомням също така, на теб ти пречи жените да си карат втората година майчинство. От темата за мъжете и брака.

Гордж, може ли едно лс?

# 253
За толкова години мисля, че съм направила достатъчно компромиси. Най-вероятно и той също. Но когато хора на нашите години живеят като съквартиранти, не спят в едно легло, карат се за какво ли не. Тогава какъв компромис трябва да се направи? Един мъж ако обича жена си, най-малкото няма за 10те дена вкъщи да спи в хола, 2 години вече. Вложила съм и старание и усилие, но само от едната страна не става.. Ако исках просто да имам мъж за пред хората, да не ме говорят - ок. Но аз не искам.

# 254
А не се ли замисляш той какво е вложил? Време, пари, нерви, пропуснати възможности. За да не стои с теб на сватбата ви и да бяга да пие с приятели , даже работата му да е командировки, едва ли много го радваш. Съмнявам се и че новината за непланираното бебе го е зарадвала особено. Ама на - женен за теб и ходи да блъска, вместо да е с някоя жена, която не го кара да бяга при приятели или в съседния град.
Смисъл...насочù тоя взор някъде извън себе си и позата на пресираната нещастница.

Общи условия

Активация на акаунт