Не знам как да постъпя

• 12 410
  • 357
  •   1
Отговори
# 210
Те предимно си пишат. Имат чат връзка. Много бракове са се родили по този начин. Бракове с деца, смесени бракове, продължителни бракове, развалени бракове...
Аз предлагам по-настървено да я плюем. Ако го караме толкова меко, ще вземе да се ожени за ученическата си любов - чудо невиждано и несрещано досега! Дете, което в ученическите си години е сменило държава!!!! - пълен абсурд! Аз за такова нещо досега не съм чувала! Децата не умеят да се вписват и да учат езици.
Но пък от друга страна, тя не е казала, че ще води детето си там. Даже може да предложи на бащата, който вечно е в командировки, да се заеме с отглеждането, за да не се стресира детето с нов език и училище в чужбина.
Благодаря.

# 211
  • София
Авторке, реши ли как ще постъпиш?

# 212
Есме , предлагам ти да почнеш да четеш с разбиране, че тегаво става.
Я ми разкажи(след Брекзит), точно със какъв статут ще са тя и детето й, отивайки сега и веднага. Защото мисля, че беше точно ти, която оплю идеята, за развод и самостоятелно живеене(тя и детето), и да даде време тази връзка да бъде изпитана в “реални” условия преди да хукне на там.
Дори в момента да започне с развода, квартира, постепенно вкарване на новия човек в конфигурацията( щото и детето има чувства, ти да видиш), реалистичното време е поне 1-2 години. А на авторката не и се чака толкова.
Да оставя детето на таткото, и да тръгва.

# 213
А авторката няма ли все пак да каже нейният англичанин какво й предлага? Момчето как ги вижда нещата?

# 214
А авторката няма ли все пак да каже нейният англичанин какво й предлага? Момчето как ги вижда нещата?
Вижда ги трудни, но напълно реалистични. Това, което ми дава напълно ми стига, останалото е задължение и на двамата. За него няма никакъв проблем относно детето, сега да му се обадя, ще дойде и ще ни вземе. Но не искам по някакъв начин с моите действия да нараня детето си. За това обмислям всякакви варианти, така че то да е добре и да не е наранено по никакъв начин от тази ситуация.

# 215
  • SF
Я ми разкажи(след Брекзит), точно със какъв статут ще са тя и детето й, отивайки сега и веднага. Защото мисля, че беше точно ти, която оплю идеята, за развод и самостоятелно живеене(тя и детето), и да даде време тази връзка да бъде изпитана в “реални” условия преди да хукне на там.

Не мога да ти разказвам нищо, защото не съм врачка. Не съм оплювала идеи. Нещо се бъркаш. Аз нямам мнение по въпроса дали да живее сама с дете или сама без дете, с любвник и т.н.
Може да съм скептична, че веднъж свободна, ще остане да живее сама, но поне до този пост не съм споделяла как ми се струва идеята. Пишете си ей така...

# 216
Есме, виждам че приемаш много лично тази история, ако е заради неосъществена младежка тръпка - много имаме такава. И поне аз знам как се променят възприятията за нея през годините и с развитието на животът. За това и казвам да не изпада в еуфория, а да внимава какво предприема. Защото цялата история е меко казано сложна, има дете, което ходи на училище и хабер си няма за тръпките на майка си. Има и мъж, който бог знае кво би и сервирал. Така че ще има много сътресения и може хич да не е розов крайния резултат

# 217
За това обмислям всякакви варианти, така че то да е добре и да не е наранено по никакъв начин от тази ситуация.
Ами, няма такъв вариант за детето. Самозаблуждаваш се. Ти, виждаш ли някакъв вариант, детето да си остане ненаранено?
Сложна ти е ситуацията, зависи си от теб какво ще жертваш.

# 218
  • SF
Виждам, че ти пък много лично приемаш моите лични вълнения,  даже изказваш и някои предположения. Внимавай, защото някои хора се хващат за нечие предположение и започват да го нищят. Темата си има автор с предоставен материал за обсъждане, и това не съм аз.
Съгласих се, че трябва да се внимава. Искаш още няколко пъти ли да те похваля за ценния съвет?
И този път имаш моята подкрепа!

# 219
За това обмислям всякакви варианти, така че то да е добре и да не е наранено по никакъв начин от тази ситуация.
Ами няма да е наранено ако си останеш вкъщи при съпруга. Иначе детето се отдалечава от единия родител и това няма как да не му влияе след като ще се виждат от дъжд на вятър.

# 220
Ами, няма такъв вариант за детето. Самозаблуждаваш се. Ти, виждаш ли някакъв вариант, детето да си остане ненаранено?
Сложна ти е ситуацията, зависи си от теб какво ще жертваш.

Ама защо го представяте по следния начин "Детето ти ще страда за сметка на твоето щастие".
Тук всички се изкарахте много разумни, герои, които сте създали връзка и семейство, които макар и да не са никак добри, вие сте герои, защото  търпите.

# 221
  • София
Добре, де, защо се изопачават думите на списващите?

Никой не е казал да пада в жертва на детето, никой не я обижда и като цяло не се чете, а се коментира ангро.

Всички казваме да следва стъпка по стъпка - развод, сваляне на напрежението, самостоятелен живот, въвеждане на новия човек и тогаз полета на сърцето и живота.

# 222
  • София
Точно. Детето няма начин да не страда, но може да страда минимално - за това основно е нужно нещата да станат спокой, цивилизовано и постепенно, и детето да не бъде отделено от баща си, а той да присъства в живота му активно. Затова е нужно и майката да мисли как да изведе детето и как да устрои живот за нея и него на първо място, и чак тогава как да стигне до любовника. Ситуацията щеше да е по-проста, ако всички участници бяха в една държава, но не са.

# 223
Поред.
Първо, това, че се виждат, не значи, че правят секс, но ако правят, картинката се променя към **** кръшкачка, рогоносец и **** англичанин.
Второ, тази готовност да се отърве от детето, която се прокрадва в постовете, гарнирана с уверения, че ще е уж за негово добро, просто е супер очевадна и не звучи добре, независимо как се захаросва.
Трето, тез песни любовни какво му трябва на човек, мъничко любов и здраве, пък пари се изкарват - хора с такова мислене най-често имат някой да ги осигурява материално и рязко се спъват, когато се срещнат лично с реалността.

Като цяло, с тези възгледи, не виждам оптимална развръзка за всички. За детето пък най-малко.

# 224
  • SF
Винаги един развод си носи негативните последствия и отрицателните емоции, колкото и приятелски и интелигентно да подхождат и двамата съпрузи към развода си. По взаимно съгласие, споделено попечиелство, разделено имущество, поделени приятелства... Развод си е.
И двамата или само единият, се чувства изоставен, измамен, захвърлен, забравен, необичан, недооценен, разсипан, прецакан... Много гадно. За децата не винаги е по-лошият вариант, но и те са с усещането, че "нещо лошо става". После може и да се радват да ходят на море с единия, после с другия, два подаръка за рождения ден...

Общи условия

Активация на акаунт