СЕДМИ клас започна ударно

• 50 162
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Абсолютна мистерия е как една критична маса /класа/ при едни учители е меко желе, при други е клокочеща лава... По история дамата ги омайва и се надпреварват да се надскачат със знания и участие. По музика и рисуване - тотал щета, залюскаха ги с двойки на входните за респект и получиха обратния ефект и двете госпожи.
Поне новата преподавателка по БЕЛ е супер харесвана, че и ни е в махалата -  миналата зима им раздавала найлони да се пързалят по улицата ѝ - съвсем ги е спечелила предварително Heart Eyes
Чакаме неделята - напуках два изпита в Междучасие за тренинг в един ден, да свиква. Imp

# 376
Честит празник! Повече будни деца да има си пожелавам!

BoeL, за 4 дни 21 теста?!! Леле, това самоинициатива ли е, браво на него!

Съвсем не Simple Smile, домашно от учителката по Мат в училище за ваканцията. И на мен ми се видя множко, но той твърди, че е лесно и бързо се решавали задачите, виж ако трябваше по БЕЛ нещо да прави щеше да ореве света Simple Smile.

# 377
  • Sofia, Bulgaria
Дъщеря ми в момента е на първото си пробно НВО (в Междучасие на български). Учителят предишния път и е казал, че много добре се справяла с преразказите.
Доста ги товарят от училище, използва ваканцията за да пише домашни.

# 378
Здравейте,
Учителката ни (индивидуални уроци) не може да ни подготви за АК.
Девойката иска да се пробва и там. Simple Smile
Някой учител по писане на есе или школа да препоръчате?
Аз гледах Вярабел, но там курсовете вече са почнали и са групови?

# 379
Здравейте,
И аз съм в такава дилема - да търся ли учител за писане на есе или да я оставя да се пробва сама.  Като цяло бе виждам и как бих вмъкнала нови уроци в графика, след като и сега едва се справя с всичко. Мисля да в пусна на пробен изпит някъде за АК и след резултата ще преценя има ли нужда от уроци.

# 380
Здравейте,
И аз съм в такава дилема - да търся ли учител за писане на есе или да я оставя да се пробва сама.  Като цяло бе виждам и как бих вмъкнала нови уроци в графика, след като и сега едва се справя с всичко. Мисля да в пусна на пробен изпит някъде за АК и след резултата ще преценя има ли нужда от уроци.

Мисля, че сама няма да се справи.
Не и е силната част, тя самата се притеснява.
За пробни озпити гледах във Вярабел, но то за частта без есетата, да кажем, че може да се справи. Задачите по МАТ бинтрябвало да са и ОК, колко турнири и състезания, все логика ще извади Simple Smile.
Та на пробните, за есето няма да има голяма полза, по скоро на другите части, но то там има примерни тестове колкото искаме.
Есето като не е написано в стила на преподаване на школата, най-вероятно ще е цялото в червено Sad.
За това мисля за курс и индивидуални уроци, но при някой, който готви специално за АК, поне около нас ппвечето са се ориеентирали към школа и за това, а те не са кой знае колко, но нямам впечатления, а и като школиъе за НВО, всичко лично и индивидуално за всяко дете и изисквания на Родител, за съжаление!?!

# 381
  • Къде ли не
За АК мисля, че съветите за есето, които дава Айла са много ценни. Моят син мисля, че е имал същата стратегия и отчитайки умението му да пише без грешки, имаше много добър резултат на есето. А щом с математиката децата са на състезателно ниво, няма да ги затрудни.

# 382
За АК мисля, че съветите за есето, които дава Айла са много ценни. Моят син мисля, че е имал същата стратегия и отчитайки умението му да пише без грешки, имаше много добър резултат на есето. А щом с математиката децата са на състезателно ниво, няма да ги затрудни.

Аз май съм пропуснала, за кои съвети на Айла става на въпрос?

# 383
това има предвид вроятно: "Забелязах че в темата за АК се повтаря вече моят съвет, който си извадих от представянето на Николета, за писане на есе. А именно писане задължително по всички точки, ако ги има изредени. Споделям, защото нейна съученичка определено пише много по-добре и се изразява страхотно, но не беше писала по всяка една точка, а Ники беше писала "глупости" по нейни думи, но по всяка една от точките и имаше по-висок резултат на есето.
Вече от там нататък  е важно да е грамотно написано и обосновано от гледна точка на детето."

# 384
  • Къде ли не
Точно това е. До сега го търсих. Simple Smile

# 385
  • София
Да това е съвета ми общо взето за есето на АК. Без никаква подготовка за писане на есе специално за АК , Николета имаше едни от най-високите точки от явилите се деца там. Нейна съученичка имаше малко повече, като тя е и един от стипендиантите.
Отбелязвам обаче, че Ники има и на преразказите винаги почти пълен брой точки, както и на тезата, тоест умее да пише, но не е практикувала или упражнявала изобщо под някаква форма писането специално на есе за АК. Подготовката за НВО и беше реално достатъчна. Единствено на самият изпит беше чела задачата подробно и изпълнила всяка една от точките към нея. На съчинението, както се водеше есето в резултатите имаше 17,50 %, на теста почти 60% и общо 77,47 %, което водеше до второ място в класирането.
Добро есе би помогнало за деца, които нямат афинитет към математиката, но дори и само с математика, ако целта е влизане ще се получи. Мисля, че всички нейни съученици за които знам от СМГ и които кандидатстваха бяха приети, макар като момчета повечето да имаха доста по-малък брой точки на есето, но математиката компенсираше това.
За Вярабел ако не се лъжа има и интензивни курсове за подготовка за писане на есе, към края, може да погледнета за такава опция.
Ние вчера се прибрахме в полунощ, Елена дописва по немски на ферибота. Изобщо не остана време за учене, а имах такива надежди, че ще можем малко повече да отметнем по математика, а всъщност тя дори не успя и за училище да се подготви напълно. Въпреки това не съжалявам и с каките и сега с Елена смятам, че само заради НВО то, личният живот и почивките не трябва да отиват на заден план. С каките още от шести клас заради Ваня си бях блокирала съботата с курс по БЕЛ, затова сега с Ели прескочих шести клас и я записах само в седми и само на БЕЛ. Ако се налага нямам никакъв проблем да пропусне някой урок и да отидем семейно някъде.

# 386
Това е приложимо, само и единствено, ако темата е зададена като въпрос с няколко пояснения след нея. Но миналата година се върнаха към картинките. Или 2016 имат да разсъждават по стих.

2018 г е била тема, която допуска да се приложат съветите.

Принципно не е лошо да се научат какво трябва да съдържа есето.
Но винаги съм се питала защо АК искат нещо, което се изучава в гимназиален етап - 8 клас. Т.е. това твърдо стимулира паралелното образование, колкото и да твърдят, че подготвителни курсове за изпита не са нужни. За мен това е лицемерие. Харесвам училището, заради някои шансове, които дава на децата си. Но има правила и такива факти, като горния, които твърдо ме отблъскват. Не смятам да се намесвам в избора на моето дете, но съм силно раздвоена в мнението си за АК. Освен това напоследък имат същите проблеми при подбор на учителите, каквото има и в държавните гимназии.

# 387
Aila, обикновено на второто НВО човек стига до този извод 😄😂😂. Аз направо не мога да се позная сега със сина си колко философски приемам нещата

# 388
  • София
На третото сигурно само ще отметна резултатите като някакъв факт...

# 389
  • Пловдив
На третото сигурно само ще отметна резултатите като някакъв факт...
Joy
нямам шанс за бъдещо трето НВО, но сега съм с второто дете през НВО и наистина съм съгласна -
много по-спокойна съм този път със седми клас!
Все ще си намери нейното място за средно образование!
Animal Frog

Общи условия

Активация на акаунт