🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 4 (25.09 - 02.10) 🐄

• 38 600
  • 842
  •   1
Отговори
# 150
Лили няма как да се върне в Украйна при роднините си 🙄
Тя не е ли бесарабска българка? Те са в Молдова.

Който и да е, щом е погледнал жената/мъжът на приятел като жена/мъж за потенциален негов партньор, вече ми светва червената лампичка за такъв човек... От него не очаквай лоялност и да е точен.

# 151
Относно анкетата - тестът по история няма ли да е между двамата фермери - Веселка и Мажена, или съм изпуснала нещо Sweat Smile ?
Да, между Веселка и Мажена трябва да е.

# 152
Не бих си причинила Ивайло доброволно
Защо Гуспата да шепне на Альона за кого да гласува, след като тези разховори вече не са забранени?
Дали просто тя иска да направи интрига..
Според мен наистина е шепнал, защото е знаел, че не го снимат и чуват, но защо е искал да го скрие не знам.

Идеята е била да не се чуе от другите естествено. Още в началото каза, че ще подходи спорд нагласите. Защо на Альона? Нямам предства. Може би се е изпробвал да сондира, как текат нагласите при нея към момента.

# 153
  • София
Новата анкета най-накрая е пусната, точно и коректно. Извинявам се.
Така е като бързам, защото чак сега изгледах епизода и влизам изобщо в Бг мама от снощи.

Познах всичко във вчерашния епизод. Да бях пуснал тото, хаха. 🙂
https://bg-mam.ma/p/1483017/45341803
и
https://bg-mam.ma/p/1483017/45341935

Да продължа с прогнозите
За теста по история залагам на Мажена. Много по-начетена е.

За отборната битка си е тото и до късмет, но да кажем Старите, защото е техен ред просто. Елементарно ама няма какво друго да кажа.
Седмичните задачи виж е по-сложно. Тази седмица ще е малко ветровито при Старите и това може да им разбуни кошера и да се отрази на работата. И все пак --> старите. Може и равенство да има.

За избора на дуелист ще е най-интерсно.
Ако спечелят Новите, според мен ще изпратят Радо. Мажена вече се аргументира пред Иван. А и мъжете ще искат да се докажат, че не са страхливи. Удариха ги по чест и достойнство. А и те няма да са против, защото Радо не е толкова гъст с останалите мъже и даже и тях леко дразни. Той е класически единак. Ако спечели плюс за тях: 2-1 и мъж фермер. Ако пък загуби пак не е лошо. Един силен мъж като конкуренция по-малко.

При Старите е малко по-сложно. Но според мен ще е Нина, защото явно и там като в 90% от родните формати, винаги жените се гонят. Уж са над нещата, но се видя, че нито един мъж не гласува срещу друг мъж. А и ще се измъкнат с тезата, че Нина все още има богат избор. Според мен Нина има сериозни шансове срещу Мирела например.
Докато ако Радо бъде избран за 1-ви дуелист, рискуват Гечо или Чавдар, защото според мен натам ще се насочи Радо. Евентуано и Финци като трета опция.

# 154
Новата анкета най-накрая е пусната, точно и коректно. Извинявам се.
Първи въпрос все още е сбъркан

# 155
  • София
Дяволче, пий едно кафе, моля те! Grinning Тестът по история е между двамата фермери, т.е. между Веселка и Мажена.
Чакам да се оправи анкетата и ще гласувам, че Веселка ще вземе победа на теста, а който и отбор да спечели седмичните задачи, ще изпратят Радо първи дуелист. За старите не съм съвсем сигурна де, може и на Нина да се спрат, но засега ми се дава да е Радо. Той, макар и силен, е смотан и смятам, че и за по-възрастните няма да е проблем да го бият.

Последна редакция: вт, 27 сеп 2022, 15:10 от Reinа

# 156
  • Велико Търново
Забравила съм точно каква е историята й , обаче ако е толкова самотна и нещастна тук, защо не се върне при своите хора?
Лилия е бесарабска българка, дошла е от Украйна да учи тук и е останала. Сега, както вече е писала Tiffany А - няма как да се върне при близките си. А и не смятам, че би имала желание за това, даже и да нямаше война. Вероятно пък те нямат желание да напускат родното си място. Каквото и да е, далеч от роднини и близки, сам, наистина е много трудно.
Бесарабски българи има и в Молдова, и в Украйна.

Аз също смятам, че би трябвало да се отделя повече екранно време за отношенията помежду участниците. Аргументирането при избор на ратай определено спада към тях. Вярно че голяма част от работата по монтажа вече може и да е приключила, но все пак не е зле да се обърне внимание на зрителските желания.

Някак се съмнявам, че Радо ще избере Дидо или Гуспата. От самото начало той не се показва като нищо по-различно от мишок, та е много вероятно да се "подсигури" с някой от другите мъже от Старите герои. Не че и там не може да се провали.

# 157
Според мен бъга на форума  с невизуализирането на направена редакция има дял в това Simple Smile

# 158
  • при късмета
Дяволо, спиш сигурно още или си много уморен. Теста няма да е м/у Веселка и Радо, а м/у Веселка и Мажена. Те Радо в отбора не го искат, ти фермер го направи Joy
Шегичка, не се впрягай

Преди да започне сезона, гледах някакво интервю с Лили и стана ясно, че проблема ѝ още не е уреден. Тя още в нейния сезон, по някаква причина (забравила съм точно каква) години чакаше за гражданство и още не го е получила. Та сега какъв ѝ е статута не знам, но още тогава освен, че беше тук, искаше да остане за постоянно

# 159
  • У Диспансера ...♥♥♥
То реално не знам Радо от старите кой би избрал. Освен Чавдар да избере пак, с друг не го виждам да успее.
Видяхме, че и мъжете в старите гледат жени да пращат за ратаи все, та може решат да рискуват Нинчето и пак ще е женски двубой. Не им е много присърце Нина, та няма да се очудя. Дано вече спечелят новите, че едно и също ми писна да гледам.

# 160
  • София
Оф, всичко си е ток и жици вече, ужас направо с тази анкета. 4 пъти я пусках, хах.

За епизода снощи:

Не бях изненадан с Мажен/Нина/Радо. 3 от 3 за мен.
Прогнози как ще се развие тази седмица вече направих в предния си пост.

Към Иван
Моля ви, намалете тези набивания на канчетата, на хората не им е интересно и превъртат или превключват канала. Аз гледам всичко, но не всички са като мен. Този сезон имате цели три беседи: понеделник с Бети и Ники ; вторник между фермерите като се дискутират наболели социални въпроси за България ; четвъртък пък е историческата беседа с Иван и Марио (за нея съм твърдо 'ЗА').
Искаме повече да се набляга на взаимоотношенията между фермерите на 1-во място. Също така са малко битките този сезон. Само две. Отборната (статична игра обикновено) и класическия дуел. Нямаше да е лошо да имаме битки за имунитет от ратайство и дуел. Но аз не изключвам това да го видим във втората фаза на играта, когато остане само един отбор. Защото сега са два отбора и ще гледаме пък прекалено много битки.
Защо не давате всички гласувания за ратай или дуелист??? Че то, това е най-интересното. Вместо това заможни и презадоволени хора ни казват --> имайте деца. То ако така ставаше в живота...

Още за епизода

Много са глупави Иван, Евгени и Радо. И тримата едвам издържаха ратайството на Аксения, но въпреки това искат отново да си го причинят. Това е някакъв нов вид мазохизъм. Браво господа!
Влад отиде при жените, защото явно ги усеща по-близки до него като мироглед за живота. От мъжете вътре според мен той би имал нормална комуникация само с Калин. Калин между другото, засега много умело си играе картите. Имаше и той изцепки, но малко и не толкова фрапантни.

За Веселка ми е много интересно, дали е в съюз с Гуспата и Ваня или видя удобен момент да разкара още една жена, докато е фермер, което е плюс за нея. Няма как да знаем, но реално нейните 2 глса бяха решаващи. И можеше да избере за ратай няколко човека. Според мен е по-скоро индивидуална игра. Казах ви, че тя за мъж няма да гласува. Е, така и стана.

И за финал за Гуспата.
1) Ако наистина е шушукал в ухото на Альона и на място, където няма да бъде заснет, то е минус за мен, защото:
Винаги съм твърдял, че трябва да си честен със зрителя. Имай си тактика и стратегия, но не я крий от зрителя, защото после ако го покажат това, то ще се дискредиитраш пред самия зрител. А без зрителите на твоя страна Фермата трудно се печели...
2) По принцип не вярвам на Альона. Тя има зъб на Митко от техния сезон и може нарочно да си е измислила тази интрига. Т.е. ако от продукцията не са заснели този момент и ние не го видим, трябва да вярваме или на Альона или на Гуспата. Няма средно положение.
3) Нина от показаното дотук е логично да е ратай. Няколко човека изразиха недоволство от нея, че не се включвала адекватно в работата, страняла, мърморила. Аз за това и мислех, че ще е ратай. Но си мислех, че ще събере повече гласове, а няма да е толкова оспорвано. Срещу Нина говореха поне 5 човека: Альона, Лили, Ваня, Дидо и Чавдар. Може и още да има, но за тях се сещам на прима виста.

Пита се дали Гуспата и Ваня са близки. Ами сигурно са близки и не виждам нищо лошо в това. И да, тя участва в Максимал, който се излъчва в момента в Ютюб и който мисля най-накрая да гледам днес, че все не остава време. И нищо лошо няма да имат и стратегия. Въпросът е ако има такава да е споделят в синхрони със зрителя, както правеше Живка. Толкоз.

# 161
Ама защо  се обръщате към Иван.
Всичко вече отдавна е заснето и монтирано.
Арената без покрив ще я гледаме докрай, криза е.
И една шапка ще си премятат фермерите...
И к'во беше още.

Дяволче, благодаря за темата.

# 162
  • Вестерос
Ще ме изкефи Радо да се направи на големия мъж и да извика Гуспата или Дидо, и да го опукат като стой, та гледай.
Според мен Калин ще го навие да дръпне Яни, защото както отбелязах Калин все с Яни се закача, дразни и т.н.

Трябва да ми плащат да гледам Ивайлото.. Няма да си го причиня никога.

# 163
Ама защо  се обръщате към Иван.
Всичко вече отдавна е заснето и монтирано.
Надяваме се, че си води бележки за следващия сезон. Очевидно много силно ги вълнува какво мислят зрителите. Nerd

# 164
  • Вестерос
Лили няма как да се върне в Украйна при роднините си 🙄
Тя не е ли бесарабска българка? Те са в Молдова.

Който и да е, щом е погледнал жената/мъжът на приятел като жена/мъж за потенциален негов партньор, вече ми светва червената лампичка за такъв човек... От него не очаквай лоялност и да е точен.
Лилия Семкова е на 27 години, бесарабска българка от Украйна, това е от предното ѝ участие мисля.

А това от гугъл- Бесарабски българи са българите, живеещи в областта Бесарабия, намираща се между реките Днестър (Одеска област) и Прут, разделена между днешна Молдова, днешна Украйна и днешна Румъния.

Общи условия

Активация на акаунт