💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 5 (25.09 - 02.10)

• 107 421
  • 2 778
  •   1
Отговори
# 120
  • Другата България
Изпуснах ви в новата тема.
Писах вече, че предполагам някак, дори съвсем имагинерно Елина все пак да отстрани Алекса.
Но все още не мога да го допусна и да повярвам докрай в това, именно защото предаването е на Тупарев.
Всички са настроени за много ШООЛ, и той ще им го даде. Тъй че вероятно въпросният ще влезе при сините и драмата ще стане още по-сериозна. Само ми е интересно ако това стане, грошовете възлюбената му кога ще ги получи? И кога това ще стане известно на останалите. Дано е по-навреме, за да има ЗоритУ достатъчно време да го осмисли, асимилира, и естествено да реагира по някакъв начин. На останалите реакцията е ясна. Все още ми е непонятна тази на Мирослава и тези пред Елица. Защо, бе жЕно? Такова приятно впечатление остави до момента, аз все още го имам за нея, защо това преклонение пред жена, която по нищо не ти отстъпва що се отнася до представяне в ТВ формат, дори напротив?
Не мога да предвидя кой къде ще пребивава през следващата седмица, вече и не ми е толкова важно с оглед на окомплектоването /надявам се/ на племената най-сетне, падане на неизвестните кой къде и как, и започването на истинската игра с намален състав на това или онова племе и т.н. по регламент. Макар и променящ се в движение.

# 121
Благодаря за новата тема, момчета Simple Smile
И аз във фен-клуба на Гого. Ами приятен е много за гледане този фин акробат. Дано да не се замеси в някакви скандали и той.
Георги и Фейгин са Козирогчета и двамата. Нищо чудно, че си допадат.
Наистина ще стане интересно, ако Елица започне да ревнува Алекса от другите девойки. А то на нея малко й трябва.

Относно така заформилия се триъгълник: Лефтеров, Мариела, Валери - би трябвало да му е ясно на Лефтера, че като попадне с бивше гадже на такова място, особено пък красиво, вероятността за свалки с други момчета е голяма. Не мисля, че е длъжна да пази поведение заради него.

# 122
  • София
Неделчо сподели, че освен витамини често им се налагало да пият и хапчета. Той каза че е изпил супер много хапчета, накрая е минал на инжекции за болките. Имало доста контузии и изтощение. Може би това е една от причините каста тази години да е толкова млад.
Това звучи ужасно... Изглежда продукцията не се грижи достатъчно за безопасността на участниците. В темата на "Сървайвър" "Игри на волята" беше определено като "хамалско" предаване и ми се струва, че е точно такова.

# 123
  • Другата България
Неделчо сподели, че освен витамини често им се налагало да пият и хапчета. Той каза че е изпил супер много хапчета, накрая е минал на инжекции за болките. Имало доста контузии и изтощение. Може би това е една от причините каста тази години да е толкова млад.
Предполагаше се, че след сезон едно, когато и Георгиус, и Март се контузиха и единия дори сам напусна заради това, а за втория натамъняваха игрите, точно този въпрос с безопасността и осигуряването на игри и участници ще бъде решен. Два сезона не съм гледала, сега това, което виждам е по-зле дори от сезон едно. Всеизвестно стана след предаването тогава, че именно Веско Панчев е водил много спорове с продуцентите заради липсата на предпазни средства - ръкавици си беше искал дори, наколенки за всички, и това не са им раздавали, скандали е имало и дори това /вероятно, недоказано все пак/ му костваше предизвестената  и мааалко уговорена преди началото на сезона победа /предвид откъде е Панчев и близките му отношения с Домуса, а и преигравания многократно финал, финалната битка доста след края на официалните снимки и на предаването като цяло и онази математическа загадка-закачка/. Разбира се, няма отново да се връщам там, има/ше/ доста спекулации, всеки може да вярва на когото и каквото пожелае. Това за обезопасяването на игрите обаче /или по-скоро липсата на такова/ е факт, ето че го споделят участници от различни сезони. Да, има и неволни контузии, случайни, не всичко е по вина на продукцията. Но предвид тежките и брутални дори на моменти игри и това какво може да се случи - помним Ивайла Бакалова в “Къртицата“ и въпреки това, че тук все още няма катапулт, не само той е предпоставка за сериозен инцидент.

# 124
Истината е, че работят в тази посока, не може да се отрече това.
От цилиндрите вече падат във вода, водата се ползва и в много от другите игри като омекотител за едно евентуално падане. Не на последно място и самите игри доста са се променили като ниво на сложност и компоненти от първи сезон до момента. И прогресията е положителна при всички случаи. Разбира се, че има какво още да се желае, и на пръв поглед са напълно елементарни неща като заглаждането на ръбовете при някои от дървените конструкции, облицоване на някои от елементите с цел омекотяване при удар и т.н. Няма как да се постигне 100% сигурност, това е ясно, но като цяло посоката на развитие е положителна. От сезон на сезон виждаме все по-добре измислени игри и част от тях са и обезопасени на едно прилично ниво.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 13:45 от Bengun

# 125
  • Другата България
Може, аз досега каквото видях, особено с тези варели ....не съм очарована.
Пак казвам - не съм гледала два сезона, но вярвам на участниците в пъти повече, отколкото на видяно.

# 126
  • София
Кои ще станат новите капитани?

Непобедими:
да видим дали Зорница ще гласува за момчетата, нали заверата беше да гласува срещу тях на съвета (тя гласува срещу Георги) и за тях за капитанство. А това че самия Георги искаше да отиде на Арената и дойде дюшеш.
Според мен Генчо ще лансира идеята за Пух като капитан, въпросът е кои ще го подкрепят. Георги като капитан има два гласа. Мирослава пък може да предложи Елица, а Георги е хитрец и може да иска да играе с нея.
Като цяло в това е племе е доста сложно да се прогнозира. Има вариант да сложат за капитан и самата Зорница, с подкрепа от мъжете и Звезди.
Аз виждам следните коалиции:
Генчо и Пух (те са ясни) + Зорница и Звезделина. Тук трябва да е и Веселина. Ако не е, значи е глупава. Елица директно и каза да си избира противник.
Елица и Мирослава
-
Георги ми е малко мътна Индия, но до доказване на противното е по-скоро с Генчо.
Няма как да знам кого ще предложат, но все пак залагам на Аспарух.

Безсмъртни:
И тук ще е много сложно. Уж се редуват... Лефтеров беше, сега би трябвало пак да е жена. Две седмици подред бяха мъже, Валери и Лефтеров. Но Лефтеров има 2 гласа, а и мъжете може да не искат да изпускат кокала.
Според мен Лефтеров ще предложи за капитан, Фифо или Чакала. По-скоро Филип. Въпросът е дали жените ще го подкрепят, за да на няма скандали или Жени и компания ще се задействат? Как ще действа Валери?
Жени вече беше капитан. Време е другите жени да покажат малко характер и от шушу-мушу да поемат малко открита отговорност.
Има вероятност Михаела да бъде издигната за капитан от женската коалиция или пък Мирела. Мирела би имала по-голям успех, защото е харесвана от момчетата.
Фифо/Чакала срещу Михаела/Мирела.
Истинско тото е тук, прекалено много фактори. Нищо чудно да се се стигне до 4-4 и пак гласът на Валери да се окаже решаващ.
И все пак залагам за жена - хайде нека да е Михаела.

Супергерои
леле, а тук просто не знам, хаха.
Имахме две коалиции, които сега са уж заедно, а Касим е сам. Ама Касим се върна спасен и въпреки всичко си го харесват, а и Цецо се чувства виновен (чувство насадено му от самия Касим).
И тук е тото. Никаква идея нямам. Кои не са били капитани? Илиян, Мани и Касим. Касим няма как да е, хаха.
Хм, според мен ще изберат Мани. Всички я харесват я, а и Вики именно с нея говори, а не с Илиян.

# 127
  • София
Няма как да се постигне 100% сигурност, това е ясно, но като цяло посоката на развитие е положителна. От сезон на сезон виждаме все по-добре измислени игри и част от тях са и обезопасени на едно прилично ниво.
Това е така, аз просто се шокирах от факта, че голяма част от участниците са на хапчета, а някои дори и на инжекции, по време на престоя си в шоуто. Редица битки са ненужно "хамалски", не толкова, що се отнася до обезопасяване, колкото до използването на сила, която виждаме, че е довела до много наранявания - да, няма счупени крайници като в първи сезон и случаите на Атанас и Март, но например новата игра с дърпането на това модифицирано "дърво", не е стъпка в правилната посока. Не я намирам и за особено интересна за гледане, сравнена, например, с битката в четвъртък между "Безстрашни" и "Супергерои". Битката, в която един участник е прегърнал дървен кол, а двама от противниковия отбор го дърпат, също продължава да изглежда изключиелно болезнена. В първи сезон Добрин изглеждаше сякаш може да изкара там остатъка от месеца, но в трети сезон именно тази битка докара перманентни белези на Борис, просто защото от продукцията не са помислили какво да добавят, за да намалят триенето между въжето и кожата на участника.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 18:26 от La Vikinga

# 128
  • София
Diavolo, като спомена, че 2 седмици подред са мъже капитани при жълтите, те тогава нямаха загуби. Ако сложат сега жена и отидат на номинации, ще стане меле. Женската коалиция получава допълнителен глас от капитана Grinning

# 129
Неделчо има проблем с кръста си.
И проблема му е още от преди да влезе в игрите.
Сега защо Продукцията му даде игра, в която кръста му се натовари страшно много ( битката му със Симеон ) е въпрос към Продукцията. Още тогава каза, че след нея е бил на обезболяващи инжекции.

Кои ще станат новите капитани?
Преди избора на капитан очаквам скандал и драма при червените заради саботажа на снахата, който ще стане достояние на цялото племе.

Логично е капитан на червените да стане Пух и според мен.
При жълтите бих заложил на Михаела, ако тя се дръпне ще е Ралица според мен.
При сините - Мани е най-вероятния им избор, Гого е втория вариант, ако решат да запазят двата капитански гласа волейболистите.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 13:54 от Bengun

# 130
Как какво - критерий за мъжка привелкателност (един от трите универсални). Нали за това беше анкетата.

Явно не са чак толкова универсални;)

# 131
  • София
Определено има подобрение в мерките за сигурност, но още много работа се иска. Но вървят в правилната посока.

Коментират битките от петък

# 132
Мисля ,че при червените капитан ще е Пухчо Smile Гената ще се погрижи за това.
При жълтите аз пък залагам на Мирелка .Тя малко е безгласна буква  в момента ,и според мен е компромисен вариант и ще я изберат( отделно ако отидат и на съвет мисля, че точно тя ще изгори,но ще видим де има време )
При сините  мисля ,че ще е Мани или Гого.

# 133
Ако Алекса влезе при сините, ще са пет мъже там, при жълтите ще са четири, а при червените три и при всяка по-силова игра тази разлика много ще си проличи.

# 134
Ако Алекса влезе при сините, ще са пет мъже там, при жълтите ще са четири, а при червените три и при всяка по-силова игра тази разлика много ще си проличи.
Касим компенсира в голяма степен разликата в случая между сини и жълти.

Общи условия

Активация на акаунт