Вие може да не знаете от кога почват епизодите на ДП с Туба, но в групата ТБЕА Новости знаят - 10 октомври!

Здравейте,
Реших и аз да напиша няколко реда по тази тема, въпреки че Злати вече е внесла яснота по въпроса... Аз, по стечение на обстоятелствата, от 2 години и половина съм много въвлечена във всичко около излъчването на "Дъщерята на посланика" (ДП), въпреки че този сериал далеч, ама далеч не оценявам като едно от много силните турски дизита... Като изключа, разбира се, уникално добрата игра на Енгин, (на когото съм вярна почитателка и който като Санджар прави една от най-силните роли в актьорската си кариера), на изключителното дете Берен Генчалп, на прекрасната жена и актриса Туба и на много силната в драмите Неслихан Атагюл.
Та, като загледах този сериал в началото на 2020 година, попаднах в една Фейсбук група за ДП, която изглежда беше преименована от предишни сериали на Неслихан и съпруга й. Почти година стоически търпях всички обиди по адрес не само на героя Санджар, но и на Енгин, както и лични обиди. Пишех, спорех, защитавах мнението си. Когато обаче стана ясно, че ще участва Туба и някои от групата започнаха, още преди да са я видели в сериала, и по неин адрес да пишат цинизми, не издържах, избягах и с още 200 човека като мен направихме нова група за ДП, в която на спокойствие да си гледаме и коментираме с куптурен тон продължението на сериала - с Енгин и Туба.
Въпросната група съществува и в момента на ФБ и вече не е 200, а 7 хиляди и 200 човека. Като админка съм сложила въпрос при приема в групата "Защо се присъединявате?" и съм приятно изненадана да чета, че обикновените, средно-статистически български зрители, почитатели на турските сериали, кротко и възпитано изразяват предпочитанията си, пишат, че гледат, защото им е интересна историята, защото харесват играта на всички актьори, харесват поотделно или Неслихан, или Туба, или Енгин.
Това, което засяга вас като почитателки на Туба, е, че в групата отсега прииждат много почитателки на Туба, които чакат да я видят по-нататък в сериала. Докато най-отявлените поклоннички на Неслихан навремето предрекоха след оттеглянето ѝ "края на света" или най-малкото краха на сериала и даже спряха да го превеждат, то обикновените телевизионни зрители следят това, което им се предлага, а многобройните почитатели на Туба или на екранната двойка Енгин-Туба вече тръпнат в очакване....
По въпроса за графика:
В началото на другата седмица, т.е. около 10 октомври по Диема Фемили ще завърши излъчването на 17-та оригинална турска серия, която беше и краят на 1-ви сезон на сериала - през май 2020 година, след което екипът излезе в лятно и ковидно прекъсване до септември 2020.
Следват още 19 епизода от втория сезон на ДП, в които участва Наре (Неслихан).
Заради непредвиденото напускане на Неслихан, 16-те серии с участието на Туба (от 37-ма до 52-ра) нямаше как в крачка да бъдат официално наречени трети сезон, въпреки че де факто бяха точно това.... Оттук идва и объркването на рускините - те си мислят, че вторият сезон на ДП е този с Туба, но тя се появява далеч по-късно в него.
Ако вървят със същите темпове по Диема Фемили, можете да очаквате появата на Туба в ДП към края на януари 2023 година.