Дори на чудесата им отнема време. ~бебеправене 408~

• 40 335
  • 771
  •   1
Отговори
# 465
А, не давам гаранция, че ще стане Grinning Просто при мен така се получи. Не възлагах надежди, защото все пак не е кой знае колко скъп, дори е евтин в сравнение с останалите, но е факт, че в края на септември мерих и беше 105... Друг е въпросът, че следящият ме гинеколог го иска и по-висок в момента. Каза, че при бременност искат б12 и вит Д към горна граница. Но с тея полските факт, вдигнах го до тази стойност. А дори лятото не бях и кой знае колко навън. Направихме едно море от 6 нощувки в края на юни, не сме ходили никъде уикендите, а през деня съм била плътно в офиса. Дори диетата ми не беше богата на вит Д. Знам, че в телешкия дроб го има в изобилие (май), но карантии хич не ми се близваха.

# 466
За мен вит. Д е най-капризният от всичии витамини! Grinning
При мен без прием на добавки е 11-15, което е на границата на сериозен дефицит.
С 9000 единици на ден, орален спрей, успях с много зор и упоритост да го вдигна до 38-40 преди да зaпочнем опитите за дете.
Цяла бременност си изкарах с такива стойности и все му треперех конкретно на този витамин.
За справка Б12, Б6 и Б9 ми бяха на горна граница и тях супер добре ги подържах с индивидуални добаки.

# 467
Аз пръскам от спрея на Бетър по 6 пъти и съм вдигнала витамин Д с 30 единици за 6 месеца, преди това с Вигантол нищо не ставаше. Фолиевата ми киселина обаче не е мръднала при доза от 800, на дъното е и много ме притеснява. На някой случвало ли му се е да не успява да навакса?

# 468
  • София
За вит. Д майка ми все повтаря как едно време баба ми /била е акушерка/ все кзвала, че трябва да се приема целогодишно. При мен беше в средни стойности, ендрото каза да го пия всеки ден вече, че даже декември-март по две хапчета можело. Приемам 1000 единици отделно от комбинираните витамини.

# 469
О,ще взема и аз да пия.Всъщност направо ще си ги пусна,имам направление за пкк и урина и какво още е добре да се пусне вит.д,фолиева киселина и какво друго?Скъпи ли са без направление или да попитам гинеколога дали ще ми даде направление 🙄А мм ще си пусне другия месец пкк,вит.д и б12,феритинин и желязо.

# 470
Витамините не са по каса. Може да си вземете ваучер от OMed на по-изгодна цена!

# 471
  • София
При мен минават през фонда, ама мисля, че някъде има и пакети в лабораториите

# 472
Сега в лаборатории Лина са на промоция-вит.Б12,фолиева и вит.Д по 16 лв всяко.
Аз винаги ходя и си плащам.
Вчера им оставих 130 лв 😅

# 473
Аз също не съм доволна от спрея на бетер ю, пръсках 3 месеца и имаше спад с 3 единици. Сега пия капсули на naturals way и бавно се покачва.

# 474
Здравейте момичета,

Дали може съвет какво да очаквам като неприятни симптоми от Регулон? ( дамите при Калчев според мен ще имат наблюдения)

Не съм пила от 15 години такива хапове и ми е много притеснено😀

# 475
Аз съм пила регулон. Като неприятни странични симптоми, след минаване на цикъла имах още седмица  едно леко зацапване, което си го има в някои случаи като страничен ефект. Понякога чувствах, че ми е тежко на корема, избягва тежката храна. Но нищо по - сериозно

# 476
Момичета, след биопсията имам нов план за действие. Другата седмица ще ида да си пусна кръвни изследвания:пкк, витамини и щитовидна. Ще започна с лентичките за О, ще пробвам йога за забременяване и медитация. Междувременно се записах на народни танци малко да ми вдигне духа. Ще си купим и гелчето за зачеване и мисля да вкарам малко леки тренировки веднъж или два пъти седмично. Отделно ходя и на психолог веднъж месечно 😁.

Важно е да станат нещата с биопсията този месец. ✌️

# 477
Регулон ми бяха изписали след пункцията до цикъл. Тогава нямах проблеми, но след това ги пих един месец вече не помня защо, лекарката така прецени. Тогава имах зацапване, което премина в кървене. Седмица преди официалния цикъл спря и после си ми дойде нормално. Бях се притеснила тогава и писах на лекарката, тя ме увери, че всичко е наред. На прегледа ми обясни и защо е било наред, но това беше месеца след пункцията, така че "условията" не бяха нормални един вид.

# 478
  • София
Страхотен план, Минзухар! И аз обмислям йогата и психолога Grinning

# 479
Момичета, забравих какво ми каза док. За инфолика дали да го започна заедно с летразола на 3тия ден от МЦ или веднага след като спра ОК... Neutral Face
Вие как го приемахте?

Общи условия

Активация на акаунт