Дори на чудесата им отнема време. ~бебеправене 408~

• 39 879
  • 771
  •   1
Отговори
# 585
Фани, честито и до финал!
Шантал, успех с дебненето на овулацията ❤️
На чакащите след нея здрави нерви и +++
Бременните момичета , не ни забравяйте 🥰
Хайде още някой с +++

# 586
Даа Клоус сутринта го правих.То щеше да е голям филм, ако беше положителен 😁
За пръв път се молех да ми дойде днес 🙏😅
Днес пробвах някои "магии" за предизвикване на Ц 😂
Изпих ударна доза вит.Ц, половин ч.л канела (много е гадно, не го пробвайте, аз със сигурност няма повече 😵‍💫) и два часа по-късно дойде лелката 😂😂
Не знам съвпадение ли е-или не, важното е, че подейства 🤤

# 587
Фани, честито и лека и безпроблемна бременност.

Мери, витамин Цто не действа ли обратно 🤔?

MercelinessSquid, знам, че няма думи, които да те успокоят, но знай, че тук имаш подкрепа. Преживях го юни, като бях в началото на 6тия месец. Пожелавам ти при подновяването на опитите бързо да збременееш и този път да е до финал.

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 21:25 от m-angel

# 588
И аз така мислех, но явно при всеки действа различно.Например и друг път съм забелязвала, че от него кръвотечението ми става по-обилно.
Не знам от него ли е, или от канелата, важното е че ми дойде 😁

# 589
Фани честито.

Момичета, много благодаря за утешителните и окуражителните думи.

m - angel много съжалявам. Ти как си? Подновихте ли вече опитите?

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 12:23 от MercelinessSquid

# 590
Честито Фани😚

Момичета, дали тези,които са минали през оперативна хистероскопия и трансвагинална лапароскопия или само лапароскопия,могат да споделят какво да очаквам след операцията.

Колко е възстановяването? Колко ви държат в болницата?

Чакам още да ми звъннат от Малинов и ме обзема тихата лудост☺

# 591
Бананово листо, има теми специално за това във форума и всички мацки са сууупер отзивчиви. Аз минах с лапаро и хистеро на куп. Възстановяването на всеки е безумно индивидуално. Една мацка във форума скъса шев месец след операцията или там, каквото е имала за късане, аз след 3 седмици правех по 15км на ден на екскурзия в Барселона Simple Smile Можеш да ми пишеш на лично, ако не искаш да пишеш в темата, макар че има много полезни коментари и мнения и за подготовката, и за престоя, и за след това.
Пускам ти линк за мой коментар от ендометриозната група https://bg-mam.ma/p/1324544/44879748

# 592
  • София
Честито Фани😚

Момичета, дали тези,които са минали през оперативна хистероскопия и трансвагинална лапароскопия или само лапароскопия,могат да споделят какво да очаквам след операцията.

Колко е възстановяването? Колко ви държат в болницата?

Чакам още да ми звъннат от Малинов и ме обзема тихата лудост☺
В Малинов правих оперативна хистероскопия (махахме малък септум ) преди 6 години,тогава д-р Калчев работеше там и той ми я прави.
Мина всичко много леко и бързо,стоях няколко часа в една стаичка,и като се почувствах по-добре си тръгнах.Не съм имала никакви силни болки и неразположения.

# 593
Момичета в събота си сложих овитрелето, както каза док започнахме с опитите от вчера, даже не се сдържахме ами и от събота Grinning само че днес усещам една гадна болка ниско долу, точно яйчниците си ми болят. На какво може да се дължи? И дали е нормално да я има тази болка? Почвам да се панирам. Чувството е все едно постоянно ми се ходи по малка нужда.

# 594
Здравейте, прекрасни дами! Изчетох на един дъх цялата тема и се радвам, че има място с такава взаимопомощ и позитивизъм през всички трудности, които изминаваме. Включвам се и аз с моята история.

На 30г. съм, без придружаващи заболявания, с редовен цикъл и безпроблемна гинекологична история до момента. Преди година и половина с моя съпруг "заработихме" за бебе. Получи се буквално от първия опит, за съжаление приключи много бързо с кухо яйце и медикаментозен аборт, от който физически се възстанових бързо. Дадохме си почивка, изстрадахме го и продължихме напред.
В началото на тази година цикълът ми стана нередовен, започна да идва през месец. Гинеколожката ми го отдаде на стрес, изписа Дуфастон за регулиране в рамките на 3 месеца, хормоните ми бяха в абсолютна норма. Минах консултация и при ендокринолог, който ме следи от години (приемам л-тироксин, за да държим TSH под 2), отново беше потвърдено, че всичко е наред. Кой да предположи, че странните горещи вълни, за които споделих и на двете и на които не бе обърнато внимание, са предвестник на големите ни приключения след това.

След края на курса с Дуфастон и неуспешни опити бях решила, че наесен, година от началото на опитите ни, ще се обърнем към репродуктивен специалист. Така и направихме. Пуснахме началния набор от изследвания, микробиология, цитонамазка, хормони. Шокиращи резултати - LH 19, FSH 38, AMX <0,10. Диагноза - ИЯР, предменупауза. По 1-3 антрални фоликула общо. Спермограмата на моя съпруг ни досмачка - намалена мобилност, Крюгер 1-2 % (направихме две през месец).
След второ, крайно категорично мнение в друга репродуктивна клиника ми бе обяснено, че шансът за дете с наш биологичен материал е под 1%. Изписаха ми ХЗТ и ми казаха да се запиша в програма за донорски яйцеклетки. Отношението беше студено, усещането като поредния отчаян опит с номерче за деня. Затвърдих си мнението да продължим при първия специалист.
Решихме да не се бавим в излишни естествени опити и инсеминации и да действаме директно с ICSI на естествен цикъл (в моя случай не можем да си позволим стимулация), за да преодолеем поне мъжкия фактор и да не изпускаме месец с овулация (предния беше без). Фонд не чакаме, с моите резултати не се класираме.

И така - зад гърба ми вече имам един съвсем пресен неуспешен първи опит от миналата седмица - два фоликула общо, пункция с 1 извадена яйцеклетка, оплождане неуспешно.
Чакам с нетърпение следващия цикъл, приемам си добавките и ви чета всеки ден Heart

# 595
sunshine_child, от сърце ти пожелавам бърз успех! 🍀

no_name-.., според мен е от стимулиращите хапчета. Може да си образувала повече фоликули и затова да имаш такова неразположение, може да е задържан фоликул също.. Правите ли фоликулометрия заедно със стимулацията?

# 596
Добре дошла Съншайн , дълъг път сте минали, а и навреме сте се обърнали към репродуктивен специалист.Дано втория опит ви е успешен.Успех и стиснати палчета от мен! 🍀🤞

Аз съм невероятно спокойна днес (поне за сега 😅), въпреки че лапарото е утре.
Имам си план график със задачи за целия ден, и може би това ме разсейва 😀
Стискам палци на всички, и дано свърши бързо този месец Ноември, че е много странен, да не кажа гаден 😅 .Дано Декември е пълен само с хубави емоции, новини, преживявания покрай празниците и все такива хубави неща 🤤🍀🙏🥰

# 597
Merryhristowa, успех утре! 🍀

# 598
Мери успех утре, чакаме те да се включиш когато се почувстваш по - добре. 🍀💕

# 599
🍀  Merryhristowa, успех утре! 🍀

Съншайн чайлд , добре дошла и да не се задържаш много.

Общи условия

Активация на акаунт