Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 59 941
  • 779
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Бих искала да попитам за мнението ви за доц.Русев. Има ли негова пациентка, която е платила единствено за консултация в МЦ Сигридов и при всички ли са назначавани изследвания за колосални суми? Бременна съм в 13 гс , с мутации, касаещи тромбофилия. Представих му всички относими изследвания и единствено ме интересуваше има ли смисъл от терапия с хепарин.Той ми обясни, че ще ми назначи и допълнителни такива, за да се уточни терапията. Сега, когато са готови резултатите, установявам, че са ми повторени вече направените изследвания ( т лимфоцити, нк клетки антифосхолипидни антитела, вкл д димер и аппт, които бях изследвала преди седмица). Установена е завишена активност на НК клетки и има препоръка за вливки с интралипид незабавно. Чета коментари,  според които самият той е обяснил, че вливките са необходими до образуване на плацентата. Забременяването ми е спонтанно , минала съм и първата фм. Моля, споделете мнение, защото съм много объркана.

Това, което съм чувала за него е че терапиите са му едни и същи към всички както и назначаването на изследвания. Аз мога да ви похваля доктор Тончев, хематолог разбира от тромбофолии.

# 196
Здравейте! Бих искала да попитам за мнението ви за доц.Русев. Има ли негова пациентка, която е платила единствено за консултация в МЦ Сигридов и при всички ли са назначавани изследвания за колосални суми? Бременна съм в 13 гс , с мутации, касаещи тромбофилия. Представих му всички относими изследвания и единствено ме интересуваше има ли смисъл от терапия с хепарин.Той ми обясни, че ще ми назначи и допълнителни такива, за да се уточни терапията. Сега, когато са готови резултатите, установявам, че са ми повторени вече направените изследвания ( т лимфоцити, нк клетки антифосхолипидни антитела, вкл д димер и аппт, които бях изследвала преди седмица). Установена е завишена активност на НК клетки и има препоръка за вливки с интралипид незабавно. Чета коментари,  според които самият той е обяснил, че вливките са необходими до образуване на плацентата. Забременяването ми е спонтанно , минала съм и първата фм. Моля, споделете мнение, защото съм много объркана.

Това, което съм чувала за него е че терапиите са му едни и същи към всички както и назначаването на изследвания. Аз мога да ви похваля доктор Тончев, хематолог разбира от тромбофолии.
Благодаря! Само добри отзиви съм чувала да него. Случайно да знаете дали  прави онлайн консултации по документи?

# 197

Благодаря! Само добри отзиви съм чувала да него. Случайно да знаете дали  прави онлайн консултации по документи?

Да, прави в приложението Medrec. Свалете го и вижте. Онлайн консултация е. Разпитва всичко

# 198
Здравейте отново! Имам въпрос, свързан с NK клетките. При изследването, направено в МЦ Сигридов резултатът е NK клетки 7.4, при горна граница 13, CD3-CD16-56+ е 20.7 при горна граница 13.5 и NK клетъчна активност 11.9 при 10 %. Бихте ли ми дали разяснения относно тези резултати. Утре ще ги консултирам и с АГ.

# 199
  • София
Щом и под горна граница значи резултатът е в норма.

# 200
Щом и под горна граница значи резултатът е в норма.
Да, първият показател е в норма. Има отклонения в другите два показателя - над горната граница са. Намирам разни статии в Интернет и доколкото разбирам НК клетките са от значение в ранните седмици на бременността. В момента съм в 14 г.с. Основателни ли са в тези случаи препоръките за вливане на интралипид? Както казах в предния си пост съм скиптична към препоръките на  доц.Русев,  но тези отклонения ме притесняват.

# 201
  • София
Моето предписание за вливка от Русев беше до 8-9гс. В 14гс плацентата е почти изцяло завършена, така че не зная какъв смисъл би имало от интралипид. Нормално е при бременност НК клетките да са повишени.
Интересно ми е какво ще ти обясни Русев в случая..

# 202
Моето предписание за вливка от Русев беше до 8-9гс. В 14гс плацентата е почти изцяло завършена, така че не зная какъв смисъл би имало от интралипид. Нормално е при бременност НК клетките да са повишени.
Интересно ми е какво ще ти обясни Русев в случая..
Аз лично няма да търся обяснение от него и приключих с този тип консултации. Благодаря за отговора и аз споделям Вашето мнение.

# 203

Здравейте момичета! Преди трансфер на ембриони си пуснах имунологични изследвания, но не разбирам нищо от тези изследвания. Според вас дали всичко е в норма?

# 204
  • Пазарджик

Здравейте момичета! Преди трансфер на ембриони си пуснах имунологични изследвания, но не разбирам нищо от тези изследвания. Според вас дали всичко е в норма?
ндокринолог.
TSH е много високо. За забременяване трябва да е около 2Задължително се консултирайте с ендокритолог.

# 205
Здравете,  може ли мнение за тези резултати?

# 206
По принцип толкова малко изследвани мутации не дават представа за нищо . Аз имам изследвани в Лина ,разширен пакет от 10 броя и сега ще пускам в друга клиника още Tafi и Ace. Иначе зависи , за какво ги изследвате, нямате нищо притеснително от тези резултати

# 207
  • София
В допълнение - хетерозиготната мутация е свързана с неусвояване на синтетичните витамини от група Б. Пусни изследване на витамините Б9 и Б12 и при ниски стойности приемайте само метилирани форми. Двата витамина трябва да са в равновесие, за да работи правилно клетъчния метаболизъм.

# 208
По принцип толкова малко изследвани мутации не дават представа за нищо . Аз имам изследвани в Лина ,разширен пакет от 10 броя и сега ще пускам в друга клиника още Tafi и Ace. Иначе зависи , за какво ги изследвате, нямате нищо притеснително от тези резултати
Благодаря  ви. Подготвяме се за инвитро.  Предстои ми стимулация

# 209
  • София
Тромбофилията и нивата на витамините са важни без значение какъв е начина на забременяване. Успех с инвитрото, ако има дефицити при витамините, ги компенсирай още преди забременяване.

Общи условия

Активация на акаунт