Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 059
  • 779
  •   1
Отговори
# 675
Аз лично не бих рискувала с тези вливки. Всичко е наред 🤗❤️☀️

# 676
Към тези, които сте правили изследване на кариотип на мъжа и жената в болница "Надежда" - за колко време ви излязоха резултатите?

# 677
  • Ст Загора
Към тези, които сте правили изследване на кариотип на мъжа и жената в болница "Надежда" - за колко време ви излязоха резултатите?

# 678
Здравейте,  някой правил ли е изследване за DQ alpha/HLA, за откриване на алоимунни фактори и съвместимост с партньора?

Правила съм изследване за КИР лиганди и резултати са : Резултат: 2DL1; 2DL3; 2DL4; 2DL5A; 2DS1; 2DS3; 2DS4; 2DS5; 3DL1; 3DL2; 3DL3; 3DS1; 2DP1; 3DP1
Заключение: …… е носител на KIR хаплотип Вх с генотип ID28 .

Това различни изследвания ли са? Съвсем съм объркана и изплашена.. ако се окаже, че не сме съвместими с партньора…

# 679
anabelle-, мисля, че дори да се окаже така, може да се повлияе с имуносупресори. Доверете се на лекаря, който Ви е назначил изследванията и бъдете спокойна

# 680
Здравейте,  някой правил ли е изследване за DQ alpha/HLA, за откриване на алоимунни фактори и съвместимост с партньора?

Правила съм изследване за КИР лиганди и резултати са : Резултат: 2DL1; 2DL3; 2DL4; 2DL5A; 2DS1; 2DS3; 2DS4; 2DS5; 3DL1; 3DL2; 3DL3; 3DS1; 2DP1; 3DP1

Това различни изследвания ли са? Съвсем съм объркана и изплашена.. ако се окаже, че не сме съвместими с партньора…

Аз също съм KIR хаплотип Bx но с друго ID и при мен казаха, че няма проблем със съвместимостта по принцип и така и не изследваха партньора ми, защото нямаше смисъл. Другото изследване за HLA лиганди мисля, че е допълващо към КИР профила.

# 681
Вие сте правили Кир лиганди, вашия партньор трябва да направи ХЛА и имунолог да “преведе” резултатите.
Несъвместимостта е много рядка, понеже ние на Балканите сме с доста смесени гени.
Рядко има проблем с имплантация, но при несъвместимост маточните нк клетки атакуват нежелания обект, разпознават го като чужд. Проблема се заобикаля с имосупресори, а с образуването на плацентата риска намаля.

# 682
Здравейте,  някой правил ли е изследване за DQ alpha/HLA, за откриване на алоимунни фактори и съвместимост с партньора?

Аз също съм KIR хаплотип Bx но с друго ID и при мен казаха, че няма проблем със съвместимостта по принцип и така и не изследваха партньора ми, защото нямаше смисъл. Другото изследване за HLA лиганди мисля, че е допълващо към КИР профила.

Да, и на мен така ми казаха, че няма нужда партньора да се изследва, но писах на имуноложката вчера, тя каза че това другото което са ми го назначили е различно …

А вие имате ли успех?

Вие сте правили Кир лиганди, вашия партньор трябва да направи ХЛА и имунолог да “преведе” резултатите.
Несъвместимостта е много рядка, понеже ние на Балканите сме с доста смесени гени.
Рядко има проблем с имплантация, но при несъвместимост маточните нк клетки атакуват нежелания обект, разпознават го като чужд. Проблема се заобикаля с имосупресори, а с образуването на плацентата риска намаля.

Силно се надявам да не излезе, че сме насъвместими. Обясниха ни че има случаи в които този проблем не може да се заобиколи с имуносупресори, а направо се отива към донор. 

Ако има matching DQ alpha при двата партньора и завишени НК клетки, се отива към донорска сперма или сурогатство.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 09:30 от anabelle-

# 683
При кои случаи се назначава тест за съвместимост с партньора? Ако няма никакво зачеване, бременност до 5-6 г.с. или?

# 684
При кои случаи се назначава тест за съвместимост с партньора? Ако няма никакво зачеване, бременност до 5-6 г.с. или?

При нас има естествено забременяване, но спря да се развива в 6гс, после правихме инвитро, на тестван ембрион и пак в 7гс спря развитие. Затова се насочихме към имунологични тестове - обясниха ни че те са два вида - автоимунни ( нк клетки, цитокини) и алоимунни (dq alpha/hla, за съвместимост)

# 685
И аз съм с естествено забременяване и двата пъти спиране на сърдечна дейност в 7 гс.

Бях на консултация с имунолозите в „Надежда“, и ми назначиха следните изследвания. Скоро трябва отново да изследвам НК клетките. Трябва ли да настоявам да ми направят и алоимунните изследвания, защото забелязвам, че такива не са ми били назначени?

# 686
И аз съм с естествено забременяване и двата пъти спиране на сърдечна дейност в 7 гс.

Бях на консултация с имунолозите в „Надежда“, и ми назначиха следните изследвания. Скоро трябва отново да изследвам НК клетките. Трябва ли да настоявам да ми направят и алоимунните изследвания, защото забелязвам, че такива не са ми били назначени?

Аз лично сега като знам за тях, ще ги изследвам, макар и да ме е страх от резултата, но по-добре да знам, а не да правя трансфери на сляпо.

# 687
Здравейте. Преди време в бт мама попаднах на информация че има определен ген, който при малформация причинява проблеми с общуването. Името на гена беше нещо подобно на M5, MH5 или MF5, но не си спомням точно. Някой да се сеща за името на този ген?

# 688
  • София
Няма как само един единствен ген да е отговорен за толкова сложен процес като общуването.

# 689
Здравейте, изчетох много по темата, но се обърках много заради различните мнения на лекарите. Репродуктивният казва, че няма да ги мислим ( все пак ми даде Медрол на предния трансфер), а имунолога предлага вливки.
Поради техните различни мнения аз не мога да разбера колко е зле ситуацията, или пък обратното - не чак толкова.
Мога ли да ви помоля за мнение за резултатите и всичко, което бихте споделили.
Благодаря!
Наясно съм, че има много лекари неодобряващи мнението на Русев ( разбрах го от тук).

Общи условия

Активация на акаунт