Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Какъв пълен кошмар да живееш в такъв свят. Всъщност на Ренира наистина й е дълг, но не разбирам желанието примерно на Ото да причини това на дъщеря си, така или иначе дори негов внук да бъде крал няма да се води от неговия дом. Отделно той беше Ръката и имаше много власт, кралят го слушаше за всичко, а Ото няма да е жив вечно, че да иска да бъде ръка на следващ и по-следващ крал. Можеше да омъжи дъщеря си за знатен човек по-встрани от Чертога.
Старките си живееха толкова добре, въпреки ужасните природни условия, техните проблеми дойдоха именно от чертога, макар и да не искаха да се намесват, дори войните, в които Нед е участвал са били заради тях. Страшна напаст.
Не става дума за добър живот а за амбиции.
Веднъж сроден с Таргите, родът Хайтауър винаги може да има претенции към трона, дори след 100 години.
Робърт Баратеон е станал крал, благодарение на баба си Таргариен. Е, не само заради това, но е имал най-силната претенция.

П.П. А бащата на Нед Старк също е имал планове и амбиции, не им се е седяло все в ЗХ.
Нед е просто най-задръстения Старк и всички съдят по него.

# 121
Оставяме тази линия(с евентуалното бащинство на Коул Stuck Out Tongue Winking Eye) тя си беше съчинение по картинка, предполагаемо, но едва ли реално. В сериала няма намек за такъв развой, така, че просто беше интересно като предположение. Не се впрягайте, тук просто си говорим за сериала и да се пошегуваш или погледнеш от друг ъгъл не е грях, нали?!

# 122
но не разбирам желанието примерно на Ото да причини това на дъщеря си, така или иначе дори негов внук да бъде крал няма да се води от неговия дом.
И Джофри и Томен се водеха Баратеон, но Ланистърите командваха. И да не бяха от Джайм, пак щеше да е така. С Егон сега положението е същото.

# 123
  • София
Еее, Нед задръстеняк, айде сега... тц тц
Нед беше толкова добър, честен и благороден. Мъж за пример. Де да бяха всички като него.
Любим мой герой, много бях разстроен когато го убиха в края на книгата. Не вярвах до последно, че това е възможно и мислех, че ме лъжат (за съжаление бях разбрал за финала на 1-та книга). А и не бях свикнал да убият главния герой още в първата книга и то толкова обичан герой. Така написан, че да ти стане любимец.
Е, аз разбрах веднага, че това е по-скоро поредица за децата на Нед и Кат и все пак, бях шокиран.

# 124
  • Варна
Да, както се казва - бил е твърде добър за този свят..Joy

Праволинейните не оцеляват дълго.

# 125
Според мен Нед беше прав като каза на Церсей, че да не седне на железния трон, когато е имал възможност, е най-правилното решение, което е взимал. Той просто не е човек за такива интриги, както и се видя и се опита да спести на децата си такъв живот. А че беше честен до явна глупост да иде да каже на Церсей, че ще и съсипе живота, е друг въпрос.

# 126
Естествено, че е бил прав. Все едно това е най-великото да седиш на този трон. Пълна скръб за повечето! И не особена полза за самите хора, които управляват, разбирам да правят големи реформи, да изграждат държавната структура, да пазят народа си от набези, да се стремят той да живее добре... нищо подобно не видях до тук, освен ужасни интриги, между които дори само да присъстваш можеш да изгубиш ума и щастието си. Не е ли 100 пъти по-добре да живееш в богатство и спокойствие някъде надалеч от тези луди?  Грешката на Нед беше, че каза на Церсей за намеренията си... тук наистина беше абсурдно да си помисли, че тя няма да защити децата си, какво е очаквал!?  Що за живот би бил постоянно да живееш в страх за живота на децата си, за своя собствен и постоянно някой да изскача от стената, за да те подслушва. Това звучи като адът на земята. Ако си роден наследник... тогава нещата се променят драстично, разбира се.
На Север хората имаха някакво задружие и истински отношения, всичките злини им дойдоха от тези царе... дойдоха и осакатиха детето им, после ги избиха един по един...

# 127
  • Варна
Грешката на Нед беше, че изобщо се нави да стане Ръка. Много добре е знаел, че дворцовия живот и интриги не са му присъщи, но се набута сам.

# 128
  • Варна
Грешката на Нед беше, че изобщо се нави да стане Ръка. Много добре е знаел, че дворцовия живот и интриги не са му присъщи, но се набута сам.
Kak така "се е навил"?
Кралят заповяда и въпреки уж приятелският им разговор, въобще е нямало да се толерира отказ. Нед не е имал избор в случая.
На Север хората имаха някакво задружие и истински отношения, всичките злини им дойдоха от тези царе... дойдоха и осакатиха детето им, после ги избиха един по един...
Нека да не идеализираме Севера. Все пак и Болтън са оттам.

# 129
  • Русе
И още повече, че благородната добронамереност на сегашните Старки далеч не означава, че родът винаги е бил такъв.

Едард предупреждава Церсей именно защото съвестта му го подтиква, тъй като в противен случай косвено ще убие нея и децата й, а той не иска да започва война и да живее като детеубиец. После честта му го накара да откаже, когато Церсей му върна жеста, и това му струва собственото семейство.

# 130
  • Варна
Не съм съгласен за Нед Старк. Той умря, но идеологията му победи! Чрез Джон, чрез Аря и чрез Санса.

# 131
Добре де Нед щеше ли да ''умре'', ако беше малко по... няма да казвам умен, а човек, който мисли първо за семейството си пред честта си? Толкова ли не можеше да си затваря устата и да се прибере в Зимен хребет. Макар че аз охладнях към него в момента, в който уби кучето, а не го спаси по някакъв начин.

# 132
Съдбата на Нед е показателна - никога не оцелява чесността - в минал, в сегашен и в измислен свят. Интрига подмолност и с цената на човешки животи се стига до целта/ властта.

# 133
  • Русе
Веско, от посочените трима единствено Джон съответства на идеологията и разбиранията на Нед Wink

Санса възприе дворцовите похвати и интриги и дори само с това е коренно различна от баща си. Иначе нямаше да оцелее. Аря пък е с "вълчата кръв", както я нарича Едард, избухливите и импулсивни Старки, същата като на брат му и сестра му, която той категорично не споделя. Там са такива като Брандън, Лиана, Аря, Рикон, буйни, енергични, дейни и ожесточени. Нед е от котилото с другите разбирания, честни, стабилни, достойни и умерени, наред с Бенджен, Роб и Джон.

# 134
Много е странно...... значи няма по-добри от тези качества честни, стабилни, достойни и умерени..... обаче Джон погуби и двете си любими, Нед е лъгал цял живот жена си и това й разбиваше сърцето, а накрая умря по абсурден начин и остави семейсвото си да бъде разпиляно.
А мъже като Джейми - безчестни и кралеубийци .... бяха способни да се борят срещу целия свят за любовта.
Това ме обърква!

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 22:22 от T.Valcheva

Общи условия

Активация на акаунт