Домът на Дракона (House of the Dragon), част от филмовата вселена на GoT - 43

• 25 265
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Това когато ще я женят за Рамзи ли? Не съм изненадан той Рамзи нямаше нормални отношения с жените - да оставим филмовия обрац
Белезите са стари, не са от Рамзи, а от Кутрето /с негово съгласие, не лично от него/

Не мисля, че който и да е учител би се изправил срещу Джофри в отсъствието на Робърт. Това значи да се изправи срещу Церсей. Тивин със сигурност е разчитал на това.
Хрътката успешно  манипулираше Джофри, а му беше само охрана.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 15:18 от Хексе

# 151
Може да се спори какво значи"успешно".Не  предотврати обезглавяването на Нед Старк,въпреки че на него му бе обещано да иде на Вала.* Не успя да предодврати и събличането на Санса пред други хора. Да, намеси се в няколко ситуации, но те бяха малко и крайно недостатъчни.

Впрочем да се изправиш срещу престолонаследника си си аз разбирам нещо друго, а не да го манипулираш. Говоря за явно противопоставяне. Никой  не би се навил, при положение че Робърт все отсъства, а Джофри се ползва с подкрепата на Церсей. На практика мисля че  Ото Хайтаъуър е разчитал на същото нещо - Визерис бавно ще става все по-апатичен и болен и реално истинското възпитание ще премине в ръцете на Алисънт.
*на практика това обезглавяване бе много неразумно, защото доведе до бунта на Младия вълк и отделянето на Севера и размириците в Речните земи.

Едит - темата е основно за дома на дракона, пък ние не само че не го коментираме ами коментираме неща от книжната тема  за ИГра на тронове. Игра на тронове и  Събитията от Дома на Дракона може да се развиват във  Вселената на Вестерос, но имат разлика от столетия помежду си.

Последна редакция: сб, 01 окт 2022, 15:34 от Лорд Сняг

# 152
  • Варна
Може да се спори какво значи"успешно".Не  предотврати обезглавяването на Нед Старк,въпреки че на него му бе обещано да иде на Вала.* Не успя да предодврати и събличането на Санса пред други хора. Да, намеси се в няколко ситуации, но те бяха малко и крайно недостатъчни.

Скрит текст:
Впрочем да се изправиш срещу престолонаследника си си аз разбирам нещо друго, а не да го манипулираш. Говоря за явно противопоставяне. Никой  не би се навил, при положение че Робърт все отсъства, а Джофри се ползва с подкрепата на Церсей. На практика мисля че  Ото Хайтаъуър е разчитал на същото нещо - Визерис бавно ще става все по-апатичен и болен и реално истинското възпитание ще премине в ръцете на Алисънт.
*на практика това обезглавяване бе много неразумно, защото доведе до бунта на Младия вълк и отделянето на Севера и размириците в Речните земи.

Едит - темата е основно за дома на дракона, пък ние не само че не го коментираме ами коментираме неща от книжната тема  за ИГра на тронове. Игра на тронове и  Събитията от Дома на Дракона може да се развиват във  Вселената на Вестерос, но имат разлика от столетия помежду си.
Ъъъъъъъ... за какво му е да прави всички тези неща?

Говорим за авторитети, гъвкавост и възпитание, не за противопоставяне

# 153
  • София
Най-после изгледах последната серия.
На ГОТ нямах търпение за всеки следващ епизод, тук имам все по-малко желание и отлагам.
Това превъртане напред ми идва в повече.
Не съм чела книгите, по които е сериала и с това прескачане докато разбера кой кой е и какво става...
Мъжът ми тотално се отказа да гледа, като видя, че са сменили актрисите.
Май повече ще ви чета, пък ще го догледам някой хубав ден.

# 154
Интересна тема сте подхванали,Егон не мисля че ще настигне Джофри по мразеност,лекенцето играеше страхотно,аз също няма да простя на Мартин че уби така подло Нед.
На мен ми харесва като цяло сериала,със сигурност троновете първите пет сезона повече,но са се постарали не ме дразнят отклоненията и разликите с книгата,приемам го като нов сериал за таргите.Старките и вълчищата винаги ще ми липсват.

# 155
Толкова богат и интересен е новия сериал, че вместо за него си говорим за стария Satisfied С нетърпение чакам да му се види края, че да не трябва да го бутаме като Сизиф.

# 156
Много голям спойлер .
Свързано е с това кой сяда на трона през годините и колко години продължава управлението му.

Скрит текст:
[\spoiler]

# 157
  • The point of no return
Снимките по сезон 2 щяли да започнат през Март 2023. Явно няма да го видим преди 2024-25.

Потвърдено е също, че вълчището на Джон, Дух, ще участва в неговия сериал Snow.

И нещо доста забавно.Satisfied

# 158
Аз все си мислех, че Сноу ще си остане само като идея, а пък то май ще се осъществи.😀 Със сигурност ще го гледам, но някак не ми се иска продължение. Едва ли Мартин го е замислял така, съответно съвсем ще го ударят през просото сценаристите. И най-важното нещо, което ме притеснява: каква ще е интригата? Белите бродници и двете луди кралици са мъртви и има мир във Вестерос при крал Бран. Тогава срещу какво ли ще се бори Джон? Хем ми се гледа, хем ме е страх, че ще е някаква сапунка.😂
Предпочитам екранизация на Завоеванието от Егон и сестрите му или Бунта на Робърт.

# 159
  • Варна
Ako ще е за Таргите, нека да е за Егон недостойния, копелетата му и бунта на Блекфирите.
Могат да направят 15 сезона и пак има материал, да не е скучно. Накрая могат да включат и историите за Дънк и Ег.

# 160
И на мен ми звучи много скучно това с Джон. Най-скучните сцени бяха на Вала, а това ще е по-зле.

# 161
О, да пропуснах бунта на Блекфир. И това ще ми е интересно, т.к. и почти нищо не знам за тези събития. 😀

# 162
Кой е последния качен епизод? Аз последно гледах №6 Кралицата и принцесата. И като че ли тази седмица не са качвали друг?

# 163
  • Варна
Кой е последния качен епизод? Аз последно гледах №6 Кралицата и принцесата. И като че ли тази седмица не са качвали друг?

Тази нощ излиза епизод 7, май към 4 сутринта. Утре сутрин ще го има по трекерите.

# 164

Тази нощ излиза епизод 7, май към 4 сутринта. Утре сутрин ще го има по трекерите.

Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт