За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 372
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Тони, снощи правих щрудел. Правя го по следния начин - две кори, между тях олио. Върху втората слагам в единия край (дългата страна) настъргани ябълки и канела. Ръся захар на око. Там, където няма ябълки, слагам орехи. Отгоре пак две кори и процедирам по същия начин, но на втория "етаж" разменям мястото на ябълките, да са в другия край. Завивам на руло и слагам в тавата от фурната. Пет дълги парчета ми събра. Намазах с чаша газирана вода отгоре, но става и с обикновена. И слагам да пека на 200 гр. После покривам с кърпа да се задуши, че не обичам да е хрупкаво и да ми се рони горната кора.

# 481
  • In transit
Издирвам една рецепта за ябълков сладкиш.
Основата беше от бисквити и масло,отгоре се слагаха настъргани ябълки и някаква заливка имаше ,но не помня как се правеше 🤔
https://www.mycookingcreations.com/2009/04/blog-post_25.html

# 482
  • софия
Доли, правя подобен сладкиш, но ябълките не са настъргани, а нарязани на полумесеци или кръгове и се залива с кексово тесто.
Ако е това, довечера мога да погледна рецептата.

# 483
Основата беше от бисквити и масло,отгоре се слагаха настъргани ябълки и някаква заливка имаше ,но не помня как се правеше 🤔

Рецептата е от "Домашни вкусотии "

# 484
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Doli, виж тази ще ти свърши ли работа, пущам ти я както съм  я копирала, но не съм записала от къде

сладкиш с бисквити и ябълки   4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. брашно  с 1 бакпулвер, 4 с.л.олио,  4 с.л.вода.
бисквити „Роден край“  1 пакет, 1 пак. масло / 125 гр./ , 2 средно големи  ябълки, орехи.
В тава във фурната разтопявам маслото, отгоре изсипвам ½ от сместа, нареждам бисквитите и резенчетата
 ябълки, орехи и върху тях другата ½ от пандишпановата смес. В загрята  фурна пекох на средна решетка
 25 мин.на 180*С до суха клечка.
Правила съм  като върху разтопеното масло нареждам бисквитите, орехи, ябълките на тънки резени и тогава изсипвам сместа, но първия вариант е по-добър.

# 485
Здравейте. Моля за бърза помощ. Трябва да пека във фурната картофи и месо но по отделно. Кое да сложа първо. Моля помагайте че нямам време.

# 486
  • In transit
Ако месото е свинско, първо него...на картофите са им нужни до около час...зависи как да нарязани, цели, със сос, без сос.

# 487
Ако месото е свинско, първо него...на картофите са им нужни до около час...зависи как да нарязани, цели, със сос, без сос.
  Месото е пиле и ще стане много бързо. Не мога да сложа на два реда затова питам. Благодаря все пак.

# 488
  • In transit
Една до друга две тавички няма ли да се съберат? На един ред.

# 489
Една до друга две тавички няма ли да се съберат? На един ред.
  Не става. Нямам решение. Дали ще стане да опека пилетата и като ги извадя да ги покрия с фолио а след като са готови картофите да върна обратно.

# 490
  • Sofia
Благодаря за рецептите за ябълковият сладкиш 👍
Тъй като ми трябва за утре по обяд...кога да го правя и как е по-вкусен,прясно изпечен или охладен и отлежал?

# 491
  • софия
Първо бих изпекла картофите и след това пилето. Картофите се подгряват по-лесно от месото (докато пилето отпочива, картофите ще се претоплят).

# 492
  • София
Аз така готвя - по отделно пилешкото месо и картофите. След като стане готово пилешкото месо го изваждам в тенджера и захлупвам с капака. Слагам картофите да се пекат в същата тава, в която е изпечено месото. След като станат почти готови картофите, връщам пилешкото месо обратно в тавата и оставям включена за още 5 мин.

# 493
Аз така готвя - по отделно пилешкото месо и картофите. След като стане готово пилешкото месо го изваждам в тенджера и захлупвам с капака. Слагам картофите да се пекат в същата тава, в която е изпечено месото. След като станат почти готови картофите, връщам пилешкото месо обратно в тавата и оставям включена за още 5 мин.
Благодаря ти. И при мен ще стане така. Много голямо е семейството ми. Когато не идват всички слагам на две нива и няма проблем. Сега тавите са големи и не става така. Хубава вечер.

# 494
Разгледай рецептите за ябълков сладкиш с маслено тесто. Аз правя подобен, но е собствена рецепта, от приятелка. Най-отгоре се настъргва част от тестото. И да, като престои става мек и е по-вкусен.

Общи условия

Активация на акаунт