За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • In transit
Моренка, имах предвид, че повечето ястия започвам с тази основа от моркови, лук и селъри. А магданоза го добавям накрая, ако слагам.

# 61
  • Sofia
Моренка, имах предвид, че повечето ястия започвам с тази основа от моркови, лук и селъри. А магданоза го добавям накрая, ако слагам.
Разбрах те Мики,  тъкмо затова писах, че това е универсално. После вече свободни съчинения. Simple Smile  Пък магданоза накрая си е отделно, а в  универсалния микс е добре да е корен или стъбла.

# 62
  • София
Здравейте,
ще ви правя домашна подправка, от тази с лук, морков, чушка и осолена. Въпросът ми е има ли значение дали ще я нарежа или ще използвам чопър, накълцана в чопъра дали ще се развали по-лесно?
Само тези три зеленчука ли слагате?
И аз правя през 2-3год.,последното ми бурканче свърши скоро ,но не си намирам рецептата...помня,че слагах червени и зелени чушки, моркови,праз,магданоз  и целина...,нямам спомен дали и домати се слагаха 🤔
Може ли да споделите вашата рецепта?
Доли, аз я направих доста постно - лук, морков, червена и зелена чушка, това стандартно ползвам, а другите кореноплодни, като пащърнак и целина не ми допадат и ги пропуснах. Отделно съм си замразила магданоз и копър за накрая.

# 63
Здравейте имам въпрос за ползването на сач. Ползвала съм го само веднъж преди 6-7 години тогава направих всичко което трябваше да се направи за първоначалното ползване . Сега ми се иска да го ползвам пак, но след като са минали толкова години като за първи път ли трябва да процедирам.
Ако може и някое рецепта за сач. Доколкото си спомням първия път всичко приготвих в тигана и после в сача и метнах във фурната.

# 64
  • München, Deutschland
Здравейте имам въпрос за ползването на сач. Ползвала съм го само веднъж преди 6-7 години тогава направих всичко което трябваше да се направи за първоначалното ползване . Сега ми се иска да го ползвам пак, но след като са минали толкова години като за първи път ли трябва да процедирам.
Ако може и някое рецепта за сач. Доколкото си спомням първия път всичко приготвих в тигана и после в сача и метнах във фурната.
Аз нищо не му правя, освен да забърша с нещо, че стои отгоре на кухнята и се събира все пак прах. За рецептата, процедирам по същия начин, месото да е почти сготвено, зеленчуците - както предпочетете, след което пека 30-40-60 минути (започвайки от студена фурна), за да успее да загрее съдът.

# 65
Купих около 1 кг. свинска плешка. Как става най-добре? Не искам само да е с кисело зеле.

# 66
Плешката я меля за кайма, стават чудесни кюфтета за нашия вкус. Иначе я готвя на гювеч със зеленчуци (лук, морков, зелен боб, тиквички (или картофи), бамя, домат, магданоз).

За подправка на картофена яхния/каша слагам сух гюзум.

# 67
  • софия
Шпикована. Правиш разрези в месото, в които слагаш морков/целина/черен пипер на зърна, намазваш месото (може с горчица, може с адската смес на пепчо или с друго, което правиш), слагаш в тава, добавяш малко бира/вода/прясно мляко, завиваш с фолио и печеш на около 160-170 градуса. Месото става мозък, а сосчето е мммм.
За гарнитура може пюре, френски фасул, глазирани моркови, каквото обичате.

# 68
  • Sofia
Купих около 1 кг. свинска плешка. Как става най-добре? Не искам само да е с кисело зеле.
Цяла - печена на бавен огън, както пише звънче.
За готвене на парчета или късчета хапки у нас (макар при мен да е св. врат или джолан):
- с прясно зеле
- с праз
- гювеч - картофи, моркови, патладжан, чушки, грах, бамя, зелен боб.
- славянски гювеч
- кавърма
- картофена яхния...

# 69
А шпиковано парче бон филе, около 400грама, дали ще е удачно? Че точно го гледам и му се чудя?

# 70
А шпиковано парче бон филе, около 400грама, дали ще е удачно? Че точно го гледам и му се чудя?

на мен лично не  ми допада, но вкусове всяакви.

# 71
  • в сърцата на децата <3
Е то бонфилето е нежно и малко, какво ще му шпиковаш... Пак може да се изпече цяло, но няма нужда от шпиковане (поне според мен).

# 72
  • Sofia
Е то бонфилето е нежно и малко, какво ще му шпиковаш... Пак може да се изпече цяло, но няма нужда от шпиковане (поне според мен).
+1
Не може всички парчета месо/от разните части еднакво да се готвят.
Филето със сол и п-р и запечатано на тиган и след това в умерена  фурна за 20ина мин. и това е. А може преди фурната да го увиеш в прошуто/бекон... с малко салвия...

# 73
бонфилето го ям само на тънки парчета за няколко минути на риган и след това евентуално с някакъв сос. така е крехко и не е сухо. но аз съм фен на вратлето, де, така че не съм критерий.

# 74
  • Sofia
Е да и на пържолки (панирани също) става филето, ама нали за цяло парче ставаше дума...

Общи условия

Активация на акаунт