За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 750
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи
Понеже казваш, че е мазничко, става идеално за яхния, ако имаш бавноготвеща тенджера някаква най-добре, иначе слагаш в нещо за фурна по възможност с капак заедно с картофи, голямо количество лук и моркови, дафинов лист, черен пипер, бахар ако имаш, може малко мащерка или чубричка, вода или вино, сол естествено, доматки, малко брашно за сгъстяване на соса, и го забравяш за два часа на среден огън или докато се сготви месото, ../
Само бих оваляла в брашното и запържила/запечатала месото и така ще сгъсти и соса.
Бих предложила арабска яхния, но знам, че не е по масовия бг вкус.

# 661
  • Русе
Скрит текст:
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_15.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_21.html

Тази е сложна, но става много вкусно. Пръстите да си оближеш.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_26.html

# 662
30 кг домашни райски ябълки набрахме. Давайте идеи.
Днес се захващам да направя малко сладко.
Мисля си за щрудел/тиквеник - само че с ябълките.
Други десерти, които да включват повечко плод?

Твърдите плодове издържат доста време на хладно място. Меките се хапват. Аз преди доста години имах повечко райски ябълки и бях правила мъфини по рецепта от Интернет, но не помня по коя.

# 663
  • Sofia
Ми то която и да е рецепта за мъфини с друг плод, е удачна и за райската ябълка, както и за други плодове. Само бих коригирала захарта спрямо сладостта на плода.
Ето една от мен, снимката е линк към рецептата.

# 664
  • Sofia
Преди 2-3год.суших райски ябълки,доскоро ги хапвахме 😋
Бих направила сладко,пюре,нектар,желе,мармелад...

# 665
Райските ябълки, ако се съхраняват в хладилник или някъде на хладно и не са много меки ще издържат доста време. Избери по-твърдите плодове и си ги хапвайте, като поомекнат.
Райската ябълка може да се слага във  фризер и да си ги хапвате през зимата. Всяка година купувам райски ябълки от едно малко магазинче Плод и зеленчук и от собственика го зная това за фризера. Даже, ако са ти много твърди , а искаш веднага да ги консумираш се слагат във фризер да замръзнат и се вадят, като се отпуснат са готови за консумация.
Е не са чак толкова хубави, както естествено ако са омекнали, но са доста добре. Замразявала съм няколко пъти, но ние толкова ги харесваме, че не остават за прибиране във фризера.

# 666
  • софия
Да аз ги обичам твърди, и повечето така ще си ги изядем. Вчера направих 2кг сладко. Лошото е че в камерата не мога да събера повече от кило и половина.

# 667
Да аз ги обичам твърди, и повечето така ще си ги изядем. Вчера направих 2кг сладко. Лошото е че в камерата не мога да събера повече от кило и половина.
Ако са твърди и в хладилника ще издържат доста, а щом захлади на терасата или двора. Повече от месец са ми изкарвали на терасата, но трябва да се проверяват често, ако има поомекнали да се консумират навреме. Ако изпусниш някой да е омекнал повечко с кисело мляко става страхотен йогурт. Много важно при съхранението е да се нареждат на един ред с дръжката надолу, защото е много твърда и груба дръжката и може да нарани съседните плодове.
Този сезон късна есен сме на райски ябълки и хинап, страхотни плодове и много полезни. Докато ги има по пазари и магазинчета наблягаме на тях.

# 668
Каква сметана ми трябва за Крем Брюле?

# 669
  • софия
Готварска (течна).

# 670
И с  колкото може по-голям процент масленост.

# 671
  • Русе
Скрит текст:

Тук всичко е описано.

# 672
Благодаря на всички. 🙏🏻

# 673
  • Пловдив
Привет, кулинари! Дайте съвет или някоя хитринка как пукате люти чушлета рибки (около 3-4кг). Имам котлон, от обикновените, ама ми се струва, че доста време ще ми отнеме...Видях едно клипче на тефлонова скара да ги пукат, но предпочитам изпитан метод, а не да налучквам Simple Smile

# 674
Аз лятото пуках във фурната защото нямахме ходене наскоро към село
В голямата тава върху хартия за печене .

слагах тавата на най-горната скара във фурната, която беше пусната на макс градуси и на вентилатор. За три-четири минути се опукваха отгоре и после ги обръщах от другата страна

Общи условия

Активация на акаунт