За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 755
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Правих печено цвекло във фурна,затворих в буркани,без варене,но вчера като отворих за проба ми се вижда твърдо и хрупкаво цвеклото.
Мисля да ги сваря бурканите...,но колко минути? Не искам и да става прекалено меко.

# 646
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 644
Имам бишкоти, замразени плодове и кондензирано мляко - мога ли да сглобя някакъв сладкиш с тези продукти - моля за рецепта - аз ще потърся в нета де но никак не ме бива в готвенето на сладкиши и затова искам да попитам за нещо вкусно - Благодаря Simple Smile

# 647
  • Мнения: 9 460
кондензираното мляко може да смесиш със заквасена сметана, или цедено мляко. Те ще напоят бишкотите, както и влагата от плодовете. Ред  от приготвения  млечен крем, ред бишкоти, плод, пак крем, пак бишкоти, плод, крем. Можеш да поръсиш някакъв крокан, смлени ядки, или смлени бишкоти на прах отгоре. А може да го подредиш и в чаши (по-големи) - по-лесно се сервира после Simple Smile

# 648
  • Мнения: 777
Здравейте, търся книгата на Ваня Джорджевич " Да месим заедно" никъде не мога да я намеря.Някой знае ли как и от къде да си я набавя?

https://privanya.blogspot.com/2021/06/DaMesimZaedno.html

# 649
  • Мнения: 43 497
Оня ден отворих опаковка кувертюр от Лидл и се оказа, че шоколадът е побелял. Това ще окаже ли влияние на евентуално разтопяване?

# 650
  • Мнения: 2 337
Оня ден отворих опаковка кувертюр от Лидл и се оказа, че шоколадът е побелял. Това ще окаже ли влияние на евентуално разтопяване?
Щом е в срок за годност нищо му няма. Образува се при съхранение на по-ниски или по-високи температури. Белият прах на повърхността е избилата мазнина и се нарича"цъфтеж". Спокойно го ползвай няма промяна във вкуса и на мен ми случвало, като държа шоколад в хладилника.

# 651
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 644
кондензираното мляко може да смесиш със заквасена сметана, или цедено мляко. Те ще напоят бишкотите, както и влагата от плодовете. Ред  от приготвения  млечен крем, ред бишкоти, плод, пак крем, пак бишкоти, плод, крем. Можеш да поръсиш някакъв крокан, смлени ядки, или смлени бишкоти на прах отгоре. А може да го подредиш и в чаши (по-големи) - по-лесно се сервира после Simple Smile
Благодаря от сърце - точно нещо просто ми трябваше Simple Smile

# 652
  • Мнения: 2 815
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи

# 653
  • Мнения: 15 046
Dara888, а рецепта за него може ли?

Може, много е лесна. Смесваш маскарпонето (малка опаковка, 250 гр.) със захар на вкус. Добавяш 400 гр. заквасена сметана и разбъркваш внимателно, да не се втечни. Накрая слагаш замразените плодове. В чаши редя лъжица крем на дъното, бишкоти (бисквити), крем, бишкоти и завършвам с крем. Украсяваш по желание. Оставяш два часа да престои и е готово за хапване.
И сметана с кондензирано мляко съм смесвала. По спомени така правя крема на френската селска. Даже по-вкусно ще се получи.

# 654
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
точно нещо просто ми трябваше Simple Smile
Тук имам няколко вида, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2021/07/blog-post_18.html 
По принцип са си прости десертите в чаша, а варинтите са доста. Simple Smile

# 655
  • Бургас
  • Мнения: 1 731
Аз не съм някаква голяма кулинарка, но телешкия врат бих запържила с подправки. Една зелена салата, купа картофено пюре и ей ти я вечерята 😋

# 656
  • Мнения: 17 116
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи
Понеже казваш, че е мазничко, става идеално за яхния, ако имаш бавноготвеща тенджера някаква най-добре, иначе слагаш в нещо за фурна по възможност с капак заедно с картофи, голямо количество лук и моркови, дафинов лист, черен пипер, бахар ако имаш, може малко мащерка или чубричка, вода или вино, сол естествено, доматки, малко брашно за сгъстяване на соса, и го забравяш за два часа на среден огън или докато се сготви месото, има подробни рецепти из интернет, Пеич ако се появи сигурно също има някоя подръка.

# 657
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи
Телешко по фламандски на Пейч е УНИКАЛНО!

# 658
  • Мнения: 2 337
Идеи за телешки врат, който вече е нарязан на кубчета Frowning1.  Щях да правя телешко варено, не обърнах внимание, че е врат, чак когато  понарязах част от месото обърнах внимание, че това което режа е твърде мазно за супа......сега имам безобразно наклъцан хубав телешки врат за спасяване. Моля за идеи
Това месце плаче за винен кебап. Комшиите в Турция правят тас кебапа само с телешко, става убийствен. Точно мазничко трябва да е месцето с червеното вино става екстра.

Последна редакция: вт, 08 ное 2022, 12:52 от sineva 1

# 659
  • софия
  • Мнения: 334
30 кг домашни райски ябълки набрахме. Давайте идеи.
Днес се захващам да направя малко сладко.
Мисля си за щрудел/тиквеник - само че с ябълките.
Други десерти, които да включват повечко плод?

Общи условия

Активация на акаунт