За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 938
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 808
Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush

# 76
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush
Мускул ли е (бут, джолан, плешка и врат) - бавно и славно.  Филетата - бързо и яростно. Simple Smile Това е най-общо казано.

# 77
  • Мнения: 1 846
Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush
Има добри рецепти в нета. Избери си някоя и опитай. Така ще добиеш точна представа кое как се готви. Може и от световната кухня.

Последна редакция: чт, 06 окт 2022, 15:15 от Leonie

# 78
  • Мнения: 10 758
Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush
Мускул ли е (бут, джолан, плешка и врат) - бавно и славно.  Филетата - бързо и яростно. Simple Smile Това е най-общо казано.

те това е истината и за мен.

# 79
# 80
  • Бургас
  • Мнения: 1 755
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?

# 81
  • Мнения: 4 163
Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush
Мускул ли е (бут, джолан, плешка и врат) - бавно и славно.  Филетата - бързо и яростно. Simple Smile Това е най-общо казано.
А Свинския шницел(конкретно от Лидл) какъв е точно от гореизброените?

# 82
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?
Никакъв проблем. Сутринта трябва да му дадеш време да се стопли, преди да работиш с него.

Да, за това питам. Начинаеща съм в кухнята, то е видно Blush
Мускул ли е (бут, джолан, плешка и врат) - бавно и славно.  Филетата - бързо и яростно. Simple Smile Това е най-общо казано.
А Свинския шницел(конкретно от Лидл) какъв е точно от гореизброените?
Ако не  пише от какво е, дай поне снимка. Или го прецени има ли мазнина или е без. Ако няма е котлет, демек контра филе.

# 83
  • Русе
  • Мнения: 6 302
Скрит текст:
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?

За ставането, ще станат. Само ще се загуби тяхната "въздушност". В оригинал с мая - сместа е нужно да втаса два пъти, като втория път не се размесва. Само се гребва с черпак от нея и излива в тигана. Второто втасване няма как да стане ако е престояла в хладилника.

# 84
  • Мнения: 275
Скрит текст:
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?

За ставането, ще станат. Само ще се загуби тяхната "въздушност". В оригинал с мая - сместа е нужно да втаса два пъти, като втория път не се размесва. Само се гребва с черпак от нея и излива в тигана. Второто втасване няма как да стане ако е престояла в хладилника.
Може ли рецепта

# 85
  • Русе
  • Мнения: 6 302
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?

За ставането, ще станат. Само ще се загуби тяхната "въздушност". В оригинал с мая - сместа е нужно да втаса два пъти, като втория път не се размесва. Само се гребва с черпак от нея и излива в тигана. Второто втасване няма как да стане ако е престояла в хладилника.
Може ли рецепта

Заповядай!
Скрит текст:
Блини
Продукти:
Захар – 60 г,  сол – 1 ч.л., яйца - 3 бр.,  суха мая – 7 г, растително масло – 70 мл, брашно – 300 г, прясно мляко - 300 мл, вода - 200 мл
Краве масло за смазване
Приготвяне на тестото:
1. Добавете яйцата, захарта и солта в купата. Разбийте с бъркалка, докато се появи пяна;
2. Изсипете топлото млякото в купа, добавете маята и брашното. Изсипвайте брашното постепенно, като разбърквате постоянно.
3. Наливате олиото, водата и всичко разбърквате отново;
4. Поставете тестото на топло място за около 1 час. През това време то ще се увеличи около 2 пъти;
5. Разбъркайте, за да изпусне въздуха и оставете да втаса отново.
6. Когато тестото отново втаса, в никакъв случай не трябва да се премесва, трябва да е въздушно, затова боравим внимателно.
Пържене:
1. Загрявате тигана и го намазвате равномерно с масло;
2. Внимателно загребвайте тестото с черпак и го изсипвайте в тигана, оставяйки да се разтече. Трябва да загребвате тестото отгоре, без да спускате черпака дълбоко, така че ще запазим въздушността на палачинките.
3. Когато повърхността на палачинката стане златиста, обърнете я с шпатула и изпържете втората страна до същото състояние;
4. Подреждате готовите палачинки една върху друга, като ги намазвате с масло.

# 86
  • София
  • Мнения: 4 974
Колко време трябва да предвидя за печене на пуешки пържоли на скара?

# 87
  • In transit
  • Мнения: 14 376
Колкото на пилешкото.

# 88
  • Мнения: 275
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да направя руски блини, ама утре. Днеска искам да направя сместа, която е с мая. Ще използвам суха мая, ако е от значение.
Може ли да направя днес сместа и да престои през нощта в хладилника до утре сутринта? Или ще станат кофти блините със смес от хладилника?

За ставането, ще станат. Само ще се загуби тяхната "въздушност". В оригинал с мая - сместа е нужно да втаса два пъти, като втория път не се размесва. Само се гребва с черпак от нея и излива в тигана. Второто втасване няма как да стане ако е престояла в хладилника.
Може ли рецепта

Заповядай!
Скрит текст:
Блини
Продукти:
Захар – 60 г,  сол – 1 ч.л., яйца - 3 бр.,  суха мая – 7 г, растително масло – 70 мл, брашно – 300 г, прясно мляко - 300 мл, вода - 200 мл
Краве масло за смазване
Приготвяне на тестото:
1. Добавете яйцата, захарта и солта в купата. Разбийте с бъркалка, докато се появи пяна;
2. Изсипете топлото млякото в купа, добавете маята и брашното. Изсипвайте брашното постепенно, като разбърквате постоянно.
3. Наливате олиото, водата и всичко разбърквате отново;
4. Поставете тестото на топло място за около 1 час. През това време то ще се увеличи около 2 пъти;
5. Разбъркайте, за да изпусне въздуха и оставете да втаса отново.
6. Когато тестото отново втаса, в никакъв случай не трябва да се премесва, трябва да е въздушно, затова боравим внимателно.
Пържене:
1. Загрявате тигана и го намазвате равномерно с масло;
2. Внимателно загребвайте тестото с черпак и го изсипвайте в тигана, оставяйки да се разтече. Трябва да загребвате тестото отгоре, без да спускате черпака дълбоко, така че ще запазим въздушността на палачинките.
3. Когато повърхността на палачинката стане златиста, обърнете я с шпатула и изпържете втората страна до същото състояние;
4. Подреждате готовите палачинки една върху друга, като ги намазвате с масло.
Благодаря

# 89
  • Мнения: 5 300
Момичета може ли хубава рецепта за пържени филийки, ако може да е по-малка доза около 6 бр искам. Гледах рецепти в интернет, едно че всички мярки бяха различни, отделно, че и на снимките не ми изглеждаха хич хубави.

Общи условия

Активация на акаунт