За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 785
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 43 542
За мен картофките трябва да се приготвят по рецептата на Джейми Оливър.
Картофи с еднаква големина се белят, нарязват на две, сваряват се за десетина минутки, оцеждат се и се редят в тава върху хартия за печене (на един ред се редят) наръсена с малко мазнина. Запичат се за двайсетина минутки. През това време се прави "сос" от мазнина, сол, червен пипер, малко оцет. Картофите се вадят, всеки един се мачка(колкото да се разпука) с преса за картофи и с четка се омазва хубаво със соса. Запичат се за десетина минутки и са готови. Външно изглеждат много добре опечени, а вътрешно са меки като картофено пюре. Изглеждат и много добре като гарнитура. Към "соса" може да добавите и подправки по избор- машерка, риган, чубрица. Ние ги харесваме натюр.

# 586
  • Мнения: 10 691
а трябва ли гарнитурата да са картофи всъщност? вкусно, но и малко скучно. иначе и пюрето повече става за претопляне.

# 587
  • In transit
  • Мнения: 14 225
И аз мислех да попитам същото, защо трябва да е картофена гарнитурата, особено за вечеря?
Едно пюре от броколи или карфиол ще е по-различно, достатъчно вкусно, сезонно и си пасва както с месо, така и с риба. Или просто  задушени зеленчуци на пара.

# 588
  • Бургас
  • Мнения: 1 734
И пюре от грах! Онзи ден правих - много е лесно и вкусно! С лъжица за сладолед или с чашка намокрена можеш да оформиш по 2-3 топки по чиниите.
С грах от консерва го правя, добавям масло, готварска сметана и сол. Пасирам и за нула време е готово.

# 589
  • Мнения: 17 116
Като ще го носи у приятели май се предполага че просто ще се занесе в една купа или йена и направо ще се остави на масата. А и претоплянето често разваля вкуса. То ако ще се топли какъв е и смисълът да се носи гарнитурата отвън като може домакинята просто да се завърти още десет минути сама около печката и да си направи картофите сама.

# 590
  • Sofia
  • Мнения: 29 135
В ябълковият сладкиш с равни количества грис,захар и брашно,познат като”Три чаши” слага ли се бакпулвер?

# 591
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Скрит текст:
В ябълковият сладкиш с равни количества грис,захар и брашно,познат като”Три чаши” слага ли се бакпулвер?

Някои слагат.
https://ipeychev9.blogspot.com/2022/10/blog-post.html

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 22:44 от peych

# 592
  • Бургас
  • Мнения: 1 734
Точно тоя ябълков сладкиш ще правя сега! Една колежка оня ден черпи - разкошен е! 😋
Грис не обичам, но точно тоя сладкиш ме накара на 40 и кусур години за първи път да купя грис 😊

# 593
  • Мнения: 24 632
Вкусни са сладкишите с грис, за мен са по-интересни като структура. Иначе сварен грис дето го дават на децата и аз не бих яла, но в сладкиши и сладки става добре.

# 594
  • Sofia
  • Мнения: 29 135
И аз харесвам всякакви сладкиши с грис 😋 и често ги правя.

...Преди малко изкарах готовият ябълков сладкиш от фурната и Мм го нападна горещ  🤨

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 18:31 от Doli

# 595
  • Мнения: 4 300
Сега дюли от къде да търся, мога ли да ги заменя с нещо?
Лоши хора, яденето още не съм почнала, а десерт ще правя.

# 596
  • Мнения: 832
Аз за пръв път онзи ден го направих и използвах само ябълки.

# 597
  • Мнения: 406
Здравейте! Не знам дали е подходящо да попитам тук - Къде мога да намеря бутер тесто от пълнозърнесто или типово брашно? Blush

# 598
  • Русе
  • Мнения: 6 174
Скрит текст:
Сега дюли от къде да търся, мога ли да ги заменя с нещо?
Лоши хора, яденето още не съм почнала, а десерт ще правя.

С дюля става по ароматно, но като няма карай само с ябълки.

# 599
  • Sofia
  • Мнения: 22 578
... Иначе сварен грис дето го дават на децата и аз не бих яла
Питай моята щерка... любимо ѝ е. Simple Smile  Слагам настъргана ябълка и канела и индийско орехче и яде и реве, както е изразът.

Общи условия

Активация на акаунт