Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 70 392
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Разпитах тук там. Моята информация, уж вътрешна - е че няма да дават грипна за сега, ще продължават да ги броят и чак ако има нещо фрапиращо в последствие тогава. Евентуално може да долепят някой ден към междусрочната. Коренът на проблема с некоректните родители, които си пускат децата болни обаче ще си остане. Няма култура на мисленето, няма култура на поведението, децата се водят болни. Но и почти никой не вижда това като проблем, затова ще си остане и за напред така.

# 166
Или другите, които вземат фалшиви бележки, за да си починело детето.

# 167
Тези с какво ви пречат?! После техните деца се чудят как да наваксат с материала, изпитвания и тестове.

На мен ми е чудно защо в Бургас превантивно ги пуснаха ваканция и казаха, че бил правилен ход, а в другите градове чакат масово да се заразят

# 168
Тези с какво ви пречат?! После техните деца се чудят как да наваксат с материала, изпитвания и тестове.

На мен ми е чудно защо в Бургас превантивно ги пуснаха ваканция и казаха, че бил правилен ход, а в другите градове чакат масово да се заразят

Влизат в сатистиката за обявяване на грипна, освен това често забавят темпото на преподаване именно, защото трябва да наваксват.

# 169
В кое училище има такива? За първи път чувам, кажете да се преместим, при нас е обратната схема. Масово се пускат болни за 10 месеца, а ако има такива с фалшиви бележки, които променят статистиката - става въпрос хипотетично за 3 дни. На фона на 10 месеца. Хайде стига, училището трябва да е за здравите, а не за болните. В крайна сметка не е болница. Това че 10 месеца училището е болница много хора ги устройва, ама три дни е голям проблем. Но спокойно няма да има грипна ваканция.

# 170
Моето дете вдигне ли Т, прави гърч. Не е нужно да е много висока. Снощи беше 38 и ни изкара пак акъла. И аз не разбирам защо се изпращат болни деца. То веднъж става лошото. И защо родителите си мислят, че са застраховани, че на тяхното дете нищо няма да им стане?? Ми не е така, гаранция никой няма. Температурата при малките деца е свръх опасна. Патила съм си и с трите ми деца. Никога не рискувам. Работата по-важна ли е от живота на детето ми?? Що за неправилни приоритети имат някои хора??

# 171
Никой не оправдава пускането на болни деца. Но също не оправдавам вземането на фалшиви бележки за здрави деца, независимо от причината - обикновено, за да си "почине детето" или "трябва да ходим на ски".....

# 172
По-кротко! Никой не толерира болни деца в училище.
Просто казваме, че и здрави с фалшива бележка пречи също толкова на всички останали, както и болни на училище.

# 173
вие пък Wink) Аз не ви се карам. Възмущавам си се на глас за това, че се пускат болни на училище. И в нашия клас ги има. Вървят към входа на училището, и майката съобщава на детето си, че не го боли корема и изобщо да не се прави. Изпраща го. А на мен ми каза, че й е омръзнало вече да си седят вкъщи. И да отива да учи. Точно след два дни, същото дете пак болно, този път "официално" - то температурата и повръщането нали няма как да се скрият. Та, не се карам на вас, само си се ядосвам.

# 174
Родителите на децата от нашия клас явно са от съвестните, защото непрекъснато има по 3-4 отсъстващи деца.
Явно не ги пращат болни на училище.

# 175
  • пустинята Гоби
И двама човека да си пращат болни децата, стига да се овъртоли целия клас.

Не мога да си представя да се кара грип на крак. Да пуснеш детето надооздравяло иди-дойди, ама с грип, просто е нереално.

# 176
Ама понякога и майките-орлици прекаляват. Например нашата педиатърка при контролен преглед пуска детето на училище, при условие, че все още подкашля и има хрема. Това след седмица домашно лечение. И аз какво да кажа - няма, защото някоя майчица ще набеди детето за болно.

# 177
Всеки родител си познава детето. Моите понеже са много опасни с температурите си, аз не рискувам. Изучили са се, успехите им от състезанията са красноречиви. Няма да се свърши светът, ако изпуснат някой урок по география. Ама да рискувам да ми припадне, не - мерси

# 178
Ама именно, всеки си знае. Но постоянно след едно кихане или подсмърчане тук се пише, че се пускат болни деца на училище.

# 179
  • пустинята Гоби
Ама понякога и майките-орлици прекаляват. Например нашата педиатърка при контролен преглед пуска детето на училище, при условие, че все още подкашля и има хрема. Това след седмица домашно лечение. И аз какво да кажа - няма, защото някоя майчица ще набеди детето за болно.
След седмица лечение вкъщи, никой няма да ви каже нищо.

Общи условия

Активация на акаунт