Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 721
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Точно където трябва
Колко често сменяте раницата за училище? Всяка година нова? На 2-3-4 години? Искам да светя часовника. Купила съм качествена раница и мислех да кара с нея до 4 кл. Но някои още втори бяха с нови, други сега. И тя разбира, децата се хвалят.
Ще мина май на евтини и честа смяна.

# 376
Във втори клас взехме ергономична, скъпа раница, ще бъде сега в шести, отново със същата. След първи клас я сменихме, защото децата ги закачаха на чина и се беше скъсала на дръжката. Прах а в пералнята тази седмица, като нова е.

# 377
От първи до четвърти една, но не я носеше всеки ден, понеделник натам, петък към вкъщи. Обаче още първи клас му взехме раница,  която не е с картинки, т.е. "бебешка".

# 378
Между първи и трети смени 2 или три, уж качествени, но или цип се скъса, а като смени училище в 3-ти взехме на колелца за по-лесно носене, тя пък бързо се протри от влачене по земята. След 3-ти клас на една почивка си хареса раница на Булдозер, по-скоро спортна. На едни стилизирани бейзболисти беше, казах си-струва 30 лв, ще я скъса за два месеца, ама нищо, щом я харесва. С нея изкара до края на 7 клас, много жилава излезе. И от 8 до 12 (сега) е с друга раница, вече пета година на Samsonite, може и като студент да я носи, но е твърде голяма и едва ли. Така че от много неща зависи, но моето дете като свикне, не иска да си сменя вещите.

# 379
От 1- ви до 4- ти с една. Всеки ден я носеше на училище. В края на 4- ти беше като нова. Никаква разлика с първи клас. В 5- ти взехме нова, предната беше тип куфар, по-детска. Ще бъде и 7-ми с нея, ако иска и по-нагоре. Пера я в пералня често, не личи да е ползвана. Няма причина за нова, детето не е и искало друга.

# 380
  • Пловдив
От 1 до 4 беше с една, която в пети смени с друга, защото искаше нова, а тази я дадохме на друго детенце (беше като нова).
В шести отново я смени със служебна моя раница Joy Твърдо против бях, но настояваше и в крайна сметка "клекнах"
Малката в първи клас беше с ученическа чанта, форма като от едно време - супер удобна беше, но във втори вече не събираше всичката бумащина и взехме раница. И тази година ще е с нея, а от другата вероятно, ще я смени, че и тя иска раница като на брат си Rolling Eyes

# 381
  • София
Има ли промяна в някаква наредба началото на учебния ден да е в 7:30 за всички задължително? При детето почват в 8:00, училището е на едносменен режим.

# 382
  • пустинята Гоби
Сега в пети взех нова. От първи до четвърти имаше 2 - едната седеше в училище с учебниците, с другата всеки ден разнасяше храна. Здрави са, но на петокласник ще му трябва нещо средно между двете. Купих и нов несесер, че стария се скъса.

При нас малките почват в 8 20, не съм чула за наредба всички да са от 7 30. Тази година, а и следващите 2, ще видя зор с две деца почващи училище по различно време.

# 383
  • Майничка
Има ли промяна в някаква наредба началото на учебния ден да е в 7:30 за всички задължително? При детето почват в 8:00, училището е на едносменен режим.
Има промяна в наредбата, която в стария вариант беше училищата с едносменен режим да не започват преди 8ч. С промените ще разрешат (но не задължат) да се започва в 7.30.

# 384
  • Пловдив
При над малките започват в 8:00, а 5-7 клас - в 8:20. След седми не знам, но май са още по-късно

# 385
Сега в пети взех нова. От първи до четвърти имаше 2 - едната седеше в училище с учебниците, с другата всеки ден разнасяше храна. Здрави са, но на петокласник ще му трябва нещо средно между двете.

Аз тези за храна от 1 до 4 кл. не ги слагам изобщо в сметката.

1-4 кл. беше с Топгал. Като нова е все още, но е прекалено голяма и му е леко омръзнала.

В 5 кл. взехме Back Up. Не са никак лоши, обаче я е закачил някъде и има дупка отдолу. Може би можех да я закърпя, ама реших да вземем нова.

# 386
  • Точно където трябва
Явно само в моето обкръжение сменят често раници. И аз мислех да изкара до 4-ти с тази. Реално  здрава и не е захабена. Вие сте сменяли не от капризи, а е имало причина.

# 387
  • София
Благодаря! В медиите така неясно отразено, паника, ужас, всички в 7.30 на училище...
Има промяна в наредбата, която в стария вариант беше училищата с едносменен режим да не започват преди 8ч. С промените ще разрешат (но не задължат) да се започва в 7.30.

# 388
  • Варна
Явно само в моето обкръжение сменят често раници. И аз мислех да изкара до 4-ти с тази. Реално  здрава и не е захабена. Вие сте сменяли не от капризи, а е имало причина.

Не сменям без причина. Ще бъде в трети. Все още е здрава и побира всичките учебници, помагала и тетрадки. Не е на занималня и класната се съобразява с това, така че раницата не е много тежка.

# 389
Явно само в моето обкръжение сменят често раници. И аз мислех да изкара до 4-ти с тази. Реално  здрава и не е захабена. Вие сте сменяли не от капризи, а е имало причина.

Не сменям без причина. Ще бъде в трети. Все още е здрава и побира всичките учебници, помагала и тетрадки. Не е на занималня и класната се съобразява с това, така че раницата не е много тежка.

И ние не сме сменяли без причина. От 1 до 4 клас - 2 броя с колелца сменихме, тъй като се протриваха от неравностите по тротоарите. От 5 клас е с раница, която ще продължи да си носи трета година. Като нова е и няма причина да я сменяме все още.

За софийския трафик е абсурдно всички ученици да започват по едно и също време сутрин. Няма как да стане. Да не говорим, че не е добре и за адекватното присъствие на малките ученици в час толкова ранно започване.

Общи условия

Активация на акаунт