Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №6

• 69 693
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
  • пустинята Гоби
Само датата на бележката ще е 18-ти, вътре ще са посочени датите 13-15 примерно. Аз така разбрах. Моето дете в петък не беше на училище, а личната не ми вдигна. Ще звъня в понеделник да му извини отсъствията. Ако не ми вдигне, ги оставям така.

# 451
  • Върху лъчите на Слънцето.
Благодаря, дами, не знаех. Ето тук намерих отговор на въпроса си - https://web.mon.bg/bg/news/5550 .
Извинявайте, но аз не можах да разбера. От примера, който е даден, можем да извиняваме отсъствия назад, ама колко назад? Ако детето отсъства на 13, 14, 15 ... и става събота (по посочения пример)...аз водя детето на 18сти, дават ми бележка от 18сти, но казвам на класната да извини отсъствията от 13сти ли???
Нищо не казвате на класната. На бележката пише датите, за които е издадена.

# 452
  • Майничка
Нищо не казвате на класната. Лекарят си издава бележката и я качва в тяхната платформа, откъдето тя отива в платформата на МОН, която я трансферира към платформата на дневника, ползван от училището и извинява отсъствията за периода. В бележката е отбелязано откога - докога се извиняват отсъствията. Ако лекар се навие да я издаде за толкова дни назад, ни класен, ни директор ги бърка.

# 453
Лекарите не са сервитьори, че да им се заръчва. Моята лекарка не издава хартийки без преглед.

# 454
  • пустинята Гоби
Сервитьорското отношение към лекарите идва от МОН и училищата. Моята лекарка издава бележки без преглед и слава Богу. Не винаги болното дете има нужда от лечение и висене пред кабинет по 2-3 часа. Да не говорим, че става въпрос за безсмислено отсъствие от училище заради учител. Няма да си разказвам историята, че е дълга, но така или иначе аз зор да извинявам отсъствия нямам. Май вече трябва така да процедирам, ако детето е болно, но няма нужда от преглед и лечение, оставям отсъствията неизвинени.

# 455
Днес ходих до център на градския транспорт, за да дам данни от новата лична карта на детето, че нали до края на октомври трябва да се представи. Госпожата на гишето ми каза, че май от януари цената на ученическата карта ще става пак 20 лв. 15-те лв. било временна промоция....

# 456
  • пустинята Гоби
Да, новите правила за пътуване на деца и ученици са със срок края на 2023 година. Още в началото беше ясно, че вероятно са за малко.

# 457
Скрит текст:
Сервитьорското отношение към лекарите идва от МОН и училищата. Моята лекарка издава бележки без преглед и слава Богу. Не винаги болното дете има нужда от лечение и висене пред кабинет по 2-3 часа. Да не говорим, че става въпрос за безсмислено отсъствие от училище заради учител. Няма да си разказвам историята, че е дълга, но така или иначе аз зор да извинявам отсъствия нямам.
Май вече трябва така да процедирам, ако детето е болно, но няма нужда от преглед и лечение, оставям отсъствията неизвинени.
Дано детето не е първи-четвърти/осми клас или да не получаваш детски надбавки. И в правилника на училището да няма условие за броя на неизвинените отсъствия.

# 458
  • пустинята Гоби
Дано! Мисля, че зададох въпрос за електронните бележки, не за възможни последици при неизвинени отсъствия.

# 459
Аз коментирах решението ти да оставиш отсъствията неизвинени.

# 460
Днес ходих до център на градския транспорт, за да дам данни от новата лична карта на детето, че нали до края на октомври трябва да се представи. Госпожата на гишето ми каза, че май от януари цената на ученическата карта ще става пак 20 лв. 15-те лв. било временна промоция....
А има ли годишна ученическа карта, или са само месец за месец?
Два пъти ровя в сайта на градска мобилност и не мога да разбера.

Досега нашите бележки ги пишеше сестрата. Надявам се лл да продължи да е напредничава и да обучи сестрата да пише тези хартии, за да не си губи времето с бумащина.
Слава богу, и издава бележки без преглед. Представям си дъщеря ми като я хване мигрената с повръщане, да кукнем с двайсетте деца пред кабинета, за да удостоверим пред МОН, че не може да иде на училище.

# 461
  • пустинята Гоби
Има годишна карта за ученици, търси тарифа за учащи - https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokum … za-uchashti-do-31.

Сега е 180 лева, а след това май се връща на 200 лева (цената преди).

# 462
Много тъпо. 180 лв. са 12*15, т.е. никаква отстъпка. При 200 лв (20 лв месечната, както беше) има 2 месеца безплатни, което си е ок.

# 463
  • Върху лъчите на Слънцето.
И понеже са деца и може да изгубят картата...

# 464
И понеже са деца и може да изгубят картата...

Картата се възстановява при изгубване, плаща се само пластиката - 3-4 лв. ли беше.

Общи условия

Активация на акаунт