3-ти сезон започва *РАЗУЗНАВАНЕ/Teşkilat/*, *Госпожа Фaзилет и нейните дъщери*,- тема 9

• 17 363
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
Д. от сета днес

# 76
  • au bout du monde
Много са сладки. Явно ще има повече деца.
Зехра ще е с прическа. Изглежда много добре.

Направиха впечатление едни думи на Омер и се чудя дали изобщо Зехра е знаела, че той е агент. Ако са се запознали някъде навън има логика да не е казал с какво се занимава. (Официалната версия е капитан на кораб😁) И просто един ден изчезва без обяснение.
Тя изглеждаше наистина шокирана да го види 🤔
Може и той да не знае, че тя е агент.
Но пък тя къде ли е излизала?
Но по тая логика как го е намерила тоя Кемал 🤣

Думите на Омер кой баща би си зарязал детето, също ме карат да мисля, че Я. е негова 🤣

После може и нещо друго да ми хрумне.

# 77
Зехра ми се стори, че като го видя се ядоса. Ще видим другата седмица как ще се развият нещата. Нищо чудно и да го направят баща на Ямур. Днес май са снимали пикник на брега. Д. е много красива на снимката

# 78
  • au bout du monde
аааа пикник не искам. Laughing Дано са само Ямур и Зехра Laughing И духът на Сердар Laughing
Колко хубаво щеше да е тримата Broken Heart

Да, ядосана също.
Зарязал я е той. Той изгледаше стреснат и малко уплашен Laughing Има защо да го е страх Laughing

Ако я е зарязал е много гадно. 10г да не се сети за нея.  Но не знам какво толкова няма да се разбират, ако не е нещо лично.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 21:13 от La Libellule

# 79
Така се коментира днес, че пикник са снимали. Може да не е вярно. Ако е имало нещо между тях сигурно заради работата са се разделили. Ама и аз си мисля, че може той да я е зарязал. Дори тогава Зехра да е била бременна и да не му е казала. Такъв сценарий ми се върти в главата Grinning

Имаме фраг, да видим админа кога ще се събуди

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 21:19 от Yanica_

# 80
  • au bout du monde
Ето гооо
https://twitter.com/teskilattrt/status/1577006990534103041?t=M1F … b0idniZQ&s=19

Цялото промо само те. Чакам суб .

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 21:53 от La Libellule

# 81
Романтична вечеря 🤭

Тъкмо довърших гледането. Зехра първо е изненадана, после му е бясна. Може да е лично, а може и да не е. Със сигурност не го очаква тук.

Епизодът от 2:40 часа със сигурност е допълван с Йомер и преработван и доработван. Вероятно е била идеята там да е Сердар, първата.

Началната история на Йомер ми дойде не само в повече, но и набързо скалъпена. Не схванах кой на кого е брат, убитият какъв му се пада, ако не му е брат, защо каза на майка му майко и тя получи знамето и гледаха общи снимки; ако е така, защо момичето прави кафе в техния дом и какъв им е Ефкар. И защо това момче имаше държавно погребение, като го убиха на улицата, може да е гангстерска война, как решиха, че смъртта му е геройска? Толкова герои загинаха в предните сезони, за тях такива почести нямаше (за нашите ясно, те не съществуваха).

Тези семейни разговори и шеги на масата, wtf? Малко залитна към семейна драма в стил началото на Фазилет с масата. Впрочем, и в началото на Фазилет бях малко объркана в началната сцена кой на кого какъв се пада. Това е проблемът при въвеждането на много нови герои на куп и е препоръчително да се избягва.

Твърде много залитане в семейната история. Нямаше нужда.

Какво ми хареса. Д. - с изключение на играта й в една сцена. Трудно й е да играе гняв. Бърчи чело - обичайна грешка при много турски актьори.

Много харесах как е написана ролята на Русия, играта му е добра, хареса ми и идеята да е сатанист. Главният злодей също ми хареса, гримасите на Йълдъръм накрая ми лазеха по нервите. Да не говорим, че уж щеше всеки момент да умре от куршум до гръбнака, пък се оказа доста държелив. Също като историята на Джерен, която загуби всякаква логика от един момент нататък 🤣🤣🤣

Накрая малко естетика и неща, които ми станаха смешни. Не само Тургут, но и Мурат се е боядисал. Мурат е на 43, само 3 години по-млад от Тургут и 5 от Гьоркан. Явно с боядисаните коси се опитват да демонстрират възрастова разлика 🤣🤣🤣

# 82
  • au bout du monde
В момента превеждам и доста добре се разбира кой какъв е на кой. Малко търпение.

# 83
Халим -момчето, което убиха е по-малкия брат на Йомер. Ефкар им е роден баща, но братята не знаят, мислят че баща им ги е изоставил. Само майката и Ефкар знаят истината, по някаква причина така се е наложило. Момичето, което поискаха- Зейнеп и Коркут са брат и сестра. Поискаха я в дома на момчето защото се бяха събрали на вечеря, по случай връщането на Йомер и Халим от мисия. Точно тази семейна обстановка липсваше в дизито и на мен ми стана много приятно, най-накрая някакво чувство. Два сезона бяхме роботи.

# 84
Не бяха роботи. Всеки тъгуваше за близките си и приятелите си. Колко пъти Хульки искаше да се обади? Драмата на Гюрджан с баща му и кашона с писма. Зехра, която гледаше Ямур на лаптопа. Епизодът, когато Сердар спаси Зехра и Ямур. Смъртта на любимия на Пънар. Хаккъ и как плати сметката на сина си. Сердар, когато Мете умираше и го нарече "Татко". И после с Гюрджан. Зехра, когато Сердар умираше и когато му помагаше с промития мозък и отровата. Зехра, когато Сердар не отговаряше - и когато се появи и тя грабна един сандвич пред учудените погледи на всички. Халит, когато разбра, че дъщеря му може да е жива... имаше толкова много емоционални сцени. Не разбрахме много за семействата им, но ни показаха чувства като лоялност, отговорност, вярност към приятелите, любов.

Неслучайно във фрага Зехра пита Йомер, при условие, че е убила мъжа, когото обича, какво според него би причинила на мъж, когото не обича. Впрочем, много ми харесва как безгрижно гризе солети.

Не са емоционални като героите от другите сериали, не реват постоянно като Сехер в ЗИ (имението мухляса от нейния рев, тази жена беше като река Амазонка), но те са специален отряд, не пансион за благородни девици.

Семейната история ми стои като пришита. Можеше да е по-схематична. Предпочитам още няколко сцени с Узай 🤣🤣🤣

Накрая нещо на тема Ч. Това, че е напуснал, не означава, че не е бил принуден да го направи с отношение. Казвам то от личен опит - преди години напуснах след една сериозна и несправедлива и незаконна глоба, която си беше покана за напускане, и след доста гадно отношение няколко месеца - преките ми шефки не можеха директно да ме уволнят, защото бях достатъчно добра в работата си.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 23:09 от 6brn

# 85
  • au bout du monde
Аз не мисля, че проблемът е отношението. Пак да се изкара колко несправедливо са се отнесли към него.

На мен семействата им не ми липсваха изобщо. Не гледаме семейна драма. Laughing

Това със солетите е много яко. Хич не й дреме за него Laughing
Той да си брои колкото иска годините и месеците. Да беше действал по-рано.

# 86
Да кажем, че етнически профилът на Мурат е "политически" по-подходящ - арабин по баща и кюрд по майка. Да кажем, че продуцентите искат да се подмажат на Ердоган, на когото догодина предстоят избори, а това е държавно финансиран филм по държавен канал. Това са чисто политически игри, нямат нищо общо с качествата на актьорите.

Може продуцентите да са го поискали още от миналия сезон, по тези причини. Дори може заради него да правят трети сезон. Пак казвам, това няма нищо общо с Ч., с неговите качества. Говорим за политика. И бизнес, обвързан с политиката (в проект с държавно финансиране и държавен канал това е неминуемо).

Може да е имало колебания, защото Мурат беше обвързан с друг проект и да са текли паралелни разговори - с Ч. да остане и с Мурат да дойде, с ясното съзнание, че Ч. няма да остане. Или да са го използвали за реклама.

Ч. не би си позволил публичен скандал, каквото и да се е случило, защото този бизнес свят е малък, ако иска да работи в Турция. А и не му е в характера. Всъщност, и той, и Д. са стеснителни и интруверти. Не са хора, които ще правят публични скандали.

Но ако Тимс искат подкрепа от феновете, трябва да уважават актьорите, които тези фенове са подкрепяли два сезона. Така показват уважение и към феновете, и към хората, които са работили за тях. Точно както тези актьори не са казали лошо за тях (само Езгитата нямат нови проекти, актьорът, който игра Хаккъ май имаше здравословни проблеми и затова приключи по-рано).

Знам, че в туитър феновете са на нож, но знам и че в този бизнес има твърде много политика, любовници и всякакви фактори извън актьорско майсторство и сценарна консистентност. Затова често добре започнали проекти отиват в небитието, понеже "не може моят актьор да е лош" или "моята любовница трябва да има повече сцени" . Или някой го прави с цел да се подмаже на някой влиятелен/богат, без въпросният влиятелен/богат дори да има представа

# 87
  • au bout du monde
Промото с английски превод Laughing ах Зехра Laughing
https://twitter.com/denizbaysalBRA/status/1577026993937211393?s= … jyCK9kv4SeXRATm9w

Тя му казва : все още ме обвиняваш? Вероятно 10г минаха Thinking значи знае, че са се скарали и за какво. Няма да я е напуснал и изчезнал изневиделица.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 00:10 от La Libellule

# 88
Той казва 9 тодини и 7 месеца. В туитър изчисляват може ли да е баща на Ямур с тези 9 години и 7 месеца.

Аз не мисля, че може да е бащата - хлапето си имаше баща. Може би са работили заедно по някоя операция и той нещо е омазал. Например. Гадая. Определено любопитно промо.

Бих казала, че нищо не са пренаписвали заради отказа на Ч. Дотук, без семейството на Йомер, същото можеше да е и със Сердар. И пак щеше да има някакъв такъв разговор. Идеята е същата, просто добавиха семейство.

# 89
  • au bout du monde
Вероятно вече е била бременна 2ри месец, когато се разделят. И това прави 9г и 9м. тамън.
Някои мислят, че те са се разделили точно на датата на зачатието. И се чудят как така Ямур е родена в 7ми месец 😆

В началото на 2ри сезон Ямур беше на 8, припомням. Илииии Зехра е била женена, когато работят с Омер и т.е не той е бащата. 🤔 тя е била бременна, когато са работили заедно.🤣 Дано ми следите мисълта, защото аз се обърках.
Но това трябва да го споменат, за да няма съмнение.

Дано сценаристите да са смятали правилно. Laughing
Защото вече ми се струва странно как ще е дъщеря на Кемал.🤔
Не случайно Омер брои месеците. Ако са били само колеги едва ли е толкова важно. Thinking

Изражението на Зехра, когато той казва 9г и 7м Laughing

Иииии какво пък да е станало толкова?  

Кой разговор? Че не са се виждали от 10 г и Сердар може да е баща на детето й но и двамата не помнят Laughing Щеше да е забавно.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 01:03 от La Libellule

Общи условия

Активация на акаунт