Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 672
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
При отлепен брекет се звъни моментално на ортодонта. На мен не ми се е случвало, но има скъсана метална лигатура, която беше паднала. Слагах ластици и после се оказа, че е трябвало да се смени. Дори така ми каза ортодантката, че брекетчето може да излезе от дъгата, някой зъб да се завърти и да се забави лечението.

# 301
  • София
Благодаря за успокоението и разяснението. Свързахме се и още днес имаме час. Ластици разбира се  няма да слага.
Аз имах нужда от разяснение и успокоение защото ще ни е първи ваканционен сезон с брекети. Моето момче минат-неминат 10-15 дни нещо му става. Вече ме е срам от ортодонта. Ту дъгата му ръби, ту схруска тези повдигащите конструкции, сега пък отлепен брекет. И като се има предвид, че постепено сменихме ластиците с най-стегнатата категория такива, се опасявам, че и на друг зъб от 8-те с ластици може да се отлепи. А ни предстоят пътувания, отсъствия от града и страната, а вероятно и на ортодонта също.

Последна редакция: пт, 07 юли 2023, 16:56 от Gorg0nzola

# 302
На нас ортодонтът ни каза детето само да мие зъбите, за да не отнеса брекетите аз. И сега се притеснявам много, тъй като е с разрез на небцето и част от конструкцията е отдолу.

# 303
Някой слагал ли е скоро брекети при д-р Хр.Арнаудска, д-р Мила Стоянова или д-р Бъчваров за гр. Варна и какви са цените?

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 17:17 от vgi

# 304
  • Варна
Аз съм с брекети при Мила Стоянова, но ги сложих преди 1 г. и 7 м. Ако питаш за актуални цени, не мога да кажа, но ако се чудиш дали да я избереш, с двете ръце и двата крака съм за нея! Единствена, без да я питам от 4 специалисти, ми каза реалния ми проблем!

# 305
Някой слагал ли е скоро брекети при д-р Хр.Арнаудска, д-р Мила Стоянова или д-р Бъчваров за гр. Варна и какви са цените?
Аз ходих при Стоянова. Не бях очарована. На въпроса ми очевидно не знаеше какво да каже, много неуверена. При избор на ортодонт да не ви е водеща цената.

# 306
  • Пловдив
Здравейте, някой слагал ли е брекети при д-р Янковски в Пловдив. Моля за мение за него и колко ви излезе лечението на двете челюсти? Благодаря предварително.

# 307
Благодаря Ви за отговорите!  При избор на ортадонт, не ми е водеща цената ,но ми е изключително важна на фона на тази бясна инфлация и спекула във всяко едно отношение. Лечението на висока цена, не винаги гарантира един перфектен краен резултат. Споделям Ви мнения и на мои приятели които сложиха брекети на децата си и почти всички са недоволни и съжаляват за избора си. В момента в който ортадонта Ви сложи брекетите и си вземе 50 % от договорената сума и после много трудно можете да му видите очите. Почти през месец отсъства- или е в чужбина, или е на обучение, конференция и т.н. Асистентите(мед.сестри) поемат понякога случаите и натягат брекетите на пациентите. Те били обучени много добре......,обучени, но все пак не са ортадонти.
Ако Ви обещае ортадонта, че за година и половина , до максимум 2 години ще Ви трае лечението, не е вярно. НАСТРОЙТЕ ЗА ЗА ПОНЕ 4 ГОДИНИ !!!

# 308
  • Sofia
На мен нищо не ми обещаха, казаха ми че ще е бавно, и след по-малко от година и половина приключваме. И всички манипулации ги е правил само и единствено моя ортодонт. И не са ми искали 50% авансово.

# 309
  • София
Аз не споделям това мнение. Супер стриктно ме следи моята ортодонтка. Не ми е искала авансово плащане. Доволна съм. В София е, споделяла съм за нея вече.

# 310
Споделете за Варна кой е ортадонта. На мен ми искат 50 % от сумата и ми се видя доста. Писна ни вече да обикаляме ортодонтите, да плащаме по 50 или 60 лв за прегледи и да чакаме да ни казват цена.

# 311
Благодаря Ви за отговорите!  При избор на ортадонт, не ми е водеща цената ,но ми е изключително важна на фона на тази бясна инфлация и спекула във всяко едно отношение. Лечението на висока цена, не винаги гарантира един перфектен краен резултат. Споделям Ви мнения и на мои приятели които сложиха брекети на децата си и почти всички са недоволни и съжаляват за избора си. В момента в който ортадонта Ви сложи брекетите и си вземе 50 % от договорената сума и после много трудно можете да му видите очите. Почти през месец отсъства- или е в чужбина, или е на обучение, конференция и т.н. Асистентите(мед.сестри) поемат понякога случаите и натягат брекетите на пациентите. Те били обучени много добре......,обучени, но все пак не са ортадонти.
Ако Ви обещае ортадонта, че за година и половина , до максимум 2 години ще Ви трае лечението, не е вярно. НАСТРОЙТЕ ЗА ЗА ПОНЕ 4 ГОДИНИ !!!

То ако става въпрос за ортодонт със завършена специалност ортодонтия, в България са не повече от 4-5 човека. А често асистентите им са други стоматолози.

# 312
На мен не ми искаха авансово заплащане, даже казаха колкото имам. Дадох 400 и съм си разпределила лично аз на ходене по 200 да давам. Но никой не ме напъва за това, не е станало дума дали ще платя сега или не. И си ходя всеки месец при тях, вкл и нещо ако стане, както например последния път ластика падна 🤣

# 313
Мен ме устройва тази схема на плащане! За ортадонт за Варна ли е това?

# 314
Мен ме устройва тази схема на плащане! За ортадонт за Варна ли е това?
Плевен, Тандем дент

Общи условия

Активация на акаунт