Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 683
  • 751
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте!
Доволни ли сте от доктор Бъчваров във Варна?
След поставяне на брекети той ли следи детето, защото има и други в клиниката, които не съм наясно какви са ?

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 18:46 от alex 123

# 316
Аз нещо не мога да им хвана спатиите, един казва плащай както ти е удобно, друг казва само на 3 вноски, трети казва,ако е за повече 6 месеца се оскъпява лечението? Някаква кредитна институция ли са не разбирам,защо всеки си прави каквото си иска. Някакви проверки нямат ли тези ортодонти?

# 317
  • Варна
Аз мога да кажа за Мила Стоянова и Smileart, Варна. В дена на слагане на брекетите 1 500 лв. После на всеки 3 месеца по 500 лв. Това е при мен, другия месец ми е последната вноска и ми свалят долните брекети. За горните се надявам да не чакам още много, но и там има много малко за доизкусуряване.

# 318
Така е!!! Вече ми писна от номерата на ортодонтите в града, писна ми  да водя децата по прегледи при ортадонти и да им плащам по 50-60 лв за преглед и после да ме доят с още пари за изготвяне план за лечение. Плана им за лечение варира от 250 до 350 лв, после се чака още един месец за час за вземане на отпечатъци и след още един месец вече дават час за поставяне на брекети. Във Варна  повечето ортадонти искат 50% от  първоначално договорената сума при поставяне на брекетите( само на едната челюст).
Цените варират от 4500 до 7000 за метални брекети. Ако са вече бели,сапфирени,алайнери , цените са в небесата.
Ами то в София цените са по нормални

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 19:45 от vgi

# 319
При мен при д-р Иванова-Койчева. Платих половината при поставянето и след това останалото на 10 равни вноски всеки месец.

# 320
Така е!!! Вече ми писна от номерата на ортодонтите в града, писна ми  да водя децата по прегледи при ортадонти и да им плащам по 50-60 лв за преглед и после да ме доят с още пари за изготвяне план за лечение. Плана им за лечение варира от 250 до 350 лв, после се чака още един месец за час за вземане на отпечатъци и след още един месец вече дават час за поставяне на брекети. Във Варна  повечето ортадонти искат 50% от  първоначално договорената сума при поставяне на брекетите( само на едната челюст).
Цените варират от 4500 до 7000 за метални брекети. Ако са вече бели,сапфирени,алайнери , цените са в небесата.
Ами то в София цените са по нормални
Vgi, къде сте ходили до сега?
Има ли съществена разлика в плана за лечение и цените?

# 321
Сложихме брекетите края на февруари, в горните зъби има вече голяма промяна. Обаче долните ми са жестоко криви, сложихме ги преди 2 седмици почти, но много ме боли, а и някак си се разбутват повече сякаш. Казаха, че ще видим в процеса дали ще трябва да се вадят задни зъби. Знам, че е нормално да се разбутват зъбите, но ми е гадно така. А пък ако докрая на лечението не са ми избили още мъдреци и не сме ги махнали, ме притеснява дали няма да създават проблеми после, след като махна брекетите. Още съм в началото де, нищо не се знае, пети месец карам с тях. Какво мислите?

# 322
  • Варна
Как така в процеса на лечение ще се решава дали ще се вадят някакви зъби? Това не са ли го направили преди да сложат брекетите? Не е ли изготвен предварително план на лечение, съобразно снимки, отливки, измервания?

# 323
Няма съществена разлика.
Ходили сме при д-р Стефанова,Русева,Парушева. Мислим да посетим Бакърджиев,Стоянова и Арнаудска, затова поисках и отзиви.

# 324
  • София
Във Варна  повечето ортадонти искат 50% от  първоначално договорената сума при поставяне на брекетите( само на едната челюст).

Мога ли да попитам защо само на едната челюст, какви са съображенията?
Може би оттам идва и разминаването, явно ако слагате само на едната, искат 1/2 от сумата, докато в общия случай не е така.

Това с разкарването по специалисти е кошмарно..

# 325
Ортадонтите първо поставят брекетите на горната челюст и след 4-5 месеца поставят и на долната челюст. По принцип така процедират.

# 326
При мен ги поставиха наведнъж, според мен искат да се застраховат с тези 50% за да си покрият материалите и разходи на кабинета.

# 327
Брекетите се поставят според зависи, на моите деца, при различни ортодонти , им сложиха първо горни след някакво време долни брекети.

# 328
  • София
Ортадонтите първо поставят брекетите на горната челюст и след 4-5 месеца поставят и на долната челюст. По принцип така процедират.

Помислих, че само на едната ще поставяте. Това кога се слагат няма значение за ценовата политика, според зависи от случая е, така че явно не е това причината за тия 50%...

# 329
При нас поставихме и на двете, платихме 50%, след това изплащахме на 10 вноски останалите.
При дете две, един апарат платихме на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт